Hirdetés

Rekordmértékben csökkentek a PC-eladások 2015 végén

|

Bár a PC-k eladásaival kapcsolatosan egy elég rosszul csengő adat került nyilvánosságra, egyáltalán nem kell aggódnunk a számítógépes játékosok száma miatt.

Hirdetés

Bár a PC-s gaming az utóbbi években újra egyre népszerűbb, az IDC piaci elemző cég jelentése szerint a tavalyi év vége az eddigi legnagyobb csökkenést hozta a számítógépek eladásaiban. A cég adatai szerint közel 72 millió gépet adtak el 2015 utolsó három hónapjában.

Ez 2014 hasonló időszakához képest 10,6 százalékos csökkenést hozott annak ellenére, hogy az Apple 2,8, míg az Asus 0,8 százalékos növekedést könyvelhetett el az eladott gépek számában. Az olyan piacvezető márkák, mint a Dell, a Lenovo, vagy a HP viszont mind csökkenést voltak kénytelenek tudomásul venni. Az IDC szerint ennek több oka lehetett, sokan térnek át például a különböző okoseszközökre, ahogy a tablet-laptop hibridek is egyre népszerűbbek, amik a cégnél nem számítanak PC-nek. Továbbá sokan elhalasztották a gépvásárlást, ugyanis a Windows 10 megjelenése, az Intel Skylake processzorok rajtja, vagy éppen az új Nvidia-videokártyák hiánya miatt alaposabban átgondolják, milyen legyen az új rendszerük. Végezetül az is fontos adalék ehhez az adathoz, hogy csak az előre megépített PC-k számítanak bele ezekbe az eladásokba, így a hardcore gamerek vásárlásai, akik egyesével szerzik be az alkatrészeket, nem mutatkoznak meg ezekben az adatokban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)