Hirdetés

1666 - a Ubisoft lemondott a védjegyről

|

Újabb fejezetéhez érkezett az 1666: Amsterdam sorsa, ugyanis a Ubisoft és az Assassin's Creed széria alkotója sikeresen megegyezett az egykori THQ-projektről.

Hirdetés

Egyre érdekesebben alakul az 1666 című projekt története, hiszen a Ubisoftot otthagyó Patrice Désilets-nél kezdte pályafutását a tervezet, majd mindketten visszakerültek a csődbe ment THQ-tól a Ubisofthoz, később viszont a fejlesztő ismét kilépett a franciáktól és új stúdiót alapítva bejelentette új játékát, az Ancestors: The Humankind Odyssey-t, a Ubisoft meg lelőtte az 1666 munkálatait. Ezután hosszú csend következett, majd a múlt hét során a Ubisoft megújította a védjegyet

Az események most nem várt fordulatot vettek: a Ubisoft bejelentette, hogy sikerült megegyeznie az Assassin's Creed atyjával, így Patrice Désilets visszakapja az 1666 projektet feletti "kreatív és üzleti kontrollt", cserébe pedig eláll a pereskedéstől. Ennek előzménye, hogy Désilets a THQ Montrealnál dolgozott a játékon és szerződése volt a megszűnt kiadóval, amely azt tartalmazta, hogy történjék bármi, ő kapja meg az IP-t. A THQ csődbe ment, a Ubisoft felvásárolta a stúdiót és nem sokkal később jegelte is a játékot, viszont Désilets semmit sem kapott, ezért beperelte a kiadót. A legfrissebb megállapodás keretében viszont eláll a 400 ezer dolláros pertől, cserébe övé az 1666. 

Hogy a fejlesztőnek mik a tervei a titokzatos címmel, azt sajnos nem árulta el, viszont azt nyilatkozta, hogy legalább most már teljesen az Ancestors: The Humankind Odyssey-nak tudja szentelni a figyelmét. Vajon mindez azt jelenti, hogy temethetjük az 1666-ot? A szappanoperába is beillő sztori következő fejezetéből talán kiderül. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)