Hirdetés

2017 legjobban várt multiplatform játékai

|

Minden platformnak meglesznek a maga exkluzív címei jövőre, amiket külön-külön meg is említettünk, most azonban azokra a játékokra fókuszálunk, amelyek PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on egyaránt elcsavarhatják a fejünket 2017-ben. Felkészültetek?

Hirdetés

Ha el szeretnénk mozdulni a gamerek vágyálmai felé, akkor elkezdhetnénk sorolni a mindenkori kívánságlistánk tagjait, de mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a Valve jó eséllyel a következő évben sem fog minket meglepni a Half-Life 3-mal. Szerencsére így is rengeteg olyan játék szerepel a 2017-es listánkon, amikért megéri gyűjteni jövőre, legyen az a PC-s, a PlayStation 4-es vagy akár az Xbox One-os verzió. Fussuk át együtt, ábécé sorrendbe szedve a felhozatalt. 

Agents of Mayhem - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Volition
Kiadó: Deep Silver
Műfaj: akciójáték

A Volition új címe sem szakít a Saints Row sorozattal, ugyanis nyitott világú, egyjátékos kampányra fókuszáló akciójátéka ugyanannak az univerzumnak a része. Feladatunk, hogy különböző képességű ügynökökkel verjük vissza a szupergonoszokat egy jövőbeli városban, összesen 12 karakter közül válogatva (három főt vihetünk magunkkal, de szabadon válthatunk köztük). 

Battalion 1944 - megjelenés: 2017. május

Fejlesztő: Bulkhead Interactive
Kiadó: Bulkhead Interactive
Műfaj: FPS

A Battlefield 1 után ki vagyunk éhezve újabb világháborús lövöldékre, az angliai Bulkhead Interactive első játéka pedig megpróbálja feleleveníteni majd a klasszikus, többjátékos shooterek életérzését az Unreal Engine 4 segítségével. Olyan helyszíneken harcolhatunk, mint Carentan és Bastogne, a hangsúly pedig csak a játékos képességein lesz, nem az exosuiton vagy a grindelésen. 

Bulletstorm: Full Clip Edition - megjelenés: 2017. április 7. 

Fejlesztő: People Can Fly, Epic Games
Kiadó: EA, Gearbox Publishing
Műfaj: FPS

A People Can Fly (a Gearboxszal karöltve) fut egy újabb kört 2011-es, méltatlanul alábecsült FPS-ével, a Bulletstormmal. A felújított változatban megtalálható lesz minden DLC, hat Echo map, valamint egy új mód, az Overkill Campaign, melyben az összes fegyver és skillshot az elejétől fogva játszható (az előrendelők mellesleg Duke Nukemként zúzhatnak majd).  

Call of Cthulhu - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Cyanide
Kiadó: Focus Home Interactive
Műfaj: nyomozós kalandjáték

A Cyanide nyílt világú Cthulhu játékot készít, amelyet korábban a Frogwares gondozott. A Call of Cthulhu: The Offical Video Game egy Unreal Engine 4-gyel megtámogatott, nyomozós szerepjátéknak ígérkezik pszichológiai és lopakodási elemekkel megfűszerezve. 

Cyberpunk 2077 - megjelenés: 2017

Fejlesztő: CD Projekt RED
Kiadó: CD Projekt RED
Műfaj: sci-fi szerepjáték

A The Witcher 3 után a legtöbb játékos látatlanul is bizalmat ítél a CD Projekt RED-nek, amely legközelebb a 80'-as években megjelent Cyberpunk szerepjátékrendszerének szabályára épülő sci-fi-RPG-vel hálálja ezt meg. A nyitott világú cím egy Night City névre hallgató metropolisban játszódik és különböző futurisztikus technológiákkal bolondítja meg a játékmenetet, például implantátummal tanulhatjuk meg az idegen nyelveket. A fejlett multiplayerrel érkező Cyberpunk 2077 az ígéretek szerint jobb, nagyobb és forradalmibb lesz, mint Geralt trilógiája (jóval többen is dolgoznak rajta) mi pedig hiszünk nekik.

Dead Island 2 - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Sumo Digital
Kiadó: Deep Silver
Műfaj: túlélőhorror

Roppantul stílusos volt a Dead Island 2 E3 2014-es bejelentése, amely Pigeon John - The Bomb című számával robbant be a köztudatba, azonban korai volt az öröm: a Yager elúszott a fejlesztéssel, majd szétváltak útjaik a kiadóval, így a Deep Silver a Sumo Digitalt (Crackdown 3) bízta meg a tűzoltással. Nyáron még azt hallottuk, hogy továbbra is készül az újabb zombis móka, de azóta csend és hullaszag van a projekt körül. Reméljük, hogy 2017-re ráncba szedik.  

Destiny 2 - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Bungie
Kiadó: Activision
Műfaj: MMO-FPS

A Destiny folytatása a "mindenből többet, de csiszoltabbat" elvet követi majd. Továbbfejlesztett bolygókat, több várost és helyőrséget, izgalmasabb küldetéseket kapunk, ráadásul a második rész tanult az előd hibáiból, így a Bungie folyamatosan új tartalmakkal lát majd el minket a Skylanderseken edződött Vicarious Visions segítségével. A Destiny 2 immáron egy nagyobb közönséget kíván megszólítani, így PC-re is elkészül. 

Divinity: Original Sin 2 - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Larian Studios
Kiadó: Larian Studios
Műfaj: körökre osztott szerepjáték

Folytatódik az egyik legnagyobb Kickstarter-siker, a belga Larian körökre osztott, izometrikus nézetű szerepjátéka, a Divinity: Original Sin. Kibővített karakteralkotás, szerteágazó és a döntéseinken alapuló történet, fedezékrendszer, képességek mixelése, megújult dialógusrendszer, fejlettebb modtámogatás, valamint kooperatív és kompetitív multiplayer várja az érdeklődőket egy olyan sztoriban, melyben üldöztetni kezdik a varázslókat. 

ELEX - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Piranha Bytes
Kiadó: THQ Nordic
Műfaj: sci-fi akció-szerepjáték

A Risen és a Gothic fejlesztői legközelebb egy globális katasztrófa utáni világgal próbálják meg elvarázsolni a szerepjátékrajongókat, amelyben keveredik a sci-fi és a fantasy műfaj. A nyílt világú akció-RPG-ben az általunk létrehozott bajnok egy folyamatosan változó univerzumban ismerkedhet meg eredeti karakterekkel és mutáns lényekkel, miközben súlyos morális döntéseket kell meghoznia. 

For Honor - megjelenés: 2017. február 14.

Fejlesztő: Ubisoft Montreal
Kiadó: Ubisoft
Műfaj: akciójáték

Hiánypótlónak ígérkezik a Ubisoft csapatalapú, kompetitív, külső nézetes akciójátéka, amiben két négyfős csapat feszül egymásnak közelharci fegyvereket lóbálva. A projekt legfőbb érdekessége, hogy olyan frakciók akasztják össze a bajszukat, mint a vikingek, a szamurájok és a lovagok, így népenként eltérő harci stílussal, brutális összecsapásokkal, monumentális csatákkal és megjelenés utáni ingyenes tartalmakkal érkezik a For Honor

Injustice 2 - megjelenés: 2017

Fejlesztő: NetherRealm Studios
Kiadó: Warner Bros. Interactive Ent.
Műfaj: verekedős játék

Az elődhöz hasonlóan ezúttal is szuperhősökkel és szupergonoszokkal püfölhetjük egymást, csak még több karakter közül válogathatunk majd kedvünkre. A legnagyobb kedvencek (mint Batman és Superman) mellett lesz számos új arc is (mint Gorilla Grodd vagy Supergirl), azonban a Mortal Kombattal ellentétben fatality-kre nem érdemes számítani (speciális páncélokra és sokkal rombolhatóbb környezetre annál inkább). 

Kingdom Come: Deliverance - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Warhorse Studios
Kiadó: Warhorse Studios, Deep Silver
Műfaj: szerepjáték

A Warhorse egy lenyűgöző grafikával rendelkező nyílt világú, belső nézetes szerepjátékkal igyekszik minket a középkori Európába repíteni, hogy egy egyszerű kovácsból - aki a háborúban mindent elvesztett - egy véres összeesküvés megállítóivá váljunk. Mindezt elérhetjük kardforgató lovagként, lopakodó zsiványként vagy ékesszóló bárdként is, ám a sárkányok és a varázslatok ezúttal átadják helyüket a történelemkönyvek elemeinek. 

LEGO Worlds - megjelenés: 2017. február 24.

Fejlesztő: Traveller's Tales
Kiadó: Warner Bros. Interactive Ent.
Műfaj: sandbox

A LEGO Worlds egy véletlenszerűen generált világban játszódó kreatív sandbox játék, afféle virtuális műanyagból építkező Minecraft, amelyben a játékosok rengeteg izgalmas helyszínt és rejtett kincset fedezhetnek fel, de semmi sem szab határt a képzeletüknek, hiszen akár megteremthetik a saját világukat is.

Marvel vs. Capcom Infinite - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Capcom
Kiadó: Capcom
Műfaj: verekedős játék

A Marvel szuperhősei újra összecsapnak a Capcom leghíresebb karaktereivel az izgalmas, 2v2-es meccsek alkalmával, amelyekben a Végtelen Kövek is fontos szerepet játszanak majd. A Marvel vs. Capcom Infinite nem csak látvány tekintetében licitál rá elődjeire az Unreal Engine 4 segítségével, de a felsorakoztatott hősöket illetően is az eddigi legváltozatosabb kínálatot tudhatja magáénak: a megszokott arcok mellett például feltűnik a hamarosan a Marvel Filmes Univerzumban is bemutatkozó Captain Marvel is. 

Guardians of the Galaxy: The Telltale Series - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Telltale Games
Kiadó: Telltale Games
Műfaj: kalandjáték

2017 egyik legjobban  várt filmje egyértelműen A galaxis őrzői 2, már az első rész is maga volt a nagybetűs hangulat és stílus, így nem is csoda, hogy az epizodikus történetmesélésben és atmoszférateremtésben erős Telltale Games lecsapott a Marvel különc csapatára. A Telltale-féle Galaxis Őrzőit öt fejezetre osztva kapjuk meg és mint minden eddigi címük esetében, bizonyára most is számíthatunk QTE-eseményekre, valamint a döntéseink visszafogott következményeire. 

Mass Effect Andromeda - megjelenés: 2017. március 23.

Fejlesztő: BioWare
Kiadó: Electronic Arts
Műfaj: akció-szerepjáték

Új életet lehel az egyik legnépszerűbb szériájába a BioWare és a Mass Effect-trilógia eseményeit maga mögött hagyva ezúttal egy ikertestvérpárral küldenek minket egy új galaxisba azzal a céllal, hogy felfedezzünk, kapcsolatokat építsünk ki és az emberiség ott is megvesse a lábát. Feladatunkat egy csapatnyi, más-más fajú és habitusú kalandor segíti, akikkel barátságokat ápolhatunk, sőt akár szerelembe is eshetünk. Egy biztos: Frostbite Engine 3-nak köszönhetően a Mass Effect eddigi legszebb darabját kapjuk meg.

Metal Gear Survive - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Konami
Kiadó: Konami
Műfaj: akciójáték

A Metal Gear-univerzum tovább bővül Hideo Kojima nélkül is, a Metal Gear Survive azonban egyfajta mellékszála lesz a szériának, mintsem folytatása. Egy négyfős kooperatív akciójátékról van szó, amiben olyan zsoldosok bőrébe bújhatunk, akiknek sikerült túlélniük a Ground Zeroes fináléját, azonban egy féreglyukon keresztül egy alternatív világban találják magukat, ahol különleges kristályos zombikkal gyűlik meg a bajuk - a kristályok megfelelő csillogásáról pedig a FOX Engine gondoskodik. 

Need for Speed - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Ghost Games
Kiadó: Electronic Arts
Műfaj: versenyjáték

Míg az Assassin's Creed valószínűleg kihagyja a következő évet is, addig a Need for Speed visszatér. Egy év pihenés után 2017-ben új fejezettel bővül a franchise, amelyet az előző két részt jegyző Ghost Games készít. Még fogalmunk sincs, hogy mire számítsunk a folytatástól, de a 2015-ös, alcím nélküli Need for Speed már elindult az Underground irányába, jó lenne, ha tartanák ezt az útvonalat. 

Outcast: Second Contact - megjelenés: 2017. március

Fejlesztő: Appeal
Kiadó: BigBen Interactive
Műfaj: akció-kalandjáték

Az Appeal csapata újraéleszti a kultikus, 1999-es Outcastot, amiben egy Cutter Slade nevezetű katona szerepében kell megállítanunk a világvégét egy párhuzamos univerzumban. A fejlesztők javítják a grafikát, az irányítást, a hangokat és a szinkront is, tehát új köntösben játszhatjuk újra (vagy először) a világ egyik első nyílt világú címét. 

Overkill's The Walking Dead - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Overkill Software
Kiadó: 505 Games, Starbreeze Studios
Műfaj: FPS

A PayDay részek fejlesztőcsapata egy The Walking Dead játékon dolgozik, ami már önmagában is elég lenne az örömre, de a hab a tortán az, hogy a projektben részt vesz a császkáló halottak atyja, Robert Kirkman is. A képregénysorozat univerzumában elhelyezett kooperatív FPS-ben akció-, szerepjáték-, túlélőhorror- és lopakodós elemek is lesznek, miközben ismét a túlélők bőrébe bújhatunk egy poszt-apokaliptikus világban. 

Prey - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Arkane Studios
Kiadó: Bethesda Softworks
Műfaj: FPS

A "Dishonored az űrben" kifejezéssel illetett Prey az elkaszált Prey 2 szellemi örököse, amelyet az Arkane Studios gondolt újra az alapjaitól kezdve. A pszichológiai elemekkel megbolondított sci-fi FPS során Morgan Yu-t irányíthatjuk, aki 2032-ben ébred a Talos 1 fedélzetén és legfőbb feladata, hogy kiderítse a szabadon bejárható űrállomás rejtélyeit, miközben idegenek vadásznak rá.

Red Dead Redemption 2 - megjelenés: 2017. vége

Fejlesztő: Rockstar Games
Kiadó: Rockstar Games
Műfaj: western akció-kalandjáték

A Rockstar végre folytatja a 2010-es klasszikusát, amelyre úgy hivatkozik a köztudat, mint az előző konzolgeneráció egyik legfőbb kiválóságára. Az alábbi trailert leszámítva fájóan keveset tudunk még a következő részről, de a korábbi főszereplő, John Marston visszatér az egykori bandájával együtt, hogy kalandozzon egy jót a vadnyugaton. A Rockstar szerint a hatalmas és atmoszferikus világ egy "új online multiplayer élményt" kínál majd, amit úgy kell elképzelnünk, mint a GTA Online-t.

Resident Evil 7 - megjelenés: 2017. január 24.

Fejlesztő: Capcom
Kiadó: Capcom
Műfaj: túlélőhorror

A Resident Evil franchise visszatér a horrorisztikus gyökerekhez, amiből a Beginning Hour című demó ízelítőt is ad. A Resident Evil 7 ismét a hátborzongató atmoszférára, az erőforrásokkal való gazdálkodásra, a megfejtésre váró rejtvényekre helyezi a hangsúlyt, de persze nem lesz hiány harcból sem. A belső nézetes kaland a Resident Evil 6 eseményei után játszódik és egy Ethan nevű férfivel próbáljuk megkeresni az elveszett feleségét. Útját halálos játékszerek, fröcsögő vér és mutáns lények keresztezik, amiket a VR technológiával akár a saját bőrünkön is átélhetünk majd.

Sniper Elite 4 - megjelenés: 2017. február 14.

Fejlesztő: Rebellion Developments
Kiadó: Rebellion Developments
Műfaj: taktikai shooter

Ha valaki előszeretettel választja a mesterlövészeket egy-egy lövöldében, akkor 2017 jó év lesz számára, hiszen a Rebellion folytatja a Sniper Elite sorozatot. Ebben a náciknak és olasz szövetségeseiknek pörkölhetünk oda minden eddiginél nagyobb szabadsággal, az előrendelők pedig még magát Hitlert is semlegesíthetik egy jól irányzott lövéssel. 

Sniper: Ghost Warrior 3 - megjelenés: 2017. április 4. 

Fejlesztő: CI Games
Kiadó: CI Games
Műfaj: taktikai shooter

A következő Sniper: Ghost Warrior kampányában Kelet-Európában járunk, ahol három frakció összetűzésének kellős közepébe kerülünk és egy szabadon bejárható, nem-lineáris, sandbox-szerű játékmenetben kell megakadályoznunk egy nyugalmazott amerikai tengerészgyalogos, Jonathan North oldalán, hogy kitörjön az újabb hidegháború. 

South Park: The Fractured but Whole - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Ubisoft San Francisco, South Park Digital Studios
Kiadó: Ubisoft
Műfaj: szerepjáték

A világ megmentéséhez már nem elég varázslónak lenni, Cartman, vagyis Coon és bandája ezúttal a szuperhőslétet választják, hogy Butters, alias az ördögi Chaos terveit megakadályozzák és békét hozzanak South Park számára: a kulcs az Új Srác és az ő mágikus szellentése. A legújabb fingós kaland ugyanazt a tapló, de imádnivaló humort hozza, mint a The Stick of Truth és ismételten a sorozat két atyja, Matt Stone, valamint Trey Parker felel érte. 

Star Wars Battlefront 2 - megjelenés: 2017

Fejlesztő: DICE
Kiadó: Electronic Arts
Műfaj: online shooter

Az EA másodszorra is visszaküld minket a messzi-messzi galaxisba, hogy jobban elmerülhessünk a Star Wars univerzumában és kioszthassunk néhány fejest ellenfeleinknek - legyenek azok lázadók vagy rohamosztagosok. A készítők tanultak az első rész hibáiból, így a nagyobbnak és izgalmasabbnak ígérkező Battlefront 2-ben többek között már sztorimód is lesz. 

Styx: Shards of Darkness - megjelenés: 2017 elején

Fejlesztő: Cyanide
Kiadó: Focus Home Interactive
Műfaj: lopakodós akció

A Cyanide 2014-es lopakodós, goblinos mókája, a Styx: Master of Shadows egy új grafikus motorral (Unreal Engine 4) és nagyobb büdzsével megtámogatva folytatódik. Emiatt akár az elveszett hajók roncsaiból épült Tolvajok városában, akár a hegyekben megbúvó tünde városban teljesítünk kötetlenül megbízásokat, minden eddiginél változatosabban settenkedhetünk. 

Syberia 3 - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Microids
Kiadó: Microids
Műfaj: point and click kalandjáték

Szinte hihetetlen, de 13 év után a Microids és Benoit Sokal elhozza nekünk a Syberia következő felvonását, amelyben ezúttal is Kate Walker a főszereplő. A kalandornő a sztori kezdetén balesetet szenved, majd a Yuokol törzs menti meg az életét. A klasszikus point and click stílus egyik legfőbb képviselője steampunkot idéző gépekkel, elképesztő lényekkel, Inon Zur csodálatos zenéjével és a kihagyhatatlan fejtörőkkel próbál majd elvarázsolni minket.

Tekken 7 - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Bandai Namco Games
Kiadó: Bandai Namco Games
Műfaj: verekedős játék

A Tekken sorozat visszatér, de ezúttal nem egy mellékággal, hanem egy számozott epizóddal. A Tekken 7-ben újfent az egy-egy elleni küzdelmeken van a hangsúly, amelyet a vadonatúj képességek és - a már megszokott bajnokok mellett - új, kitalált karakterek teszik változatosabbá (mint amilyen egy arab harcos), beleértve a Mishima családra fókuszáló kampányt is. 

The Sinking City - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Frogwares
Kiadó: Frogwares
Műfaj: nyomozós kalandjáték

Miután a Focus Home Interactive másnak adta a Call of Cthulhu játékot, a Sherlock Holmes játékokat jegyző Frogwares saját kalandjátékba kezdett, amely egy nyílt világú, lovecrafti, misztikus nyomozós cím lesz, és egyben az eddigi legnagyobb volumenű munkájuk. 

The Surge - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Deck 13
Kiadó: Focus Home Interactive
Műfaj: sci-fi akció-szerepjáték

Egy ízig-vérig sci-fi világot kapunk a Lords of the Fallen fejlesztőitől, amelyet stílusa miatt akár úgyis jellemezhetnénk, hogy a "exoskeletonos Dark Souls". A szóban forgó akció-szerepjáték egy kemény összecsapásokal és innovatív harci mechanizmusokkal teletűzdelt, komor disztópiába kalauzolja el a játékosokat.

Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands - megjelenés: 2017. március 7. 

Fejlesztő: Ubisoft Paris
Kiadó: Ubisoft
Műfaj: külső nézetes akciójáték

A Ubisoft valaha készült legnagyobb és legsokszínűbb nyitott világú akciójátéka egyedül, illetve kooperatív módban is játszható lesz, elképesztő szabadságot biztosítva a játékos(ok)nak. Egy négyfős amerikai egység irányítását ragadjuk magunkhoz, hogy egy titkos bevetésben megsemmisítsük a Santa Blanca drogkartellt. A küldetés helyszíne a több száz várossal és változatos helyszínekkel rendelkező Bolívia, amelyben számtalan frakcióval és helyi legendával ismerkedhetünk meg küldetésünk során.

Torment: Tides of Numenera - megjelenés: 2017. február 28. 

Fejlesztő: inXile Entertainment
Kiadó: Techland Publishing
Műfaj: szerepjáték

Az egyik legnagyobb Kickstarter-siker végre beérik. A Planescape: Torment szellemi örökösét a nagy előd tervezője, Monte Cook és a Fallout játékok zeneszerzője, Mark Morgan gondozta az inXile csapatával egyetemben. A Unity motorral meghajtott Torment fajsúlyos kérdésektől rogyadozó sztorijának és amnéziás főhősének Cook szintén közösségi kalapozással született sci-fi-fantasy világa ad otthont, amiben izgalmas lesz elveszni. 

Vampyr - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Dontnod Entertainment
Kiadó: Focus Home Interactive
Műfaj: akció-szerepjáték

A Life is Strange és Remember Me játékok készítői igazi hiánypótló darabbal készülnek: új akció-RPG-jükben a 20. század elejei Londonban járunk a pusztító spanyolnátha idején, amit az elszabadult vámpírok csak tetéznek. Egy kivételel: Jonathan Reid orvosként tevékenykedik, ám titokban ő is vámpír, aki kétségek között őrlődik. Vérre van szüksége ahhoz, hogy éljen, ugyanakkor segíteni is akar az embereken, így alaposan meg kell fontolnia minden lépését és tettét.

Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr - megjelenés: 2017 vége

Fejlesztő: NeocoreGames
Kiadó: NeocoreGames
Műfaj: akció-szerepjáték

Hazánk világhírű stúdiója, a King Arthur és Van Helsing játékok után valami teljesen másba fogott: a Games Workshop teljes támogatásával egy sandbox akció-szerepjátékot készítenek a Warhammer univerzumot bővítve. A Martyr kampányában egy "sötét, titkos háborúban" harcolhatunk majd. Kooperatív móka, több száz órányi játékidő, az univerzumhoz való hűség, rombolható környezet... mi más kellhet még a boldogsághoz?

Ti mely játékokat várjátok a legjobban a felsorolásból?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)