Hirdetés

Robbanásokkal és harccal búcsúztatjuk az évet

|

Mindenki igyekszik december első két hetében kiadni az őszi szezon végére csúszott játékait, hogy karácsonyra minden a fa alatt vagy a digitális áruházakban lehessen. Lesznek itt még érdekességek.

Hirdetés

Az év összességében egész jó volt, de novemberi kínálat a vártnál többször keltett csalódást. A Fallout 76-nak sajnos nem csak a koncepciójával van baj, a Darksiders III-mal a THQ Nordic nem tudott nagy lökést adni a franchise-nak, az Overkill's The Walking Dead hamar unalmassá tud válni, a Battlefield V pedig csak hetek, hónapok múlva lesz teljes. A Hitman 2 jól sikerült, de annyira rétegjáték, hogy kérdéses, visszahozza-e az árát, ahogy a 11-11: Memories Retold is több figyelmet érdemelne, mint amennyit eddig kapott. Még a Pokémon: Let's Go miatt is állt a bál, pedig a Pokémon játékokat szeretni szokás. Legalább a Spyro trilógiát mindenki szerette (csak a feliratok hiányát nehezményezte a közvélemény, de ezen még lehet javítani utólag is). December javíthatja az átlagot: a Just Cause 4 és a Super Smash Bros. Ultimate még mindenképp megérdemli a figyelmet, talán az Insurgency: Sandstorm sem lesz rossz, a többit pedig meglátjuk. Ne felejtsetek el a második oldalra lapozni, ahova összegyűjtöttük a januári játékokat is!

Hirdetés

2018 decemberi játékmegjelenések

Override: Mech City Brawl - december 4. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Ha mindig is nagy vágyad volt városok közepén óriási robotokat irányítva verekedni, de az eddig erre lehetőséget adó játékok nem jöttek be, talán az Override tetszeni fog. 12 különdöbőző, tuningolható mechbe szállva verekedhetjük magunkat végig egy egyjátékos kampányon, vagy összecsaphatunk 1-3 másik játékossal. A területeket valódi helyszínek inspirálták.

Just Cause 4 - december 4. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Rico Rodriguez már negyedszer próbálja meg sajátos és nem kimondottan csendes módszereivel jobbá tenni egy ország lakóinak életét. Ezúttal a Black Hand magánhadsereg otthonába, Solísba kísérhetjük el, ahol felturbózott szigonyvetőnket és a számos új lehetőséget használva ökörködhetünk és pusztíthatunk. A tornádók és viharok a pusztítás egy részét helyettünk is elvégzik majd.

Thronebreaker: The Witcher Tales - december 4. - PlayStation 4, Xbox One

Bár a várt eladásokat nem sikerült hoznia, a legújabb The Witcher játék is nagyon jó lett. PC-n egy ideje játszható, konzolokra pedig december 4-én jelenik meg. Aki nem ismeri, annak röviden: egy a The Witcher 3 írói által összerakott történetet ismerhetünk meg 30 órányi kalandozás során, közben peidg Gwent meccsekkel dönthetjük el a harcok végkimenetelét.

Mutant Year Zero: Road to Eden - december 4. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A The Bearded Leadies nem titkoltan átvett elemeket az XCOM játékokból, de húzott az egészre egy olyan réteget, amivel egyedivé tudta tenni saját alkotását. A Mutant Year Zeróban egy csapatnyi, részben állatokhoz hasonló mutánst terelgethetünk egy lerombolt világban.

Subnautica - december 4. - PlayStation 4, Xbox One

Januárban jelent meg PC-re a Subnautica teljes változata, és magas pontszámokat kapott mind a kritikusoktól, mind a játékosoktól. A túlélőjátékban egy távoli bolygó víz alatti élővilágát fedezhetjük fel, ahol izgalmak és veszélyek egyaránt várnak ránk. Építhetünk bázist, hasznunkra fordíthatjuk az élővilágot, küzdhetünk az életben maradásért.

Persona 3: Dancing in Moonlight és Persona 5: Dancing in Starlight - december 4. - PlayStation 4, PlayStation Vita 

Két Persona ritmusjátékot is kapunk, melyek egyikében a Persona 3, a másikban a Persona 5 karakterei és dalai köszönnek vissza. Aki a Persona 4: Dancing All Nighttal játszott, tudja, mire számíthat, de a sztorimód nem tér vissza.

Gear Club Unlimited 2 - december 4. - Switch

Az első Gear Club Unlimited switches változata a mobilos kiadás portja volt, és sajnos meg is látszott rajta. A folytatás már eleve Switchre készül. Több mint 250 versenyen indulhatunk a több mint 50 licencelt autót hajtva. Klasszikus árkád autós élményt kínál, hiánypótló a platformon.

Arca's Path VR - december 4. - PC, PlayStation VR

A Sniper Elite-ről is ismert Rebellion adja ki a Dream Reality Interactive VR játékát, melyben Arca szimulált világából kell hazatalálnunk. A játék különlegessége, hogy nem kell semmilyen kontroller vagy billentyűzet az irányításához.

Battle Princess Madelyn - december 6. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch, PlayStation Vita, Wii U

Kickstarteren a szükséges összeg három és félszerese gyűlt össze a Battle Princess Madelynre még 2017 tavaszán, és most végre megjelenik. Oldalnézetes retro akciójáték lesz, melyben egy ifjú hercegnőt irányítva küzdhetünk meg a gonosszal. 

Jagged Alliance: Rage! - december 6. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Alapvetően örülünk annak, ha előrángatnak régen félretett franchise-okat, de a Jagged Alliance: Rage! kapcsán aggódunk egy kicsit. Mindenesetre ez egy taktikázós, körökre osztott akciójáték lesz, méghozzá egy spin-off.

The Last Remnant Remastered - december 6. - PlayStation 4

A Square Enix újra kiadja a közel tíz éve megjelent The Last Remnantot, viszont Unreal Engine 3 helyett Unreal Engine 4 fogja hajtani, minek köszönhetően feljavított látványt élvezhetünk, új funkciók válnak elérhetővé, új tartalom viszont azon kívül, ami a PC-s változatba anno extraként bekerült, nem lesz.

PlayerUnknown's Battlegrounds - december 7. - PlayStation 4

Egy évvel Xbox One-os debütálása után érkezik a PUBG PS4-es változata, ami elvileg már onnan indul, ahol a One-os most tart, és a továbbiakban is igyekeznek majd párhuzamosan fejleszteni a kettőt. Az előrendelők Uncharted skint és The Last of Us táskát, egy avatart és egy témát kapnak.

Super Smash Bros. Ultimate - december 7. - Switch

A sorozat valaha volt összes karakterével (és újakkal), elképesztő méretű pályakínálattal, izgalmas módokkal jön az év várhatóan legnagyobb sikert arató Nintendo játéka, a Super Smash Bros. Ultimate. A készítők számos új funkcióval dobták fel az élményt, teljes értékű folytatás lesz, nem csak a Wii U-s Super Smash Bros. portja.

Katamari Damacy Reroll - december 7. - PC, Switch

Már a maga idejében is csodálatos volt a Katamari Damacy, de most, felújítva még jobb lesz. Az erősen szürreális játékban egy gömböt kell görgetnünk, miközben igyekszünk mindenfélét összegyűjteni, hogy segíthessünk minden kozmosz királyának visszatenni a csillagokat és a Holdat az égre, amiket véletlenül lelökött. A zenéje külön csodálatos.

A folytatásért lapozz a második oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)