Hirdetés

2010-re 61 millió online játékos lesz Kínában

|

Az In-Stat elemzői szerint 2010-re 61 millióra növekedhet a kínai online játékosok száma. Tavaly ez a szám még „csak” 26 millió volt – a játékkiadók egy ideje tisztában vannak a műfaj népszerűségével. Tavaly mintegy 300 online játékokkal foglalkozó vállalat működött Kínában. Érdekes, hogy ezeknek csak 15%-a volt nyereséges. Ennek ellenére a növekedés tovább folytatódik. Egyben Kínában készül a legtöbb online játszmákra kitalált játék is, bár ezek nagy része nem jut túl az ország határain. Már megmutatkoztak a dolog hátrányai is. Köztudott, hogy a kínai kormány szereti mindenen rajta tartani a kezét, részben ennek is köszönhető, hogy az utóbbi években napi négy órára korlátoztak az „egy személyre eső online játékidő” nagyságát. Több haláleset is előfordult már, ami arra vezethető vissza, hogy az illető megállás nélkül napokat ült a gép előtt, s végül belehalt a kimerültségbe, így aztán a fenti megszorítás valahol érthető. Jelenleg az egész világon elérhető World of Warcraft című online szerepjáték tarthat számot a legnagyobb népszerűségre. Már több mint hatmillió aktív előfizetője van, és ez a szám a hamarosan megjelenő kiegészítő lemez segítségével várhatóan tovább növekszik majd.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)