Hirdetés

Ilyen a játék egy 16K-s monitorszörnyetegen

|

Egy tech-videós tizenhat 4K-s monitorból állított össze egy kijelzőt, amin 16K-s felbontásban játszott a Minecraft mellett a Half-Life 2-vel is.

Hirdetés

Az átlagfelhasználók gyakran még abban sem biztosak, hogy a 4K-s felbontás elérése érdekében hajlandóak-e erősebb gépre és fejlettebb kijelzőre költeni, de egy, extrém dolgokban érdekelt videós ezt is bőven túlszárnyalta a csapatával.

Hirdetés

LinusTechTips gárdája tizenhat darab 4K-s gamer monitorból épített egy kijelzőt, ami az átlagosnak számító 1080p-s monitorokhoz képest összesen 64-szer több pixelt jelenített meg. Ehhez négy, szuperszámítógépekbe szánt videokártyát tömtek egy PC-be és több mint hetven méternyi displayport-kábelt használtak fel. A brutális összeállítás azért nem működött hiba nélkül, hiszen a Windows sem állt fel elsőre megfelelően. Az is hamar kiderült például a Rise of the Tomb Raider 16K-s felbontás mellett való futtatásakor, hogy az erőforrás-igényesebb játékokról is le kell tenniük, de pár címet így is sikerült kipróbálniuk.

A fenti videóban így megnézhetitek, ahogy a Minecraft 40-50 fps-sel, a Half-Life 2 pedig kifejezetten elfogadhatóan fut a gigászi monitoregyüttesen. A csapat a móka kedvéért kipróbálta 8K-s felbontás mellett a Sid Meier's Civilization V-öt is, de a magas felbontás miatt elképesztően kicsi kezelőfelület miatt ez gyakorlatilag játszhatatlan lett.

Ti tervezitek a közeljövőben egy magasabb felbontású kijelző beszerzését?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)