Hirdetés

15 éves az Assassin's Creed széria – ez történt eddig a sorozat egyes részeiben

|

Másfél évtizeddel ezelőtt rajtolt el az Assassin's Creed franchise, ami mára a Ubisoft egyik legnagyobb címének számít.

Hirdetés

Assassin's Creed: Revelations

A 2011-es Assassin's Creed: Revelations azzal indult, hogy Rebecca Crane elvitte Desmondot az apjához, William Mileshoz New Yorkba. A férfi elméjének megmentése érdekében visszahelyezték Desmondot az Animusba, és elkezdték lefuttatni a "Black Room" nevezetű biztonsági módot. Desmond így a rendszeren belül az Animus-szigetre, egy tesztprogramba került, ahol találkozott Clay Kaczmarekkel, az Abstergo előző, 16-os számú animusos tesztalanyával. Tőle tudta meg, hogy teljesen végig kell élnie az őse életét, csak ezután tudja majd az Animus szétválasztani Ezio és az ő tudatát. 

Vissza is tértünk tehát Ezióhoz, aki 1511-ben elutazott az asszaszinok régi központjába, Masyafba, hogy többet tudjon meg a testvériség titkairól. Masyafot azonban ekkor a templomosok uralták, akik megpróbálták elfogni Eziót, de sikerült elmenekülnie. Megtalálta Altaïr rejtett földalatti könyvtárát, melynek kinyitásához öt kulcsra volt szüksége.

Hirdetés

A templomosok ezek közül már megtaláltak egyet, a többit pedig Konstantinápolyban keresték, így Ezio is elutazott ide. Konstantinápolyban megismerkedett az ottomán asszaszinok vezetőjével, Yusuf Tazimmel, és jó barátok lettek I. Szulejmánnal. Megtudta, hogy a kulcsokat Niccolò Polo rejtette el, és egy Sofia Sartor nevű itáliai utazó segítségével sikerült is meglelnie azokat.

A könyvtárban egy újabb Apple of Edent talált, majd ahogy korábban Minerva, most Ezio is közvetlenül Desmondhoz kezdett el beszélni és elmondta, nagyon reméli, hogy a férfi most már minden szükséges információval rendelkezik. Desmond előtt ekkor egy harmadik isu is megjelent, aki nem más, mint Jupiter. Ő elmondta, hogy sokféle ötlete volt az Első Civilizációnak a kataklizma kivédésére, de egyik sem vált be. Az összegyűjtött tudást viszont most is meg lehet találni egy New York alatt elrejtett isu templomban. Desmondnak ide kellett eljutnia, és miután felébredt a kómából, útnak is indult.

Assassin's Creed III

Az előző rész eseményeit követően Desmond, William, Rebecca és Shaun megtalálták az Első Civilizáció templomját egy New York-i barlangban, és annak első kapuján túl is jutottak az Apple of Eden segítségével, beljebb viszont csak akkor tudtak volna kerülni, ha egy kulcs is náluk van. Desmond új feladata tehát annak a kulcsnak a megtalálása lett. Juno hatására hősünk az Animusban elkezdte átélni egy másik őse, bizonyos Haytham Kenway emlékeit. 

1754-ben Kenway a londoni Royal Opera House-ban megölt egy férfit, és megszerezte tőle az emlegetett kulcsot. Rendje utasításait követve (amely, mint kiderült, egyáltalán nem az asszaszinok, hanem a templomosok rendje volt), elutazott amerikai gyarmatokra, hogy ott megtalálja magát a templomot. Itt megmentett egy csapat mohawk rabszolgát, közülük egy nő, Kaniehti:io pedig segített neki eljutni az isu templomba, azt viszont Kenway nem tudta kinyitni a kulccsal, mivel az első ajtón nem jutott át - ehhez ugyebár egy Apple of Eden kellett volna. Kenway és az indián nő egymásba szerettek, és született egy fiuk is, Ratonhnhaké:ton, aki később felvette a Connor nevet - inkább mi is így hivatkozunk rá a későbbiekben, sokkal egyszerűbb lesz így az élet.

Egy Charles Lee nevű templomos megtámadta a fiú faluját, ekkora halt meg az édesanyja. A törzs egyik öregje elmondta neki, hogy a falu feladata gyakorlatilag nem más, mint a templom védelmezése és annak megakadályozása, hogy bárki rábukkanjon. Az öregtől kapott egy gömböt is, amin keresztül maga Juno tudott vele kommunikálni. Juno pedig akcióba is lendült és elvezette Connort egy Achilles Davenport nevű, visszavonult asszaszinhoz. Ő kezdte el Connor kiképzését - ekkor változtatta meg a nevét is a fiú annak érdekében, hogy könnyebben elvegyülhessen a gyarmatokon. 

Az elkövetkező években Connor az amerikai függetlenségi háború fontos szereplőjévé vált, később pedig apjával is találkozott. Megtudta, hogy faluja elpusztítása mögött korábbi szövetségese, George Washington állt, ezért megszakított vele minden kapcsolatot. Apjával sem tudott közös nevezőre jutni, teljesen más motivációk mozgatták a két férfit.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Mindeközben a jelenben Desmondot egy Daniel Cross nevű templomos üldözte, sőt apját, Williamet el is fogta az Abstergo. Desmond végül megmentette őt, majd Crosst és a korábban sokszor emlegetett Warren Vidicet is megölte.

A múltban mindeközben Connor megütközött apjával és meg is ölte őt, majd végzett egy Charles Lee nevű templomossal is, és megszerezte tőle az isu templom kulcsát, amit Achilles Davenport fiának, Connor Davenportnak a sírjában rejtett el. Desmond itt találta meg a jelenben a kulcsot és sikeresen kinyitotta vele a templom ajtaját. Itt kiderült, hogy csak saját életének feláldozásával mentheti meg az emberiséget, ebben az esetben azonban Junót is kiszabadítja. Megjelent Minerva, és azt tanácsolta Desmondnak, hogy inkább hagyja az egészet a fenébe, az emberiség egy része vészelje át a kataklizmát, és ezt követően a férfi váljon a túlélők vezetőjévé. Desmond másként döntött: feláldozta magát, megmentette a világot, ezzel együtt pedig kiszabadította Junót.

Assassin's Creed IV: Black Flag

Elérkeztünk az egész széria egyik legkedveltebb játékához, az Assassin's Creed IV: Black Flaghez. 2013-ban jártunk, hónapokkal Desmond Miles önfeláldozása után. Az Abstergo Industries mintákat vett a férfi testéből, ezek segítségével pedig képessé vált az emlékek lejátszására Desmond nélkül is. Név nélküli új főhősünket azzal bízta meg az Abstergo Entertainment, a már ismert Abstergo leányvállalata, hogy ezeket az emlékeket tanulmányozza Desmond egyik őse, egy híres 18. századi kalóz, Edward Kenway kapcsán. Elvileg mindebből egy interaktív virtuális valóságot, gyakorlatilag egy videojátékot akarnak kreálni, valójában azonban egy Observatory, azaz Csillagvizsgáló nevezetű isu építmény után kutattak.

Edward bőrébe bújva megtudtuk, hogy a templomosok csak látszólag akarták épp felszámolni a kalózkodást a karibi térségben, valójában egy "Sage", avagy Bölcs nevű alakot kerestek. Az illető nem más, mint Bartholomew Roberts. Egyedül ő volt képes megtalálni a Csillagvizsgálót, ami vérminta alapján bárkinek a pozícióját meg tudja határozni. Ezt a technológiát az Abstergo arra akarta használni, hogy megzsarolhassa a világ vezetőit, illetve kémkedhessen utánuk. Edward a játék legelején megölt egy Duncan Walpole nevű asszaszint, majd átvette a helyét, és találkozott a templomosokkal, mivel azok nagy jutalmat ígértek Duncannek.

Havannában nem akármilyen templomosokkal akadt össze: Laureano Torres, Kuba kormányzója, egyben a templomosok nagymestere fogadta, aki be is avatta őt a rendbe. A templomosok meg akarták találni a Csillagvizsgálót, ehhez pedig szükségük volt az előbb emlegetett Bölcsre, Bartholomew-ra. Edward inkább saját kezébe vette a történéseket és kiszabadította őt. A templomosok nyakon csípték, de sikerült megszöknie egy spanyol hajóról új cimborájával, Adéwaléval - ő lett az Assassin's Creed Freedom Cry DLC főszereplője.

Edward és Adéwalé szereztek egy hajót, amit Csókának neveztek el, és Nassau, a kalózok szigete felé vették az irányt. Itt olyan neves haramiákkal találkoztak, mint Feketeszakáll, Benjamin Hornigold, vagy Mary Read, aki James Kidd álnéven tevékenykedett. Edward szépen lassan egyre többet megtudott a templomosok és az asszaszinok között időtlen idők óta húzódó konfliktusról, sorra ölte a templomosokat, és segítette a kalózok ügyét. Végül csak sikerült megtalálnia Robertst, együtt pedig rábukkantak a Csillagvizsgálóra is - itt viszont Roberts elárulta őt. Edward megmenekült és most már tényleg beállt az asszaszinok közé, segített nekik, hogy visszaszerezzék az irányítást a Csillagvizsgáló felett.

Az asszaszinok vezetője, Ah Tabai tanácsára végül Angliába utazott, hogy ott is kiépítse a testvériség helyi ágát. Évekkel később az operában láthattuk őt lánya, Jennifer és fia, Haytham társaságában. Bizony: Edward nem más, mint Haytham Kenway apja, tehát Connor Kenway nagyapja.

A jelenben is pörögtek az események: a jelenkori szál főszereplőjét egy John Standish nevű technikus kezdte el instruálni, feltört egy csomó terminált az Abstergo épületében, és fontos információkat juttatott el az asszaszinoknak, Shaunnak és Rebeccának. Végül eljutottunk az Animus központi magjához is, ahol Juno jelent meg előttünk, aki meg akarta szállni a főhős testét, de egyelőre túl gyenge volt még ehhez, így inkább futni hagyta. Johnról kiderült, hogy a Bölcs reinkarnációja, és megpróbálta megölni a főszereplőt, de az Abstergo biztonsági személyzete végzett vele - azt gondolták ugyanis, hogy ő felelt a rendszerek feltöréséért. Maga a Bölcs azért akarta mindenáron feléleszteni Junót, mert ő eredetileg nem más, mint Juno egykori férje, Aita, aki reinkarnációkon keresztül időről időre újra az emberek között jár.

A cikk még nem ért véget, a következő oldalon folytatódik!

Oldalak: 1 2 3 4

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)