Hirdetés

15 millió dollárba kerül a Sony-nak a 2011-es hackertámadás

|

Több mint 3 év után végre a végéhez közeledik a PlayStation Network feltörésével kezdődő botrány. A Sony beleegyezett a kártérítésbe, nem úszták meg olcsón.

Hirdetés

2011 áprilisában néhány hacker feltörte a PlayStation Network adatbázisát, ezzel több mint 77 millió játékos adataihoz fértek hozzá, amelyben a felhasználók neve és címe mellett a bankkártyáik adatai is szerepeltek. A PSN akkor több hétre leállt, a Sony pedig ingyen játékokkal próbálta kiengesztelni a pórul járt felhasználókat. Az adatvédelmi törvény megsértéséért az Egyesül Királyságban 400 ezer dolláros büntetést is kaptak, de nem úszták meg ennyivel. 

A Sony egy "Welcome Back" csomaggal próbálta kárpótolni a PSN felhasználókat, amelyben 2 játékot választhattak ingyen, sokan azonban nem érték be ennyivel és további retorziót követeltek. Az ügy most a végéhez közeledik, a Sony ugyanis beleegyezett, hogy 15 millió dolláros kártérítést fizessen. Készpénz persze nem jut majd az áldozatokhoz, a PSN-en keresztül viszont rengeteg extra ajándék várja őket.

Ha valaki nem élt az akkor felajánlott csomaggal, az most a következő lehetőségek közül választhat majd kettőt: ingyenes PS3 és PSP játékok, PS3 témák, PS Plus előfizetés, Music Unlimited előfizetés, vagy később elkölthető SOE station cash. A Sony összesen 6 millió dollárt fordít erre a célra, a jutalmakat pedig "aki kapja, marja" alapon osztják majd szét, így érdemes lesz sietni.

Ha valaki elfogadta az ajándékcsomagot korábban, az is jogosult némi kárpótlásra. Ők egy játékot, egy témát, vagy PS Plus előfizetést választhatnak, összesen 4 millió dollár értékben. A PSN nélküli Qriocity felhasználók egy hónapos Music Unlimited előfizetést kaphatnak, a korábban említett station cash pedig 4,5 dollárnak felel majd meg. És ezzel még nincs vége. A végső meghallgatás 2015. május 1-én esedékes, ekkor születik majd bírói döntés az ügyben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)