Hirdetés

2014 FIFA World Cup Brazil - vigyázz, viszik az adataidat!

|

Adathalászok és csalók használják ki az óvatlan FIFA World Cup rajongókat a közösségi felületeken. Érdemes lesz óvatosan kattintgatni.

Hirdetés

Számos Twitter, Facebook és Instagram account bukkant fel az elmúlt hónapok során, amelyek látszólag hivatalosan kapcsolódnak az EA és az EA Sports kiadókhoz valamilyen módon, azonban valójában közük sincs hozzájuk, a céljuk az adathalászat és a rosszindulatú programok célba juttatása.

Ezt leginkább úgy viszik véghez, hogy előszeretettel kínálják az Ultimate Team Legends tagjait teljesen ingyen a FIFA 14-hez vagy exkluzív tartalmakat ígérnek a 2014 FIFA World Cup Brazil játékhoz, cserébe pedig csak annyit kérnek, hogy kattintsunk az általuk közölt linkre, regisztráljunk, vagy hasonlók (mint az alábbi fotón). Mivel egyes cégek valóban kínálnak támogatást a közösségi médián keresztül - a Microsoft Xbox Support fiókja még díjakat is nyert - ezért egészen hihetőek a hamis accountok, amik nem ritkán kamu Origin vagy más bejelentkező képernyőre vezetnek a folytatásért, a felhasználó pedig gyanútlanul könnyen becsapás áldozatává válhat, ugyanis pillanatok alatt megszerezték az adatait.

A bajt megelőzendő, csak azt lehet tanácsolni, hogy az EA supportot kizárólag az Origin főoldalán keresztül keressük, ha pedig versenyben vagy más kezdeményezésben szeretnénk részt venni, akkor az egyik legjobb mód a védekezésre, ha jól megnézzük az URL-t, hogy mi található a .com és hasonló végződések előtt. Például a valami.valami.valami.origin.com/valami (vagy ea.com, easports.com és így tovább) valós, viszont az origin.ea.valami.com/valami szinte biztosan hamis.

Ti futottatok már bele hasonló átverésbe?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)