Hirdetés

Robbanások, pörgés, kalandok - top 10 legjobban várt akciójáték

|

Akciót akarsz? 2015-ben nem fogsz csalódni. Összeszedtük nektek az összes olyan akciójátékot, amiért idén is érdemes lesz játszani.

Hirdetés

Ha valamiben brutálisan erős lesz 2015, akkor az biztos, hogy az akciójátékok műfaja. Szinte mindegy, hogy milyen platformon játszol, olyan túlságosan is régóta várt folytatások és nagyon izgalmasnak tűnő új IP-k érkeznek, amik miatt ebben az évben is egészségtelen mennyiségű órát töltesz majd különféle kijelzőkre gyógyult retinával.

Az utóbbi egy hónapban stílusra bontva összeszedtük nektek, hogy szerintünk miért lesz érdemes 2015-ben is gamernek lenni, sőt, még egy aloldalt is csináltunk, hogy könnyebb legyen válogatni a cikkek között. Hát, ilyen arcok ezek a GameStarosok. Örülünk? Remek, akkor most jöjjön egy újabb lista, talán a legfontosabb mind közül, és nyilván volna még mit hozzátenni, de ti ezt úgyis megteszitek a kommentekben.

The Order: 1886 (Megjelenés: február 20. Platformok: PlayStation 4)

Hogy mennyire várjuk a The Order 1886 megjelenését? Talán elég annyit mondanunk, hogy a Sonyval még egy GameNightot is szervezünk, ahol mozivásznon játszhattok a játékkal, ráadásul az este végén egy PlayStation 4-et is hazavihet valamelyikőtök. A Ready at Dawn első komoly próbálkozását mindenképpen érdemes lesz figyelemmel kísérni, mert eddig úgy tűnik, hogy nem élnek vissza a Sony bizalmával. A The Order 1886 egyszerűen gyönyörű, és ha egy jó történetet is sikerül mellécsapniuk a fejlesztőknek, akkor még azt is bőven hajlandóak vagyunk megbocsátani, ha játékmenet szinten nem mutat sokat – vagy éppen újat.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (Megjelenés: 2015. Platformok: PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One)

Azzal kapcsolatban nyilván nem kell vitatkoznunk senkivel, hogy Hideo Kojima egy zseni. Ezt már többször bizonyította, de ha kimaradtak volna a korábbi alkotásai, akkor elég végigjátszani a Silent Hills teaserét, már abból is képet kaphattok arról, hogy mennyire fantasztikus ember ő. Már maga az ötlet is zseniális, a kivitelezés pedig nem sok kérdőjelet hagy afelől, hogy akarnál-e Kojima fejében élni. A Metal Gear Solid V: The Phantom Pain rengeteg módon újít a már jól ismert recepten (és nincs benne horror, ha esetleg az nektek nem fekszik), de természetesen visszakacsintanak benne azok a WTF-pillanatok is, ami miatt több generáció szeretett már bele az MGS-játékokba. Mindenképpen a listán a helye.

 

Batman: Arkham Knight (Megjelenés: 2015. június 5. Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One)

A Batman: Arkham sorozat záróakkordja a fejlesztők szerint nemcsak hogy méltó lesz az eddigiekhez, de minden szempontból többet is nyújt majd a rajongóknak. Az már az eddig kiadott Batman: Arkham Knight trailerek alapján is meglehetősen biztos, hogy ez lesz az eddigi legsötétebb lovag (na, nem úgy) és a Rocksteady rengeteg olyan ötletet tartogatott a széria végére, ami miatt érdemes lesz várni a nyári megjelenést. A játék már méretében is kitűnik a korábbi epizódok közül, ráadásul lényegesen nagyobb szabadságot kapunk Gothamben, hogy legyen lehetőségünk kedvünkre száguldozni a már-már indokolatlanul szétpimpelt új batmobilban. 

Just Cause 3 (Megjelenés: 2015. vége. Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One)

A Just Cause 3-ról már nagyon hosszú ideje pletykál a játékvilág, de anno egy bánatos koncepciórajzon kívül nem sok mindent tudtunk róla. Aztán tavaly év végén kiszivárogtak az első képek, és az Avalanche Studios végre hivatalosan is bejelentette a legendássá vált sorozat folytatását. Nyilván nektek nem is kell magyarázni, hogy mennyire jó móka a Just Cause, hiszen már mind a két részt megkaptátok tőlünk a magazinhoz. A Just Cause 3-ról folyamatosan érkeznek az információk, de egyelőre annyi biztos, hogy Rico egy Medici nevű szigeten fog randalírozni, hogy megdöntse egy diktátor uralmát. Rombolható lesz a környezet és lényegesen realisztikusabb a fizika, úgyhogy a mi Káosz Professzorunknak bőven nyílik majd alkalma kihasználni az eszközeiben rejlő potenciált.

Mad Max (Megjelenés: 2015. Platformok: PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One)

Emlékeztek még rá, ugye? A Mad Maxet ugyan lehúztuk a tavalyi megjelenések listájáról, de a Just Cause 3-at is fejlesztő Avalanche azt ígérte, hogy idén már megkapjuk, ami azért is jó, mert legalább 2015-ben is érkezik valami a leköszönő konzolgenerációra. A Mad Max középpontjában – a kannibálokkal súlyosbított világvégén kívül – az autónk áll majd, amit a játékmenet során egyfajta poszt-apokaliptikus Pimp My Ride-ként fejlesztgethetünk is. Persze gyalogos harc sem marad el, de ezzel kapcsolatban még szinte semmit sem osztottak meg velünk a fejlesztők, csak hogy a lőfegyverek mellett a közelharc is fontos szerepet kap. Lassan ideje lenne többet mondani, és őszintén szólva egy kicsit félünk, hogy az Avalanche-nak túl nagy falat lesz egyszerre két AAA-játékot piacra dobni, még ha az egyiket az új New York-i, a másikat pedig az eredeti stockholmi stúdió fejleszti is.

Tom Clancy's The Division (Megjelenés: 2015. Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One)

Ha már nagy falatokról beszéltünk, itt van a Ubisoft mérhetetlenül ambiciózus új projektje, a The Division. A Ubi az utóbbi egy évben úgy csinál, mintha nem értené a játékosokat, pedig ez az a csoport, ami minden adandó alkalommal artikulálatlanul üvölti bele a véleményét a kibertérbe, tehát meglehetősen nehéz félreérteni. A The Division nemcsak gyönyörű, de egy kifejezetten izgalmas apokaliptikus világban játszódik, amiben a barátainkkal együtt állíthatjuk vissza a rendet. A kiadó az utóbbi időben megtanított minket arra, hogy óvatosan bánjunk az E3-as ígéretekkel, mert lehet, hogy a vécétisztítónk csak a baktériumok 93%-át öli meg, és tízből kilenc fogorvos csak abban ért egyet, hogy az Assassin's Creed Unity még két patch is után is egy bughalmaz volt. Mindenesetre, ha Ubisoft stúdiói képesek összekalapálni a The Divisiont az év végéig, akkor végre valami nagyon különleges élményben lehet részünk, amivel a kiadó is újra rászolgál a játékosok vak szeretetére.

Rise of the Tomb Raider (Megjelenés: 2015. vége. Platformok: Xbox One, Xbox 360)

Az kizárólag Xbox One-ra... ja nem, Xboxra... ja nem, szóval először Xboxra majd minden másra érkező Rise of the Tomb Raider azon a vonalon halad tovább, amit a Crystal Dynamics a 2013-as résszel lefektetett. Egy mindenre elszánt erős női karaktert kapunk, aki ezúttal Szibériában igyekszik majd felfedni a „halhatatlanság titkát". A fejlesztők dolgoznak azon, hogy kijavítsák az előző – egyébként zseniális – epizód hibáit, ezért változatosabb küldetéseket és lényegesen több sírrablást kapunk, ami minden bizonnyal jót tesz majd a játékmenetnek is. A CD most kezdett el csak igazán mozgolódni, úgyhogy folyamatosan érkeznek az új információk a játékkal kapcsolatban, érdemes lesz figyelni a GSO-t. 

Uncharted 4: A Thief's End (Megjelenés: 2015. Platformok: PlayStation 4)

Mi azért nem vagyunk benne teljesen biztosak, de azt pletykálják, hogy még az idén megkapjuk a Naughty Dog zseniális sorozatának negyedik epizódját, ami lezárja Nathan Drake történetét. Volt egy kis kavarás az Uncharted 4: A Thief's End írógárdájával kapcsolatban, de végül maga a The Last of Us kreatív rendezője, Neil Druckmann vállalta magára a dolgot, és gyorsan rá is pakolta a főbb szerepeket a játékvilág egyik legtehetségesebb színészpárosára, Troy Bakerre és a Nolan North-ra. Az eddig bemutatott gameplay-ek – és a stúdió múltja – alapján nem izgulunk túlságosan a minőséget illetően, egyelőre csak annak van oka bosszankodni, aki nagyon ragaszkodik az 1080p-s 60fps-hez - aki inkább játszani szeret, az valószínűleg nem fog csalódni. 

Assassin's Creed Victory (Megjelenés: 2015. Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One)

Idén is lesz Assasin's Creed, legalább egy biztosan. A Victory egy kicsivel korábban szivárgott ki, mint ahogy azt a Ubisoft akarta, nyilván nem bánták volna, ha előbb elvonul Párizs fölül a vihar, mielőtt tovább kellene magyarázkodniuk. Ezen kár keseregni, kiderült, hogy idén a viktoriánus Londonba látogatunk lovaskocsik tetején büntetni a templomosokat. Aki szereti az Assassin's Creed játékmenetét, az bizonyára a Victoryt is csípni fogja, mert a Ubisoft Québec valószínűleg nem készül forradalmi újításokkal (a grappling hookot leszámítva). Mi már azzal elégedettek lennénk, ha a megjelenéskor működne, és továbbfejlesztené a Unityben demózott előremutató funkciókat és játékmenetbeli megoldásokat. 

Hellblade (Megjelenés 2015. Platformok: PC, PlayStation 4)

Eddig meglehetősen keveset írtunk a Ninja Theory játékáról, ami lényegében csak azért van így, mert keveset is tudunk róla. A Hellblade egy nyitott világú akciójáték lesz, ami a kelta mitológiát veszi alapjául, és a hírek szerint egy Senua nevű lányt fogunk irányítani benne. A maroknyi csapaton már a fejlesztői videókban is látszik, hogy szívvel-lélekkel készítik a játékot, és az eddigiek alapján biztosan állíthatjuk, hogy a Hellblade nagyon más lesz, mint amit eddig láthattunk a Ninja Theorytől. A Hellblade megjelenés pontos dátumát még nem tudjuk, de először PlayStation 4-re jön, és csak utána érkezik PC-re, ahol mod-támogatást is kaphat. Érdemes lesz figyelemmel kísérni a projekt alakulását.

Star Wars Battlefront (Megjelenés: 2015 vége. Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One)

Na, igen, a Battlefront. A listára próbáltunk csak nem-FPS-eket feltenni (hiszen topistáink sorát pont az FPS-ekkel kezdtük), de ez... Ezt nem tudtuk kihagyni. Csak a Star Wars képes arra, hogy egy koncepciórajzzal és egy-két semmitmondó trailerrel megbabonázzon mindenkit. Az utóbbi pár napban szerencsére rengeteg információ szivárgott ki a játékról, amiből persze még mindig csak találgatni tudunk a játékmenettel és a történettel kapcsolatban, de legalább kaptunk valamit. Az idei E3-on bizonyára már nyíltabban beszélnek róla a fejlesztők, sőt, talán egy Star Wars Battlefront gameplay trailert is kapunk. A Star Wars Battlefront megjelenés még a Star Wars VII: Az ébredő erő premierje előtt esedékes, és a pletykák szerint a film és a játék története több ponton is összefonódik, de utóbbi mégis inkább az eredeti trilógiára koncentrál. Ezért előre is hálásak vagyunk.

Ez a lista, mint az elején írtuk, természetesen gamerpukkasztóan hiányos, de szerencsére itt vagytok ti, akik majd kommentben kiegészítitek a saját kedvenceitekkel. Szerencsére nagyon sokan vagytok, úgyhogy bízunk benne, hogy menni fog.

Ti melyik akciójátékokat várjátok a legjobban idén?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)