Hirdetés

15 éves a SEGA Dreamcast - így emlékszik vissza Peter Moore

|

A konzolos online gaming első úttörője csak néhány évig tündökölt ugyan, de ez az idő elég volt ahhoz, hogy több generáció szívébe is belopja magát.

Hirdetés

Igen, egy nappal le vagyunk maradva, de attól még muszáj megemlékeznünk! A SEGA Dreamcast az ezredforduló előtt, 1999. szeptember 9-én került a boltok polcaira (Amerikában, nálunk csak október közepén), és már az első pillanattól kezdve hatalmas sikernek örvendett. A 300 ezer előrendelt példány mellé az első 24 órában több mint 220 ezret adtak el, a félmilliós határ eléréséhez két hétre volt szükségük.

Ma már természetesnek vesszük, hogy letöltünk egy játékot az Xbox Live-ról és már nyomjuk is a haverokkal, de ez nem volt mindig így. A Dreamcast volt az első konzol, amely tartalmazott egy beépített 56K-s modemet, így alkalmas volt az online játékra. Hiába előzte meg korát rengeteg téren is a SEGA konzolja, egy dolog nagyon hiányzott róla: az EA egy sportjátékot sem jelentetett meg Dreamcastra. A sors fintora, hogy a SEGA elnöke akkoriban az EA jelenlegi ügyvezetője, Peter Moore volt. Hiába produkált bámulatos eladásokat a konzol másfél évig, a PS2 megjelenése a Dreamcast pályafutásának végét jelentette.

Peter Moore egy méretes Facebook posztban emlékezett vissza azokra az időkre: "Az emlékek kissé keserédesek - hiszen mindannyian tudjuk, mi is lett a történet vége -, de volt szerencsém a legelszántabb, legcéltudatosabb emberekkel dolgozni, akikkel egyetlen célunk volt: megmutatni a kételkedőknek, hogy ennek a konzolnak igen is van jövője, kiépíteni a játékosbázist, és felkészülni a konkurenciára. Néha még most is összeülünk, és bár néhány eszmefuttatás csak a 'mi lett volna ha' felütéssel állja meg a helyét, büszkék vagyunk arra amit elértünk, és tudjuk, hogy a Dreamcast öröksége a mai napig érezhető."

Nektek volt valaha Dreamcast konzolotok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)