Hirdetés

2017 legjobban várt Xbox játékai

|

A PlayStation 4-exkluzív címek továbbra is dominálni látszanak, de persze azért jövőre sem maradunk izgalmas játékok nélkül Xbox One-on sem.

Hirdetés

Senki se lepődjön meg azon egyetlen pillanatig sem, hogy 2017 leginkább várt Xbox One-os címei között több olyan is feltűnik, ami a tavaly ilyenkor megjelent, hasonló témájú cikkünkben is szerepelt már. Ez mindössze annyit jelent, hogy ismét kénytelenek vagyunk elviselni a játékmegjelenések komoly csúszásait. A késés persze még mindig jobb, mint mikor végleg kukáznak egy nagyon várt játékot, ahogy azt a szomorú sorsú Fable Legends esetében tették. 

2017-ben továbbra is remek dolog lesz xboxos játékosnak lenni, elvégre a Microsoft masinája sem marad saját exkluzív címek nélkül, ráadásul a jövőben ez már általában csak konzol-exkluzivitást jelent, ugyanis a Play Anywhere kezdeményezésnek köszönhetően elég lesz egyszer megvásárolni a lentebbi felsorolásban szereplő játékokat, amelyeket utána Xbox One-on és Windows 10-es PC-n is egyaránt futtathatunk. Lássuk, mik azok az Xbox játékok, amiket vétek lenne kihagyni jövőre! 

Halo Wars 2 - megjelenés: 2017. február 21.

Fejlesztő: 343 Industries, Creative Assembly
Kiadó: Microsoft Studios
Műfaj: RTS

A Halo-univerzum stratégia játékának második felvonása minden tekintetben megkísérli emelni a tétet. Azt már biztosan tudni lehet, hogy visszatér a Spirit of Fire nevű UNSC csatahajó, valamint bemutatkozik egy teljesen új idegen faj, a Banished - Atriox vezetésével ők lesznek a második játszható frakció. Mindkét csoportosulás külön vezér egységekkel léphet majd a csatatérre, ez egy kis szerepjátékos érzetet kölcsönöz majd a játékmenetnek. 

Az eddigi ígéretek alapján a Halo Wars 2 sokkal nagyobb jelentőséggel bír majd, mint az első epizód, története kihat az egész univerzumra. A játék 2559-ben kap helyet, nem sokkal a Halo 5 eseményei után, így végre nem egy előzményt kapunk, hanem tényleg tovább folytatódik a nagy Halo-kánon. 

Sea of Thieves - megjelenés: 2017 tavasz

Fejlesztő: Rare
Kiadó: Microsoft Studios
Műfaj: Akció-kalandjáték

Bizonyára mindenki elképzelte már, milyen érzés lehet egy marcona kalóz bőrébe bújni. Nos, a Rare legújabb játékában pontosan erre kapunk lehetőséget. A Sea of Thieves tengeri medvéinek közösen kell majd hajóikat irányítani, és elveszett kincsek utáni indulni a feltérképezetlen vizeken.

Ezek a kalózhajók egyébként nem csak harcra lesznek használhatóak, hiszen mindegyiken elhelyeznek például valamiféle hangszert amivel gondoskodhatunk a megfelelő zenei aláfestésről is fosztogatás közben. A kincskeresés sikeréhez a megfelelő csapatmunka lesz a kulcs, hiszen már a hajó kormányzása is több emberes feladat. A kormányosnak szüksége lesz egy navigátorra, mivel nem lát majd szinte semmit sem attól a vitorlától, amit egy harmadik játékos kezel. Az igazán fontos kérdés persze az, hogy a játékosok mennyi tartalommal töltik majd fel a Sea of Thieves világát. 

Crackdown 3 - megjelenés: 2017 vége

Fejlesztő: Reagent Games
Kiadó: Microsoft Studios
Műfaj: Nyitott világú TPS

A Crackdown 3 az egyik olyan játék ebben a listában, aminek már 2016-ban meg kellett volna jelennie, de az idén nyári tervekből elég hamar 2017 utolsó negyedéve lett. Az Xbox elborult házi TPS sorozata régóta vár egy újabb számozott epizódra, hiszen a második rész még 2010-ben jelent meg. Remélhetőleg jövő télen már tényleg belekezdhetünk az önfeledt robbantgatásba és lövöldözésbe, vagyis nem csúszik tovább a Reagent Games játéka.

A harmadik Crackdown legnagyobb különlegessége mindenképpen a Microsoft Azure névre keresztelt felhőalapú technológia lesz, amelynek köszönhetően az apró darabjaira széthulló óriásai épületek pusztulásakor nem saját konzolunknak kell megküzdenie a fizikai számításokkal, hanem mindez nemes egyszerűséggel a felhőben megy végbe.

State of Decay 2 - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Undead Labs
Kiadó: Microsoft Studios
Műfaj: Túlélőjáték

Poszt-apokaliptikus zombis túlélőjátékokkal már tényleg tele a padlás, de a State of Decay 2 mégis olyan címnek ígérkezik, amelyre érdemes lesz odafigyelni. A játék az első részhez képes összetettebb játékmenettel és maximálisan három fő számára elérhető, igazán élvezetes coop játékelemekkel kecsegtet bennünket.

A State of Decay 2-ről egyelőre nem túlzottan sok konkrétumot árultak el a fejlesztők, de ígéreteik szerint ez a 2017-es E3-on megváltozik majd, ott ugyanis lerántják a leplet az összes fontosabb részletről, valamint a megjelenési dátum is kiderül végre.

Cuphead - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Studio MDHR
Kiadó: Studio MDHR
Műfaj: Platformjáték

Régóta várunk már a Cuphead megjelenésére is, ez a hosszúra nyúlt várakozás pedig remélhetőleg jövőre véget ér. Egy kanadai testvérpár álmodta meg az 1940-es évek rajzfilmjeinek látványvilágát felelevenítő platformjátékot, amelyben egy csészefejű kis fickót kell irányítanunk.

Cuphead és Mugman lesz a játék két hőse, akiket akár coop módban is irányíthatunk egyik pajtásunkkal. Ők magával az Ördöggek kerülnek összetűzésbe, kalandunk során pedig olyan elborult kreatúrákkal kell majd megkűzdenünk, mint a kis bébirépákkal szőnyegbombázó sárgarépa, vagy éppen a kegyetlen óriás virágszörny. 

Nemrégiben véletlenül leleplezték a Forza Motorsport 7 munkálatait is, de valószínűleg senkit sem lepett meg, hogy 2017-ben sem maradunk új Forza játék nélkül, ez már annyira egyértelmű, mint az évenkénti Call of Duty megjelenés. 

A következő esztendő szempontjából pedig mindenképpen fontos kiemelni az év vége felé érkező, egyelőre Project Scorpio kódnéven futó új Xbox konzolt, ami natív 4K látványt és VR támogatást ígér. A PlayStation 4 Próhoz hasonlóan ez is egy félgenerációs váltás lesz, vagyis a Scorpión az összes sima Xbox One-os játék futtatható lesz, feljavított látvány mellett. Kíváncsian várjuk, mire lesz képes valójában az új konzol a belengetett 6 teraflops teljesítmény mellett.

Megjegyzés: Január 9-én a Microsoft bejelentette, hogy a Scaleboundot törölték, ezért levettük a listáról.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)