Hirdetés

PlayerUnknown's Battlegrounds, Spellforce 3 - 2017. decemberi játékmegjelenések

|

Eljött a remasterek, VR-játékok, újrakiadások és DLC-k hónapja, de a legfontosabb, hogy elkészül és Xbox One-ra is megjelenik a PlayerUnknown's Battlegrounds 1.0-s változata.

Hirdetés

Lényegében véget ért az idei őszi játékdömping, decemberben már csak pár kevésbé fontos címmel bővül a választék (meg a PUBG-vel, ugye, amit már félkészen is őrült módon is vett mindenki). Nem mintha probléma lenne az, hogy nem tudunk miből választani; az elmúlt három hónapban, illetve hát egész évben kiváló játékok jöttek, amiket most, az ünnepek alatt érdemes pótolni. Ha azért nem vettétek meg eddig a Horizon Zero Dawnt, mert egy teljes, a Frozen Wilds DLC-t is tartalmazó kiadásra vártatok, most már ne habozzatok, de ha kimaradt a Telltale-féle The Walking Dead kalandjáték sorozat, azt is pótolhatjátok egy az eddigi évadokat magába foglaló csomaggal. A januári játékokat a lista végén találjátok, az a kínálat egyelőre még nagyon szegényes.

Hirdetés

2017. decemberi játékmegjelenések

Xenoblade Chronicles 2 - december 1. - Switch

Ha a Super Mario Odyssey-vel már végeztetek, vagy esetleg az nem késztetett titeket egy karácsonyi Switch-vásárlásra, nézzetek rá a Xenoblade Chronicles 2-re, mely egy akció-szerepjáték. Egy vadonatúj, változatos világot járhatunk be eddig nem ismert karakterek kíséretében. Ahogy az első résznek, úgy ennek a világa is óriási, számítsatok több száz órányi kalandra.

Fallout 4 VR - december 1. - HTC Vive

A VR-eszközzel rendelkezők szűk közösségében nagy sikert aratott a Skyrim VR, és a Fallout 4-nek is jó esélye van erre. A bökkenő csak annyi, hogy míg a Skyrim megjelent PS VR-hoz is, a Fallout 4 VR csak HTC Vive-val lesz játszható (első körben). A játék egyébként pont az, amit a neve állít: a teljes Fallout 4-et végigjátszhatjuk a HTC szemüvegének és mozgásérzékelős kontrollereinek használatával.

Doom VFR - december 1. HTC Vive, PlayStation VR

A Doom VFR helyzete viszont más, mint a Fallout 4 VR-é, ez ugyanis teljesen új küldetéseket tartalmaz. A marsi központba megyünk démonokat irtani, nem sokkal az invázió után járunk. Amellett, hogy lövünk mindenre, ami kicsit is ronda, fejtörőket is meg kell oldanunk, hogy megállítsuk a bajt.

SOMA - december 1. - Xbox One

A Frictional Games horror-kalandjátéka óriási sikert aratott PC-n és PS4-en is. Az óceán mélyén, egy létesítményben ébredünk, ahol a robotok azt gondolják, emberek. A végére kell járnunk, mi történt pontosan, vannak-e túlélők. December 1-jétől Xbox One-on is nyomozhatunk ezek után.

Steep: Road to the Olympics - december 5. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Nem sokan hittek a Ubisoft sportjátékának sikerében, de a Steep jól ment, és most egy olimpiai témájú kiegészítőt kap. Új sportágakban vehetünk részt a 2018-as téli olimpia helyszínein, Dél-Koreában és Japánban.

Destiny 2: Curse of Osiris - december 5. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Talán már a később rajtoló PC-sek is kezdik megunni a Destiny 2 alapjátékot, úgyhogy öröm, hogy jövő héten jön az első kiegészítő, a Curse of Osiris. A Merkúrra megyünk, ahol vexekkel nézünk szembe, miközben az első részből is ismert legendás warlock, Osiris után kutatunk. Kapunk crucible pályát, kibővül a raid, növekszik a szintkorlát, jó móka lesz.

The Walking Dead: The Telltale Series Collection - december 5. - PlayStation 4, Xbox One

Jövőre lezárul a Telltale The Walking Dead sorozata, és végleg elbúcsúzhatunk Clementine-tól. Akinek esetleg minden kimaradt, és szeretne felzárkózni, annak a legjobb ajánlat a The Walking Dead gyűjtemény, mely tartalmazza a korábbi évadokat, a 400 Days DLC-t és a Michonne-os spin-offot - fontos, hogy a befejező szezont viszont nem. A látványon is javítottak.

Dead Rising 4: Frank's Big Package - december 5. - PlayStation 4

Nem nagyon jött össze a Capcomnak a Dead Rising 4 sikeressé tétele, de egy lökést még kap a játék PS4-en is. A Frank's Big Package tartalmazza a DLC-ket, valamint pár új tartalmat is, köztük egy játékmóddal, amiben Frank a Capcom más játékai hőseinek öltözik be.

Horizon Zero Dawn Complete Edition - december 6. - PlayStation 4

Vitathatatlanul az év egyik legjobb játéka, illetve az év legjobb Sony-exkluzívja a Horizon Zero Dawn, amit a The Frozen Wilds kiegészítővel egy csomagban vásárolhatunk meg jövő héttől. Ha kimaradt, pótoljátok mindenképp.

Spellforce 3 - december 7. - PC

A THQ Nordic egy rakás franchise-t felvásárolt, köztük a Spellforce-ot is. A harmadik rész megőrizte a korábbi epizódok szellemiségét és látványvilágát; egy RTS-RPG hibrid lesz, ami az eddig ismert események előtt játszódik.

Hello Neighbor - december 8. - PC, Xbox One

Kevés az olyan horrorjáték, amiben nincs szörny, de a Hello Neighbor ilyen. A szomszéd valamit rejteget a pincéjében, és nagyon szeretnénk tudni, mi az - ehhez viszont be kell törnünk és ki kell nyitnunk úgy az ajtót, hogy ne bukjunk le. Az úr mesterséges intelligenciája minden mozdulatunkból tanul, úgyhogy ha egyszer elkap, taktikát kell váltanunk.

LocoRoco 2 Remastered - december 9. - PlayStation 4

A Sony folytatja a kisebb klasszikusok újrakeverését, az első LocoRoco után a második részt is megkapjuk feljavítva. Gyönyörűen mutat 4K-ban, de nem is ez a lényeg, hanem hogy ennyi év után is nagyon jó játszani vele.

Gang Beasts - december 12. - PlayStation 4

Ha partijáték kell, akkor az Overcookedra és a Stikboldra esküszünk, de a listán szerepel a Gang Beasts is. A cél gyurmaemberszerű figuránkkal a mélybe vagy a darálóba taszítani a többieket, de már maga az irányítás sem egyszerű. Jó móka, próbáljátok ki, ha összejön a társaság.

PlayerUnknown's Battlegrounds - december 12. és 20.  - PC, Xbox One

Több mint fél éve magabiztosan gyűjti a játékosokat a PUBG, már számos rekordot megdöntött, és most is a Steam legnépszerűbb játéka - pedig még kész sincs. Az 1.0-s verzió december 20-án jelenik meg, és ez előtt nem sokkal debütál az Xbox One-os kiadás is, mely egyelőre az egyetlen konzolos változat lesz. Az 1.0-tól jelentős minőségbeli ugrásra számíthatunk, a tesztszerveren játszók sok-sok pozitívumról számoltak már be.

Okami HD - december 12. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Különleges játék az Okami. Egy farkast irányítunk egy olyan világban, ami a japán legendákból, mítoszokból, folklórból építkezik. Játékmenete legalább annyira jó, mint látványvilága. Már a maga idejében is nagy elismerésnek örvendett, de a felújított változat még inkább megérdemli, hogy szeressük - szeressétek hát.

Resident Evil VII End of Zoe és Not a Hero DLC - december 12. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Sokáig húzta a Capcom a Resident Evil VII utolsó fizetős és egyetlen ingyenes DLC-jének kiadását, pedig a Banned Footage Vol. 1-et és Vol. 2-t nagyon hamar közkézre bocsátotta. Mindenesetre decemberben jön mindkét DLC (és a mindent tartalmazó Gold kiadás is), az End of Zoe-ban megismerhetünk egy új karaktert, Joe-t, valamint megtudhatjuk, hogy mi a helyzet a Baker lánnyal, akinek nem ment el teljesen az esze; a Not a Hero pedig Chris Redfield kalandjait mutatja be.

Final Fantasy XV: Episode Ignis - december 13. - PlayStation 4, Xbox One

A Final Fantasy XV-höz a tervek szerint jövőre is számos DLC érkezik, de az idei évre befért még a kimondottan Ignisszel foglalkozó epizód. Az alapjáték kilencedik fejezetével egyidőben játszódik, és Altissia városában kell harcolnunk, hogy megtaláljuk és megvédjük Noctist.

Picross e7 - december 15. - 3DS

A picross játékok lényege, hogy látunk egy rácsot, melynek tetején és bal oldalán számok szerepelnek. Ezek mutatják meg, az adott sorban és oszlopban hány négyzet található egymás mellett. Ha jól színezzük be őket, egy kép rajzolódik ki a végén. Ha szeretitek a koncepciót és van 3DS-etek, ne hagyjátok ki a Picross e7-et, meg amúgy a korábbi részeket sem, van egy pár.

Shooty Fruity - december 19. - HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR

Elég jól megpakolták VR-játékokkal a decembert, még a szezon legeslegvégére is jön egy. Az nDreams játékában egy bolti kasszás szerepében játszunk, aki egy kicsit beleun az árupakolgatásba, ezért pisztolyokkal és gránátokkal pusztít el gyümölcsöket. Remélhetőleg nem valós események ihlették, és senki nem fogja ezt a való világban utánacsinálni.

Knowledge is Power - december 20. - PlayStation 4

A Sony következő PlayLink-es játéka az Egyesült Államokban már játszható, de Európában - a Hidden Agendához hasonlóan - csak sokkal később, december közepén jelenik meg. A Knowledge is Power egy kvízes partijáték, amit legfeljebb hatan játszhatnak. Műveltségi kérdésekre kell válaszolni, lehet szívatni a többieket nehezítésekkel, és néha előkerülnek minijátékok is.

2018. januári megjelenések

World to the West - január 18. - Switch
Lost Sphear - január 23. - PC, PlayStation 4, Switch
The Inpatient - január 24. - PlayStation VR
Monster Hunter: World - január 26. - PC, PlayStation 4, Xbox One
Dragon Ball FighterZ - január 26. - PC, PlayStation 4, Xbox One
Dissidia Final Fantasy NT - január 30. - PlayStation 4

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)