Hirdetés

15 éves az Assassin's Creed széria – ez történt eddig a sorozat egyes részeiben

|

Másfél évtizeddel ezelőtt rajtolt el az Assassin's Creed franchise, ami mára a Ubisoft egyik legnagyobb címének számít.

Hirdetés

Assassin's Creed Rogue

A következő két Assassin's Creed-játék esetében a Ubisoft rendhagyó módon birkózott meg az épp esedékes generációváltással: 2014 novemberében ugyanazon a napon jelent meg az Assassin's Creed Rogue PlayStation 3-ra és PlayStation 4-re, illetve az Assassin's Creed Unity PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Kezdjük most az előbbi történetével.

1752-ben egy Shay Patrick Cormac nevű újonc asszaszin az amerikai gyarmatokon található testvériségben képezte magát Achilles Davenport irányítása alatt. Megjelent azonban egy másik asszaszin, a korábban már említett Adéwalé, aki elmondta, hogy Haiti fővárosa, Port-au-Prince egy szörnyű földrengés áldozatává vált. A templomosok és az asszaszinok is a Piece of Eden ereklyéket kutatják, Shayt pedig megbízták, hogy hozzon el egy, az Első Civilizációhoz tartozó dobozt és a hozzá kapcsolódó kéziratot a templomosoktól, akik Port-au-Prince romjai között rábukkantak erre. Shay már ekkor elkezdte megkérdőjelezni az asszaszinok motivációit, mivel ők nem voltak hajlandók semmiféle párbeszédre a templomosokkal. 

Hirdetés

A templomosoktól megszerzett dobozt Shay Benjamin Franklinhez vitte, aki rájött, hogy az eszköz egy térképet rejtett, ami megmutatta egy rakás isu templom helyét szerte a bolygón. Shaynek egy lisszaboni templomot kellett meglátogatnia, itt viszont ő maga is elindított egy földrengést, mikor elvette a helyi Apple of Edent a templom oltáráról - sőt, az ereklye is porrá olvadt. Shayben ekkor tudatosult, hogy Port-au-Prince-ben is ugyanígy tört ki a földrengés, az asszaszinokat pedig egyáltalán nem érdekli, ha ártatlanok halnak meg az ereklyék felkutatása közben. Menekülni próbált a kéziratokkal, de az asszaszinok lelőtték őt.

George Monro ezredes találta meg a haldokló Shayt, megmentette őt, és New Yorkban templomos szimpatizánsok gondjára bízta. Shay teljesen az asszaszinok ellen fordult, elkezdte levadászni őket. A játék végén már a templomos nagymester, Haytham Kenway társaként jutott el a sarkvidékre, ahol egy másik templom is található. Itt az asszaszinok vezetője, Achilles elmondta, hogy az ereklyék segítségével nem irányítani, hanem stabilizálni kéne a világot, de megint a korábbi forgatókönyv játszódott le, a templom és az Apple of Eden is elpusztult, illetve jött a szokásos földrengés.

Shay megküzdött egykori legjobb barátjával, az asszaszin Liam O'Briennel és megölte őt. Achilles Davenportot viszont életben hagyták azért, hogy figyelmeztethesse a többi asszaszint, nem érdemes a templomokat kutatni, mivel csak pusztítást hagynak maguk után. Shay a korábban említett isu dobozt is vissza akarta szerezni. Ez tizenhat évnyi keresés után sikerült neki, mikor Franciaországban, a Versailles-i kastélyban megölt egy Charles Dorian nevű asszaszint.

A jelenkori szálban megint egy névtelen Abstergo alkalmazottat irányítottunk, akinek át kellett élnie Shay emlékeit. Véletlenül feloldódott egy rejtett memóriafájl, ami megfertőzte az Animus szervereit. Az egész Abstergót zár alá helyezték, főhősünknek pedig meg kellett tisztítania a szervereket úgy, hogy átéli Shay összes emlékét. A templomosok egyik rangidős tagja, Juhani Otso Berg arra utasította a játékost, hogy töltse fel az emlékeket az asszaszinok szerverére, hogy azok ráébredjenek, kevesen múlott anno, hogy Achilles nem a világ megmentője, hanem annak konkrétan az elpusztítója lett. A stáblista alatti utolsó jelenetben Berg megköszönte a segítségünket és közölte, vagy csatlakozunk a templomosokhoz, vagy végez velünk - nem derült ki, végül hogy döntött a főhős.

Assassin's Creed Unity

Az Assassin's Creed Unity esetében ismételten egy névtelen főhőst kaptunk, aki a Helix nevű játékkal játszott - ez tulajdonképpen az Abstergo által fejlesztett virtuális valóság, ami genetikai emlékekből épül fel. Jacques de Molay, egy templomos emlékeit eljátszva láttuk, hogy 1307-ben a templomosok elrejtettek Párizsban egy kódexet és egy kardot. Egy Bishop fedőnevű ügynökön keresztül aztán a modernkori aszaszinok felvették a kapcsolatot a játékossal, és meghívták őt a testvériségbe, egyúttal feltárták előttünk az Abstergo új célját. A szervezet a videojátékok segítségével akart megtalálni egy újabb Bölcset, az emlékeket kutató játékosok végezték el tulajdonképpen helyettük a munkát. Miután pedig megtalálták a Bölcs testi maradványait, azokból újra szerették volna alkotni az Első Civilizáció tagjait.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A főszereplő egy Arno Dorian nevű asszaszin, az Assassin's Creed Rogue végén megölt Charles Dorian fiának emlékeit kezdte el átélni. Apja halála után Arnót a templomosok aktuális nagymestere, François de la Serre vette magához. 1789-ben Arnónak át kellett volna adnia egy üzenetet de la Serre-nek, de ő csak az irodájában hagyta azt, és inkább de la Serre lányával, Élise-szel találkozott, aki cseppet sem mellékesen frissen lépett be a templomosok közé. De la Serre-t azonban megölte valaki, a gyilkossággal pedig Arnót gyanúsították meg. A Bastille-ban börtönözték be, itt ismerkedett meg egy Pierre Bellec nevű asszaszinnal, aki apja régi barátja volt. Bellec Arnónak is azt tanácsolta, hogy csatlakozzon a testvériséghez, és együtt megszöktek a börtönből.

Arno először Élise-hez sietett, de a lány látni sem akarta őt, mivel kiderült, hogy az üzenet, amit át kellett volna adni apjának, konkrétan arról szólt, hogy valaki meg akarja ölni. Arnónak nem maradt senkije, így csatlakozott az asszaszinokhoz. Céljául azt tűzte ki, hogy megtalálja és megölje a de la Serre halála mögött álló templomosokat. Megtudtuk, hogy François de la Serre békét akart a templomosok és az asszaszinok között, ezért kellett meghalnia. Élise és Arno összefogtak és kiderítették, hogy de la Serre halálát az a François-Thomas Germain tervelte ki, aki most a templomosok új nagymestere lett, és  ő maga éppenséggel egy Bölcs. A jelenben az Abstergo az ő földi maradványait akarta megtalálni. 

A játék végén Élise és Arno összecsapott egy templomban François-Thomas Germainnel, aki a rész elején látott kardot, a Sword of Edent forgatta. A Bölcs megölte ugyan Élise-t, de aztán Arno ővele is végzett. Holttestét a helyszínen hagyta. Nem maradt azonban itt a tetem, pár évvel később ugyanis Arno visszament érte, és a Párizs alatti katakombarendszerben rejtette el. Az Abstergónak így esélye sincs arra, hogy valaha is megtalálja az ő csontvázát.

Assassin's Creed Syndicate

A következő rész, az Assassin's Creed Syndicate teljesen elengedte a jelenkori szálat, mindössze annyit árult el nekünk a korábban már felbukkant Bishop, hogy az Abstergo épp Londonban keres egy újabb Piece of Edent. Az előző részben megismert Helix-játékos immár az asszaszinok beavatottja lett, neki kellett egy ikerpár, Jacob és Evie Frye bőrébe bújna. Ők a viktoriánus korszakban, az ipari forradalom kellős közepén éltek. A sztori elején Evie eljutott egy laborba, ahol David Brewster és a templomos Lucy Thorne épp egy Apple of Edenen végeztek kísérleteket. A lány megölte Brewstert, és megtudta, hogy a templomosok egy másik ereklyét is kerestek Londonban, majd pont el tudott menekülni, még mielőtt az Apple of Eden felrobbant. Az ikrek tehát London felé vették az irányt, hogy megállítás a templomosokat. Itt egy Henry Green nevű asszaszinnal találkoztak, aki elmondta nekik, hogy a londoni testvériség elesett, a várost teljesen a templomosok uralják Crawford Starrick vezetésével.

Evie csak az ereklyét akarta megtalálni, de testvére, Jacob meggyőzte őt, hogy szabadítsák fel Londont a templomosok alá tartozó bandák rémuralma alól. Ennek érdekében létrehozták saját utcai bandájukat, a Rookst, és olyan szövetségeseket szereztek, mint Clara O'Dea, Frederick Abberline, Alexander Graham Bell, Charles Darwin, Charles Dickens, Ned Wynert vagy Edward Hodson Bayley. Jacob sorban elintézte Starrick társait, Evie pedig a következő Piece of Edent kereste Henry segítségével. Ez az ereklye nem más, mint egy lepel, mely a halhatatlanság és az örök fiatalság ajándékát adja viselőjének.

Bár voltak ellentétek az ikrek között, a lepelért már együtt indultak el a Buckingham-palota alatti titkos kamrába. Itt ugyan Crawford Starrick megszerezte az ereklyét, de az ikreknek végül csak sikerült legyőzniük őt. Viktória királynő őket és az előbb említett másik asszaszint, Henry Greent is lovaggá ütötte hőstetteik jutalmául.

A jelenben az Abstergo is pontosan ezt a leplet akarta megtalálni, hogy annak segítségével életre tudjanak kelteni egy isut. Végül sikerrel is jártak, tényleg megszerezték a varázstárgyat. Ezzel együtt az asszaszinok arra is rájöttek, hogy Junónak saját tervei vannak a lepellel, ezért elkezdett manipulálni bizonyos templomosokat.

A cikk még nem ért véget, a következő oldalon folytatódik!

Oldalak: 1 2 3 4

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)