Hirdetés

Ezzel játssz, ha szereted a barátaid - 2018 kooperatív játékai

|

Elég szép lesz az idei termés, ezért összegyűjtöttük, mely játékokra érdemes figyelni, ha nem csak egyedül, másokkal szövetkezve is szerettek játszani.

Hirdetés

Mi a szerkesztőségben imádjuk a kooperatív játékokat, sőt, elég sokszor játszunk együtt, ami csapatépítőnek sem utolsó. Mostanában ha összeverődünk, a Rainbow Six: Siege pörög, melyben elég fontos a kommunikáció és a hatékony együttműködés - pláne az új, korlátozott ideig elérhető Outbreak módban, ami egy kicsit nyomokban minden idők egyik legjobb kooperatív játékát, a Left 4 Deadet idézi. Március különösen erős, úgyhogy úgy gondoltuk, segítünk tájékozottnak lenni, és megmutatjuk, mivel játsszatok, ha inkább nem magányos farkasként kóvályognátok a játékipar sűrű, sötét erdejében. 

Hirdetés

Pit People

Megjelenés: 2018. március 2.

Platform: PC, Xbox One

Játékosok száma: 1-2

A hónap elején jelent meg a fantasztikus, egyedi játékokat gyártó Behemoth legújabb alkotása, a Pit People, melyben körökre osztott ütközetek során harcolhatunk ellenfelek hadaival. A játékosok online vagy osztott képernyőn szövetkezhetnek, saját csapataikat vihetik harcba.

Bravo Team

Megjelenés: 2018. március 7.

Platform: PlayStation VR

Játékosok száma: 1-2

Nem lett tökéletes a Bravo Team, de határozottan szórakoztató, pláne kooperatívan játszva. A VR-shooterben két játékos egy-egy katonát alakít, szabadon mozoghatnak a játéktéren, és megpróbálhatják bekeríteni, összezavarni ellenfeleiket.

Warhammer: Vermintide 2

Megjelenés: 2018. március 8.

Platform: PC

Játékosok száma: 1-4

A Fatshark Left 4 Dead-szerű játékának folytatásában már nem csak patkányemberek, hanem a Káosz seregei is megpróbálják nagy létszámmal a játékosok útját állni. A Vermintide 2-t kimondottan kooperatív élménynek szánják, csak másokkal együtt lehet a feladatokat hatékonyan teljesíteni. 

Kirby Star Allies

Megjelenés: 2018. március 16.

Platform: Switch

Játékosok száma: 1-4

Az év egyik első Switch-exkluzívjában legfeljebb négy játékos szövetkezhet, hogy egyenrangú karaktereket irányítva küzdjék le az előttük álló kihívásokat. Bizonyos pontokon a csapatot a gép által irányított segítők egészítik ki, de kettesben is élvezhető.

Sea of Thieves

Megjelenés: 2018. március 20.

Platform: PC, Xbox One

Játékosok száma: 1-4

Az év egyik nagy meglepetése a Sea of Thieves, mely bétáról bétára egyre több érdeklődőt szerzett magának. Aki akar, magányos kalózként is nekilódulhat a tengernek, de az élmény jobb lesz, ha 1, 2 vagy 3 pajtással összeáll. Olyannyira co-op-fókuszú, hogy vannak kimondottan négyszemélyes hajók, amiket egyedül szinte lehetetlen hatékonyan irányítani. 

A Way Out

Megjelenés: 2018. március 23.

Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One

Játékosok száma: 2

Az A Way Out azért is érdekes, mert nem lehet egyedül játszani: mindenképp két játékos kell hozzá, viszont nem szükséges két különböző példányt venni akkor sem, ha online játszanánk, nem egyazon kanapén ülve. A Brothers fejlesztői úgy alkották meg, hogy kiemelt hangsúlyt kapjon a kooperáció, így az egészből egy egész egyedi cím születhet.

Far Cry 5

Megjelenés: 2018. március 27.

Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One

Játékosok száma: 1-2

Így-úgy az eddigi Far Cry játékokban is volt kooperatív mód, viszont a Far Cry 5 teljes egészében végigjátszható lesz kettesben, a második játékos bármikor becsatlakozhat vagy kiléphet. Ha összeállunk valakivel, érdemes arra figyelni, hogy csak az első játékosnál kerülnek mentésre az elért eredmények, társa csak a pénzt, a fegyvereket, a perkeket és a lootot őrzi meg, azok közül is csak azt, ami nem küldetésjutalomként jár. A co-op csak online működik, osztott képernyős megoldás nincs.


Earthfall

Megjelenés: 2018. tavasz

Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One

Játékosok száma: 4

A földet idegenek támadják, egyetlen céljuk az emberiség kipusztítása. Ennek egy négyfős csapattal szabhatunk gátat. Számos modern és futurisztikus fegyver, hordozható barikádok, lövegek állnak majd rendelkezésünkre. Early Accessben PC-n már elérhető, de tavasszal konzolokon is játszható lesz.

Donkey Kong: Tropical Freeze

Megjelenés: 2018. május 4.

Platform: Switch

Játékosok száma: 1-2

Ahogy a Wii U-s változatot, úgy a switches portot is lehet ketten játszani. Ilyenkor az egyik játékos Donkey Kongként játszik, a másik pedig egy társaként segíthet neki.

State of Decay 2

Megjelenés: 2018. május 22.

Platform: PC, Xbox One

Játékosok száma: 1-4

Az első State of Decay-ből nagyon hiányzott a kooperatív mód, és ezt elegen hangoztatták ahhoz, hogy az Undead Labs a második részből már ne hagyja ki. Négy játékos állhat össze, közülük valaki meghívhatja a többieket saját világába, a meghívottak pedig egy túlélőjüket átvihetik, megkockáztatva, hogy amennyiben elhalálozik, elveszítik őt. Ha nem, lootot gyűjthetnek, és azt saját világukban használhatják fel.

Onrush

Megjelenés: 2018. június 5.

Platform: PlayStation 4, Xbox One

Játékosok száma: 1-?

Nem tudunk még eleget a Codemasters versenyjátékáról, csak azt, hogy valamilyen formában csapatot alkothatunk, és együttes erővel próbálhatjuk meg kiiktatni a riválisokat a versenyek során.

Overkill's The Walking Dead

Megjelenés: 2018. ősz

Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One

Játékosok száma: 1-4

Ahogy az Overkill korábbi játéka, a Payday 2, úgy a The Walking Dead is négyfős kooperatív mókát ígér. Egy FPS lesz, melyben bázist építhetünk, zombikkal harcolhatunk, és társainkkal küzdhetünk a túlélésért.

GTFO

Megjelenés: 2018. ősz

Platform: PC

Játékosok száma: 4

A 10 Chambers Collective készíti a trailer alapján nagyon hangulatosnak látszó GTFO-t, amiben négy játékos egy rémisztő földalatti komplexumban küzdhet mindenféle szörnyetegekkel. Fontos lesz a bevetés előtti tervezés, és a horrorelemek dobnak még egyet a hangulaton.

RICO

Megjelenés: 2018. ősz

Platform: PC

Játékosok száma: 1-2

A RICO-ban egy rendőrpáros két tagját irányítjuk, akik szeretnek kopogás nélkül ajtókat törni, és mindenféle bűnözőket szétszaggatni változatos fegyverekkel. A pályák procedurálisan generáltak lesznek, ahogy a küldetések is, és minél előrébb járunk, annál jobb stukkereket kapunk, de az ellenállás is nő.

God's Trigger

Megjelenés: 2018.

Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One

Játékosok száma: 2

A Techland felügyelete alatt készülő játék egy kicsit olyan, mint a Hotline Miami, csak sokkal kevésbé elnéző. Felülnézetből látjuk a főszereplő párost, akik csak együttműködve haladhatnak előre. Használhatnak speciális képességeket, fegyvereket, de a taktikázás a legfontosabb - egy bekapott találat ugyanis instant halált jelent.

Egyelőre ezekre számíthatunk. Ti melyiket várjátok? Van valami, amit lehagytunk? Tegyétek hozzá kommentben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)