Hirdetés

Assassin's Creed: Origins, Wolfenstein II: The New Colossus - 2017. októberi játékmegjelenések

|

Keményen nyit, még keményebben zárul, és a közepén is egész durva lesz 2017 októbere. Vajon a Wolfenstein II, az Assassin's Creed: Origins és a Super Mario Odyssey harcában ki marad alul?

Hirdetés

A közepes szeptember után elérkeztünk az őszi szezon csúcsára: vitathatatlanul október a legizgalmasabb hónap játékmegjelenések szempontjából. A Forza Motorsport 7 nyitja a sort, ami majd Xbox One X-en lesz igazán szép, de a PC-sek már a megjelenéskor gyönyörködhetnek a 4K és 60 fps nyútjotta élményben (már aki). Azért a sima One-t használók sem fogják elsírni magukat bánatukban. Egy héttel később érkezik a Middle-earth: Shadow of War, majd pár napra rá a The Evil Within 2, amit a következő héten a South Park: the Fractured but Whole, az Elex és a Gran Turismo Sport követ. A csúcsot az utolsó héten érjük el, amikor is kedden a Destiny 2 PC-s változata, pénteken pedig az Assassin's Creed: Origins, a Wolfenstein II: The New Colossus, valamint a Super Mario Odyssey érkeznek egy napon. Bár mindegyik egy kicsit más, mindet sokan várják világszerte, és nem mindenkinek lesz pénze egynél többet megvenni. Kíváncsian várjuk, az AC nagy visszatérése hogy sül el, illetve a második új Wolfenstein vonz-e annyi érdeklődőt, mint az első. Annak kapcsán, hogy az új Mario kasszát robbant-e, nincs kétségünk. Egyébként a november is szép lesz, az arra a hónapra várható megjelenéseket a lista végén találjátok. 

Hirdetés

2017. októberi játékmegjelenések

Forza Motorsport 7 - október 3. - PC, Xbox One [Előrendelés]

Egy kicsit homályos, hogy miért nem az Xbox One X-szel együtt adja ki a Microsoft a Forza Motorsport 7-et, de a cégnek voltak a közelmúltban furább döntései is. Mindenesetre a játék napokon belül megérkezik, 700 autót, 32 helyszínt, dinamikusan változó időjárást és testreszabható sofőröket hoz, emellett pedig olyan gyönyörű lesz, hogy beleolvadunk a kanapéba. A gamescomon láttuk PC-n 4K-ban és 60 fps-sel futni, meg kellett állítani, hogy gyönyörködjünk az alkonyati égboltban. Persze One-on is szép, és One X-en is az lesz.

Battle Chasers: Nightwar - október 3. - PC, Xbox One

A THQ Nordic mindenféle szerepjátékokkal bombáz minket a következő hónapok során, októberben mindjárt kettő is jön, de mindkettő egész más. A Battle Chasers: Nightwar egy dungeon crawler körökre osztott harccal, érdekes sztorival, véletlenszerűen generált pályákkal, szép látványvilággal. 

Dragon's Dogma: Dark Arisen - október 3. - PlayStation 4, Xbox One

A Capcom nem engedi el a Dragon's Dogmát, a sokadik újrakiadás formájában hozza el PS4-re és Xbox One-ra. A grafikát jelentősen felcsavarják, de az Xbox 360-as és PS3-as Dark Arisen kiadáshoz képest más változásra nem érdemes számítani. 

Empyre: Lords of the Sea Gates - október 4. - PC

A Coin Operated Games egy bizonyos elemeiben a Baldur's Gate-re hajazó, viszont 1911-ben, New Yorkban játszódó szerepjátékot jelentet meg PC-re. Egy katasztrófa után a túlélők városállamokat alapítanak New York különböző területein. Egy napon a városba csöveken át érkező víz elzárul, és a mi feladatunk lesz utánajárni ennek. Hagyományos szerepjátékos elemeket láthatunk viszont, de végre nem egy fantasy környezetben. 

A Hat in Time - október 5. - PC, Mac (PlayStation 4, Xbox One később)

A Kickstarter segítségével jöhetett létre az A Hat in Time, ami egy a korai 3D-s platformereket idéző, színes, mókás játék lesz.

Layton's Mystery Journey - október 6. - 3DS

A Professor Layton sorozat hetedik részében egy új főszereplő, Katrielle áll a középpontban, aki eltűnt apja, Hershel után nyomoz. Fejtörőket kell megoldanunk, hogy végére járjunk az esetnek. Mobilon már július óta játszható, de a 3DS-es verzió csak most jutott el nyugatra.

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions - október 6. - 3DS

Október 6-án a 3DS-esek még egy játékot kapnak. A 2003-as, GBA-ra megjelent Mario & Luigi: Superstar Saga remake-jében egy új történettel is találkozhatunk, az eredetihez képest szebb látványvilág és számos más változás vár minket. 


Middle-earth: Shadow of War - október 10. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A Shadow of Mordor folytatásában Talion és Celebrimbor ismét útra kelnek, hogy orkok uralmuk alá hajtásával és legyilkolásával felkészüljenek a Sauron elleni harcra. A készítők továbbfejlesztették a Nemesis rendszert, mellékes teendőket építettek be, valamint dinamikus időjárást, ami a hangulathoz biztosan sokat ad majd hozzá. 

The Evil Within 2 - október 13. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Sebastian Castellanos nyomozó ugyan túlélte az első játék megpróbáltatásait, de nem nyugodhat. Egykori társa, Juli Kidman ugyanis úgy tudja, lánya életben van a Mobius fogságában. Castellanos elindul megmenteni, viszont ehhez saját félelmeivel és kimondottan undorító szörnyekkel is szembe kell szállnia. 

South Park: The Fractured but Whole - október 17. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Hosszas halasztgatás után most már végre tényleg megjelenik a South Park: The Fractured but Whole, a Stick of Truth folytatása. A gyerekek ezúttal nem fantasyset, hanem szuperhősöset játszanak. A konfliktust az okozza, hogy nem ért mindenki egyet a Cartman által kidolgozott megfilmesítési tervvel, ezért a hősök két csoportra oszlanak, és megindul a... polgárháború. Gyenge idegzetűek inkább kerüljék, sok minden lesz benne, amin fel lehet háborodni. 

ELEX - október 17. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A THQ Nordic második e havi szerepjátékát a Gothic sorozatot jegyző Piranha Bytes készíti. Az ELEX fő konfliktusát a címadó Elex nevű anyag okozza, ami mágikus képességeket ad, viszont érzelemmentessé teszi a használókat. Különböző frakciók alakultak, néhányan ellenzik, mások használják, nekünk pedig ügyesen kell lavíroznunk közöttük. 

WWE 2K18 - október 17. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A WWE 2K18 lesz a sorozat első olyan játéka, ami megjelenik Switchre (egyelőre nem tudni, mikor), ugyanakkor jön PC-re, mint konzolokra, illetve maga mögött hagyja az Xbox 360-at és a PlayStation 3-at. A korábbi 6 helyett most már legfeljebb 8 harcos lehet egyszerre a ringben, megjelennek új mechanikák, finomítanak a korábbiakon. 

Megaton Rainfall - október 17. és 26. - PC, PlayStation 4

PS4-re eredetileg múlt hónapban jött volna, de a megjelenést elhalasztották, ezért október közepéig kell várnunk a Megaton Rainfallra. A játékban egy szuperhős szerepébe kerülünk, feladatunk a város felett lebegve elpusztítani a támadókat. VR-ral is működik, de nem csak úgy. PS4-re 17-én, PC-re 26-án érkezik.

The Jackbox Party Pack 4 - október 17-20. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch, Apple TV

Mindig is egy csoda volt, amit a Jackbox Party Pack játékok fejlesztőcsapata művelt, és amit most a Sony a PlayLink-es játékoknál is alkalmaz. Elég egy gép, egy tévé, meg pár okoskészülék, és órákon át pöröghetnek a rajzolgatós, tudás alapú, vicces partijátékok. A negyedik csomag öt játékot kínál, köztük a blöffölős Fibbage harmadik részével, a kommenteket kiforgatós Survive the Internettel, a randizós Monster Seeking Monsterrel, az érvelős Bracketeeringgel, és a rajzolós Civic Doodle-lel. Az október 17-ei héten fokozatosan jelenik meg újabb platformokra: először PS4-re, majd Apple TV-re, PC-re, Switchre és végül Xbox One-ra.


Gran Turismo Sport - október 18. - PlayStation 4 [Előrendelés]

Négy év után végre a PlayStation 4 is kap egy Gran Turismo játékot, a Sport azonban nem a sorozat hetedik része, hanem egy új éra kezdete. Elődeivel ellentétben nincs benne dinamikus időjárás és napszakváltozás (ami a Forza 7 egyik nagy újdonsága), lesz viszont 177 autó és 19 helyszín. Támogatja a PlayStation VR-t is, de csak egy különleges, önálló módban.

Age of Empires: Definitive Edition - október 18. - PC

4K támogatással, újrakevert zenékkel, finomított játékmenettel tér vissza az idén húsz éves Age of Empires. Nemcsak a látvány lesz szebb, bekerül sok olyan funkció is, ami gördülékenyebbé teszi a játékot.

Fire Emblem Warriors - október 20. - Switch, New 3DS [Előrendelés]

A Nintendo hordozható konzoljain keveredik a Fire Emblem és a Dynasty Warriors. Előbbi karaktereit utóbbi játékmenetével gyúrták egybe.

Just Dance 2018 - október 24. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Switch, Wii [Előrendelés]

Lesz tánc is - 40 új dallal és külön gyerekeknek szóló móddal érkezik az új Just Dance. 

Destiny 2 - október 24. - PC [Előrendelés]

Közel két hónap késéssel, de végre a PC-sek is megnézhetik, miért olyan nagy szám a Destiny 2. Az Nvidia közreműködésének hála a játék nagyon szépen fog futni a platformon, és az irányítást is sikerült átültetni. A megjelenésig lépjetek be a PC-s klánunkba, csak 100 hely van összesen, és a konzolos pikk-pakk betelt. 

Hidden Agenda - október 25. - PlayStation 4

A már említett PlayLinket egyelőre egy játék használja ki, a That's You, de ez október végén változni fog. A Supermassive Games által megálmodott Hidden Agendában a játékosok közösen, okostelefonjaikat használva hozhatnak meg döntéseket, melyeknek aztán jó vagy rossz kimenetele is lehet. Egy sorozatgyilkos után kell nyomoznunk.

Knowledge is Power - október 25. - PlayStation 4

Szintén PlayLink-es játék a Knowledge is Power, ami gyakorlatilag egy kvízshow. Összesen hatan játszhatják, kihasználja az okostelefonok érintőképernyőit, és szívathatjuk a többieket, hogy így szerezzünk előnyt. 

Assassin's Creed: Origins - október 27. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Egy év kihagyás után végre újra kapunk egy Assassin's Creed játékot. A Ubisoft átalakította a harcrendszert, hogy élvezetesebb legyen, és változtatott egy csomó mindenen, de igyekezett megőrizni az alapokat, hogy a rajongók és az új érdeklődők egyaránt élvezhessék. Egyiptomba utazunk, ahol természetesen találkozunk majd Kleopátrával, de a legfontosabb, hogy megtudhatjuk, hogyan jött létre az asszaszinok rendje.

Wolfenstein II: The New Colossus - október 27. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A Wolfenstein széria újraélesztése meglepően sikeres volt, hamar egyértelművé vált, hogy folytatni kell. Öt hónappal a The New Order eseményei után járunk, amikor is BJ felébred a kómából, viszont azonnal tűzharcban találja magát. Frau Engel elsőszámú közellenségnek kiáltotta ki őt, és mindent megadna, hogy holtan lássa. Közben az Egyesült Államokat a nácik még jobban megszállták, de ellenállók kis csapata hisz abban, hogy ez még nem a vége.

Super Mario Odyssey - október 27. - Switch [Előrendelés]

Nagyon jól startolt és továbbra is magabiztosan menetel előre a Nintendo Switch, népszerűségén pedig várhatóan sokat dob a következő Mario játék, a Super Mario Odyssey. Ebben a már hivatalosan sem vízvezetékszerelőként dolgozó szimpatikus olasz úriember egy öntudattal rendelkező sapkát viselve járja a világot, melynek segítségével szinte bármi felett átveheti az irányítást.

Spintires: Mudrunner - október 31. - PC

Új kiadóra szálltak át a Spintires jogai, és ennek örömére jön egy kibővített változat. Egy teljesen új sandbox pálya, feljavított grafika, egy challenge mód, 13 jármű és egyéb javítások kerültek a Mudrunner kiadásba.

Bubsy: The Woolies Strike Back - október 31. - PC, PlayStation 4

Bubsy nem a játékvilág legkedveltebb karaktere, nem véletlen, hogy 21 évig pihentették. A 2D-s platformerben a címszereplő kalandra indul, hogy megküzdjön a Woolie-k népével. A bejelentést a többség nem fogadta jól, de hátha sikerül közönséget találnia.

Disneyland Adventures, Rush: A Disney Pixar Adventure, Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection - október 31. - PC, Xbox One

Három újracsomagolt játékkal búcsúztatja az októbert a Microsoft. A korábban Kinect-exkluzív Disneyland Adventures és Rush Xbox One-os változatai kontrollerrel is játszhatóak lesznek (vagy egérrel és billentyűzettel PC-n), 4K-ban futnak One X-en, és támogatják egyébként a mozgásérzékelős kamerát is. A Rushba bekerül egy új, a Szenilla nyomában alapján készült világ is, a Zoo Tycoon új, dél-amerikai és ausztrál állatokkal bővül, valamint szintén támogatja a 4K-t.

2017. novemberi játékmegjelenések

Call of Duty WWII - november 3. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Xbox One X - november 7. [Előrendelés]

Super Lucky's Tale - november 7. - PC, Xbox One [Előrendelés]

Horizon Zero Dawn - The Frozen Wilds - november 7 . - PlayStation 4

Sonic Forces - november 7. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Need for Speed Payback - november 10. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Football Manager 2018 - november 10. - PC, iOS, Android

Snipperclips Plus - november 10. - Switch

The Sims 4: Cats & Dogs - november 10. - PC, Mac

L.A. Noire - november 14. - PlayStation 4, Xbox One, Switch, VR [Előrendelés]

Rime - november 14. - Switch

The Sims 4 - november 17. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

LEGO Marvel Super Heroes 2 - november 17. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Star Wars Battlefront 2 - november 17. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

The Elder Scrolls V: Skyrim - november 17. - Switch [Előrendelés]

The Elder Scrolls V: Skyrim VR - november 17. - PlayStation VR [Előrendelés]

Pokémon Ultra Sun és Ultra Moon - november 17. - 3DS [Előrendelés]

The Inpatient - november 21. - PlayStation VR

Monster of the Deep: Final Fantasy XV - november 21. - PlayStation VR

Resident Evil: Revelations 1-2 - november 28. - Switch

Platformok: Nintendo 3DS Nintendo Switch PC PlayStation 3 PlayStation 4 Xbox 360 Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)