Hirdetés

Tom Clancy's The Division, Need for Speed PC - 2016. márciusi játékmegjelenések

|

Megérkezik végre a PC-s Need for Speed, felpörgeti a boltok forgalmát a Tom Clancy's The Division, valamint újra bunyózhatunk az EA Sports UFC 2-vel és a Mortal Kombat XL-lel.

Hirdetés

Lehet, hogy az év első hónapjában sok a megjelenés, de igazán izgalmas játékokból csak havi 1-2 jött eddig. Ez januárban a Rise of the Tomb Raider PC-s változata és a LEGO Marvel's Avengers, februárban az XCOM 2 és a Far Cry Primal volt, márciusban pedig a Tom Clancy's The Division és a PC-s Need for Speed lesz. Ez persze nem baj, így legalább nem kell azon pánikolni, hogy a sok közül melyikre költsük félretett pénzünket, aki pedig semmit nem talál magának, tartalékolhat a tavaszi szezon hátralévő két hónapjára. Az április és a május már most erősebbnek tűnik az eddigieknél, de az is valószínű, hogy aki a Tom Clancy's The Divisiont megveszi, nem fogja egyhamar letenni. A hónap végén egyébként megjönnek az Oculus Rift első játékai is, de azokat egy külön listában gyűjtjük majd össze.

Tekintettel arra, hogy egyre kevesebb kézikonzolos játék jelenik meg, mostantól összevonjuk a két listát. A kézikonzolos játékokat a többi között találjátok meg alább.

Far Cry Primal - március 1. - PC [Vásárlás]

Egy héttel ezelőtt már megkapták a konzolosok, de a PC-seknek sem kellett sokat várni a Far Cry sorozat új részére. A Far Cry Primal ugyan nem egy minden tekintetben kielégítő alkotás, de egyediségével kiemelkedik az idei felhozatalból, és a sok ismerős elem ellenére is olyan élményt kínál, amilyet semmi más. Ha érdekel titeket a kőkor, és nem zavar, ha lőfegyverek helyett dárdával és bunkóval kell rendet teremteni, ne hagyjátok ki.

Heavy Rain & Beyond: Two Souls Collection - március 2. - PlayStation 4 [Előrendelés]

A Beyond: Two Souls tavaly megjelent PlayStation 4-re is, de a Quantic Dream másik, még sikeresebb játéka, a Heavy Rain portolása tovább tartott egy kicsit. Ma viszont elérhetővé válik digitálisan, valamint a Beyonddal egy csomagban dobozosan is. Szebb, nagyobb a felbontása, jobb, és remélhetőleg minden hibát javítottak benne.

Screencheat - március 1. - PlayStation 4, Xbox One

A Screencheat egy érdekes kooperatív élmény, amit 2-4 játékos játszhat egy gép előtt ülve. Mivel mindenki láthatatlan benne, a többiek képernyőjét kell néznünk, hogy képet kapjunk arról, hol vannak a pályán, és el tudjuk intézni őket.

Gears of War: Ultimate Edition - március 1. - PC

Minden előjel nélkül (na jó, a gépigény megjelenése azért sejtette, hogy közel a megjelenés) ma elérhetővé vált a Gears of War: Ultimate Edition PC-re. A játékot 4K-s felbontás mellett is játszhatjuk, nincs korlátozva a képfrissítési sebesség, de ezen kívül nem sok extrát kínál az Xbox One-os kiadáshoz képest. 

Bus Simulator 16 - március 2. - PC, Mac

Kinézetével ugyan megragadt az előző évtizedben, de funkcióiban azért több lett a Bus Simulator sorozat idei része. Elég kaotikus egyébként, hogy melyik rész hova is tartozik, mert a Bus Simulator 15 például egy free-to-play mobiljáték volt, amit nem is a mostani, hanem egy tök másik fejlesztőcsapat készített. Mindenesetre a játékban öt városban próbálhatjuk betartani a menetrendet, nem átgázolni a gyalogosokon, és nagy tiszteletben álló buszsöfőrként szakmai elismerést szerezni. Minden mást elmond az alábbi videó, tényleg nézzétek meg.

Black Desert Online - március 3. - PC

Az év egyik legjobban várt MMORPG-je a Black Desert Online, amit egy koreai fejlesztőcsapat, a Pearl Abyss készít. A karakterszerkesztő és a játék világa bámulatos, de azért tartalomban is kínál eleget ahhoz, hogy akár még sikeres is lehessen. Bár keleten free-to-play játékként jelent meg, nyugaton egyszeri díjat kell érte fizetni.

Mortal Kombat XL - március 4. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A Mortal Kombat X-et, valamint az egyenként négy-négy karaktert tartalmazó Kombat Packet és Kombat Pack 2-t (meg igazából mindent, ami a játékhoz eddig megjelent) foglalja magában a Mortal Kombat XL csomag. Akinek az alapjáték nincs meg, most már jobban teszi, ha ezt a változatot szerzi be, különben csak extra ráfizetéssel tud majd az Alien, Jason, a Preadator vagy Bőrpofa szerepében harcolni, nem beszélve a franchise visszatérő karaktereiről.

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD - március 4. - Wii U [Előrendelés]

A következő, otthoni konzolos Zelda játék valószínűleg már inkább Nintendo NX-re jelenik meg, nem pedig Wii U-ra, de hogy addig se unatkozzunk, a Nintendo folytatja a régi játékok felújítását. A Wind Waker után a Twilight Princess került sorra, amivel eredetileg GameCube-on és Wii-n játszhattunk. A HD változat grafikájában fejlődött, támogatja az amiibókat, és változtattak egy kicsit a játékmeneten is. Néhány dolgot például sokkal könnyebben megcsinálhatunk a GamePad használatával.

Total War: Attila - Tyrants and Kings - március 4. - PC [Előrendelés]

Áprilisban érkezik a következő Total War játék, ezért a The Creative Assembly egy minden kiegészítőt tartalmazó csomaggal zárja le az előző, a Total War: Attila ciklusát. 

Tom Clancy's The Division - március 8. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Március vitathatatlanul legnagyobb durranása a Tom Clancy's The Division. Egyszer egy zárt, majd később egy nyílt béta hétvége alatt volt alkalmunk belekezdeni a játékba, mindenki megnézhette, miről is szól valójában, hogyan épül fel a játékmenet, és ez alapján eldönthette, neki való-e vagy sem. Most már csak az a kérdés, hogy mennyire lesz érdekes a sztori, és mit nyújt majd 10, 20, 50 óra játék után. Reméljük, nem követi el a Destiny hibáját.

Kholat - március 8. - PlayStation 4

Mikor tavaly nyáron a Kholat megjelent PC-re, vegyes értékeléseket kapott a kritikusoktól, és olyan gyorsan távozott, amilyen gyorsan jött. A Gyatlov-rejtélyen alapuló horrorjáték most PS4-re is megjelenik, de a fejlesztők nem ígértek semmi újítást. Aki azért hagyta ki, mert inkább PS4-en játszott volna vele, most megteheti. De azért óvatosan.

Killer Instinct: Season 3 - március 10. - PC, Xbox One

Immáron az Xbox One-os változattal egyidőben jön PC-re is a Killer Instinct: Season 3, amiben összesen nyolc karakter szerepel, közülük négyet érhetünk el a megjelenéskor: Rash a Battletoadsból, egy Arbiter a Halóból, valamint Tusk és Kim Wu. 

Hitman Episode 1 - március 11. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A hétvégén minden PlayStation Plus előfizető kipróbálhatja a Hitman nyílt bétáját, benne a prológus két küldetésével. Ettől az első epizód csak annyiban lesz több, hogy az első helyszínre, Párizsba is elmehetünk, ahol egy igazi, éles bevetésen vehetünk részt. Ezt havonta egy újabb epizód követi, ősszel pedig dobozosan vásárolhatjuk meg a teljes csomagot, benne az addigra már polírozott játékkal. Érdemes lehet megvárni azt, akkor biztosan tudjátok, mit kaptok a pénzetekért.

WWE 2K16 - március 11. - PC [Előrendelés]

Nem tudni, miért váratja mindig ennyit a PC-s játékosokat a 2K, de ahogy a tavalyelőtti, úgy a tavalyi WWE játék is csúszott pár hónapot. Így viszont legalább minden DLC-t megkapnak ingyen azok, akik számítógépen akarnak játszani a WWE 2K16-tal.

Alekhine's Gun - március 1. és 11. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Nem vitte túlzásba a Maximum Games az Alekhine's Gun reklámozását, viszont így legalább nincsenek nagy elvárások vele szemben. A Death to Spies sorozat szellemi utódja kényelmesen elvan a budget kategóriában, és ugyanazt kínálja, mint az előző részek: 11 nyílt terepet, ahol lopakodva kell feladatokat teljesítenünk. Egy kicsit bátor dolog a Hitmannel együtt kiadni (a PC-s változat vele egy napon jön), de úgy látszik, a Maximum azt sem bánja, ha bukni fog.

Ori and the Blind Forest: Definitive Edition - március 11. - PC, Xbox One

Az Xbox 360-as verzióra ugyan már hiába várunk, de legalább a PC-sek és az Xbox One-osok újrajátszhatják a tavalyi év egyik legjobb platformerét, az Ori and the Blind Forestet. A Definitive Edition kiadásba egy új világ került, kibővítették a theatre módot, Ori kapott egy új mozdulatot és egy új támadást, illetve berakták a könnyű nehézségi szintet.

EA Sports UFC 2 - március 17. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Örülünk annak, hogy az EA kezébe került a UFC játékok fejlesztésének joga. Az első rész nem volt tökéletes, de jó irányba indult el, a UFC 2-re pedig remélehetőleg minden hibát javítanak, és egy még realisztikusabb élményt kívánnak elhozni nekünk. Az előrendelők azonnal játszhatnak Mike Tysonnal, Bruce Lee-vel, Kazushi Sakurabával és Bas Ruttennel, a többiek viszont csak akkor, ha teljesítik a karrier módot.

Need for Speed - március 17. - PC [Előrendelés]

Épp ma jelentették be, hogy megint rengeteg izgalmas új dolgot kapunk ingyen a Need for Speedhez, amik valószínűleg eleve részei lesznek a PC-s kiadásnak. A PC-s játékosoknak ugyan várni kellett, de cserébe fps-korlát nélkül, 4K-s felbontással, számos különböző kormánnyal is játszhatnak (ha elég jó a gépük hozzá). A Ghost Games ki akarta hozni a maximumot ebből a kiadásból is, és amit tudott, megtett annak érdekében, hogy a PC-sek egy kifogástalan alkotást kapjanak. Úgy legyen.

Pokkén Tournament - március 18. - Wii U

Sokszor ereszthettünk már egymásnak Pokémonokat, viszont a Pokkén Tournamentben nem körökre osztott harcokat vívhatunk. A játékmenet a Tekkenhez hasonló, valós időben kell verekedni pokémonokkal. Kezdetben összesen 16 karakter lesz benne, de a lista később bővül.

République és République Episode 5: Terminus - március 25. - PlayStation 4, iOS, Android

Panaszkodunk néha, hogy milyen lassan jönnek a Telltale kalandjáték sorozatainak új epizódjai, de a République-ot mindegyik beelőzi. iOS-re és Androidra most, több mint két évvel az első megjelenése után jön az ötödik rész, és ugyanezen a napon kapjuk meg a teljes játékot PlayStation 4-re. A játék egyébként azért különleges, mert nem a főszereplőt irányítjuk, hanem a térfigyelő kamerák kezelőjét, és az ő szerepében adhatunk utasításokat a Hope nevű lánynak.

101 Ways to Die - március 22. - PlayStation 4

A Lemmings játékokban az volt a cél, hogy megfelelő utasítások kiadásával minél több kis figurát juttassunk el épségben a célhoz. A 101 Ways to Die egy kicsit olyan, mint a Lemmings, csak itt az a cél, hogy kreatívan nyírjuk ki áldozatainkat, akik sikítanak, ordítanak fájdalmukban. Valakinek biztos tetszeni fog.

Alienation - március 23. - PlayStation 4

A Dead Nationt is fejlesztő Housemarque ugyan elhalasztotta földönkívülis játékát, de csak pár héttel. A PS4-exkluzív Alienationben földönkívülieket kell írtanunk tonnaszámra, legfeljebb három barátunk társaságában. Jó mókának tűnik.

The Descendant - március 24. - PC

A The Descendant egy öt epizódból álló kalandjáték, mely párhuzamosan játszódik a múltban és a jövőben. A Földön szinte mindenki meghal, néhány kiválasztottat viszont hibernálnak Ark nevű földalatti bunkerekben. Pár évtizeddel később mindegyik Ark kinyílik, kivéve az Ark-01-et. Míg a múltban egy Mia nevű karaktert irányítva kell az Ark-01 lakóit életben tartani úgy, hogy a létesítmény folyamatosan omlik össze, a jövőben Donnie szerepében deríthetjük ki, hogy maradtak-e túlélők.

Hyrule Warriors Legends - március 24. - Nintendo 3DS

Még egy Zelda-játék jön a Twilight Princess HD mellé, ez pedig a 3DS-es Hyrule Warriors Legends. Az Omega Force és a Team Ninja alkotása a Wii U-s Hyrule Warriors portja, tele új karakterekkel, új lehetőségekkel, és néhány elkerülhetetlen változtatással.

Trackmania Turbo - március 25. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Most először jön konzolokra (ha nem számítjuk a Trackmania Wii-t) a nagy múltú Trackmania sorozat, de az új rész nem csak azért érdekes. A VR-t is támogató Trackmania Turbo játékmenete hasonló ahhoz, amit a korábbiaktól megszoktunk: a karrier módban 200 nyakatekert pályán száguldozhatunk különböző autókkal, négy eltérő helyszínen. Lesz benne négyfős, osztott képernyős co-op, pályaszerkesztő, online mód, és bekerül a Double Driver mód is, amivel két játékosnak egy autót kell kooperatívan irányítania. Sajnos a Puzzle mód úgy látszik, kimarad.

Adr1ft - március 28. - PC

Támogatja az Oculus Riftet, de nélküle is játszható az Adr1ft. A játékban egy amnéziás asztronauta szerepében, egy összetört űrállomáson kell rájönnünk, mi okozta a tragédiát, és megpróbálni valahogyan hazajutni. Később Xbox One-ra és PS4-re is megjelenik, remélhetőleg utóbbira PS VR támogatással.

MXGP 2: The Official Motocross Videogame - március 31. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A Milestone nem áll le a motoros játékokkal, idén az új MXGP játékkal indít az olasz csapat. A 2015-ös évad minden motorosával versenyezhetünk karrier módban, online és egyéb offline módokban. Arról, hogy ezen kívül mit kínál még, a hivatalos honlapon sincs sok információ. 

2016. áprilisi játékmegjelenések

Nights of Azure - április 1. - PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita

Quantum Break - április 5. - PC, Xbox One [Előrendelés]

Enter the Gungeon - április 5. - PC, PlayStation 4

Assassin's Creed Chronicles - április 5. - PlayStation Vita [Előrendelés]

DiRT Rally - április 5. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games - április 8. - Nintendo 3DS

Dark Souls III - április 12. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Ratchet & Clank - április 20. - PlayStation 4 [Előrendelés]

Stranger of Sword City - április 26. - PlayStation Vita

Total War: Warhammer - április 28. - PC [Előrendelés]

Star Fox Zero - április - Wii U [Előrendelés]

Platformok: Android iOS Nintendo 3DS Nintendo Wii U PC PlayStation 4 PlayStation Vita Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)