Hirdetés

Dragon Ball FighterZ, Monster Hunter: World - 2018. januári játékmegjelenések

|

Január, ahogy 2017-ben, úgy 2018-ban is a japán játékok hónapja lesz. A Monster Hunter: World és az új Dragon Ball mellé újdonságokat, egy VR-játékot, és két DLC-t is kapunk.

Hirdetés

Mivel az európai és amerikai piacon karácsonykor a gamerek is kiköltekeznek, a január megmarad a rétegjátékoknak; nem sokan merik bevállalni, hogy milliós első heti eladásokat kockáztassanak. 2017-ben a Resident Evil VII volt a nyugati játékosok számára leginkább releváns játék, 2018-ban a Monster Hunter: Worldé ez a szerep, mely mellett a Dragon Ball FighterZ a másik, ami nagyobb érdeklődésre tarthat számot felénk, és talán a Dissidia Final Fantasy NT sem teljesít majd rosszul, de ezt nehéz előre megmondani. Ezek mellett jön a Street Fighter V új változata, egy új Digimon játék, valamint a Lost Sphear és a PSVR-tulajoknak érdekes The Inpatient. A hónapot két DLC, a Call of Duty WWII-t bővítő Resistance és a második Wolfenstein II: The Freedom Chronicles csomag zárja. Február egy fokkal izgalmasabb lesz, de a szezon igazán csak márciusban indul majd be. 

Hirdetés

Alább 2018 első negyedévének konkrét dátummal rendelkező megjelenései, böngésszétek végig a felhozatalt, és vegyétek figyelembe, hogy még sok, tavaszra vagy az év első felére ígért játék dátumát bejelenthetik a következő hetekben (köztük például a Red Dead Redemption 2-vel, a State of Decay 2-vel és a God of Warral).

2018. januári megjelenések

Street Fighter V: Arcade Edition - január 16. - PC, PlayStation 4

A Capcom jó szokásához híven a Street Fighter V-öt is kiadja újra. Az Arcade Editionben lesz végre árkád mód, egy Extra Battle mód (ebben négy kihívást kell teljesíteni minden hónapban egy prémium öltözékért cserébe), átdolgozzák a kezelőfelületet, és minden harcos kap új V-Triggert. Akinek megvan az alapjáték, ingyen megkap minden újdonságot.

Full Metal Furies - január 17. - PC, Xbox One

A Rogue Legacy fejlesztőinek új játéka egy kooperatív akció-szerepjáték, melyet egyszerre négyen játszhatnak online, vagy egy képernyő előtt ülve. Aki egyedül játszik, az két karaktert irányíthat. Nagy a hangsúly az együttműködésen, mindenki fontos szerepet játszik majd.

World to the West - január 18. - Switch

A Teslagrad folytatása PC-re, Xbox One-ra és PS4-re már 2017-ben megjelent, de Switchre 2018-ban látogat el. Az akció-kalandjátékot képregények inspirálták, négy karaktert irányítva indulhatunk egy ősi prófécia nyomába.

Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory - január 19. - PlayStation 4, PlayStation Vita

A 2016-os Cyber Sleuth folytatásában ugyanazokat a helyszíneket járhatjuk be, mint az előző részben, de egy új történetet ismerhetünk meg, és több Digimont gyűjthetünk össze. 

Iconoclasts - január 23. - PC, Mac, PlayStation 4, PlayStation Vita

Hét éven át készült az Iconoclasts, mely egy akció-kaland platformer, amiben egy Robin nevű lány áll a középpontban. Műszerész szeretne lenni, de aztán valami félrecsúszik, és neki kell megmentenie az egész világot. 

Staxel - január 23. - PC

Az utóbbi években megszaporodtak a farmolós játékok, és kereslet is van rájuk. A Staxelben egy lepusztult farmot kell visszaállítanunk. Házat építhetünk, halászhatunk, bogarakra vadászhatunk, és különböző terményeket gondozhatunk, miközben segítjük a falu más lakóit. Aki szeretné, barátai segítségét ir kérheti. 

Lost Sphear - január 23. - PC, PlayStation 4, Switch

A Square Enix első játéka az újévben egy izometrikus-felülnézetes JRPG, melyben egy fiatal fiúnak kell valami hatalmas, a valóságot fenyegető erővel szembenéznie. Egy demó már elérhető, nézzetek bele, hátha felkelti az érdeklődéseteket.

The Inpatient - január 24. - PlayStation VR

Az Until Dawn csapata, a Supermassive most elég elfoglalt, a Sony a PlayStation VR-ra és PlayLink-es játékokra állította rá őket, mi pedig nagyon hálásak vagyunk ezért. Az Until Dawn: Rush of Blood után a The Inpatient lesz a következő VR-játék a csapattól, mely szintén a thriller világában játszódik, egy olyan helyszínen, amit az alapjátékban is láttunk. A Blackwood elmegyógyintézet egy amnéziától szenvedő páciensét alakítjuk, aki miközben próbálja visszaszerezni emlékeit, mindenféle horrorisztikus eseményeknek válik áldozatává. Döntéseink befolyásolják majd a történet alakulását. Tényleg csak azoknak ajánlott, akik bírják a horrort, egy játék világában lenni még keményebb, mint képernyőn keresztül nézni. 

Monster Hunter: World - január 26. - PlayStation 4, Xbox One

A Capcom szeretné tovább növelni az egyébként is népszerű Monster Hunter sorozat közönségét, ezért jön a Monster Hunter: World PlayStation 4-re, valamint Xbox One-ra januárban, PC-re pedig valamikor az év további részében. A játékban óriási szörnyekkel küzdhetünk meg hatalmas pályákon, akár három másik játékossal együtt, hogy vagy legyilkoljuk, vagy elfogjuk őket tanulmányozásra. 40-50 órás sztorira is számíthatunk, de a hangsúly azért a szörnyekre és a velük való interakciókra helyeződik.

Dragon Ball FighterZ - január 26. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A két Xenoverse játék után most egy másfajta Dragon Ball adaptáció készül. A FighterZ egy hagyományos értelemben vett verekedős játék, melyben két játékos két háromfős csapatot rakhat össze a franchise karaktereiből. Néhányan gyengébbek, mások erősek, nekünk pedig meg kell találnunk a megfelelő összetételt.

Dissidia Final Fantasy NT - január 30. - PlayStation 4

Nem a Dragon Ball FighterZ lesz az egyetlen verekedős játék a hónapban, pár nappal később ugyanis jön a Dissidia Final Fantasy NT, ami szerepjátékos elemekkel fűszerezi meg a harcot. A sorozat karaktereivel eshetünk egymásnak, háromfős csapatokat alkothatunk, egy-egy karaktert mi, kettőt-kettőt a gép irányít.

Call of Duty WWII - Resistance - január 30. - PlayStation 4

Januárban érkezik PS4-re, és várhatóan február végén, március elején Xbox One-ra és PC-re a Call of Duty WWII első pályacsomagja, ami egy kicsit eltér a korábbi részekéitől. Három, szinte minden módban használható pályát (köztük egy átdolgozottat) kapunk, viszont a negyedik helyett a War mód bővül egy új, párizsi bevetéssel. Természetesen zombis fejezetet is tartalmaz a Resistance, úgyhogy nagyjából ugyanaz az ajánlat, mint mindig, de a War mód a legjobb dolog, ami az utóbbi években a CoD-dal történt.

Wolfenstein II: The Diaries of Agent Silent Death - január 30. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A Wolfenstein II második DLC-je, a The Diaries of Agent Silent Death középpontjában egy ex-OSS ügynök és bérgyilkos, Jessica Valiant áll, akivel Kaliforniában hatolhatunk be bázisokra.

2018. februári megjelenések

UFC 3 - február 2. - PlayStation 4, Xbox One

Past Cure - február 2. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Shadow of the Colossus - február 6. - PlayStation 4

Sid Meier's Civilization VI: Rise & Fall - február 8. - PC, Mac, Linux

Dragon Quest Builders - február 9. - Switch

Crossing Souls - február 13. - PC, Mac, Linux, PlayStation 4, PlayStation Vita

Monster Energy Supercross - The Official Videogame - február 13. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch

Dynasty Warriors 9 - február 13. - PC, PlayStation 4

Kingdom Come: Deliverance - február 13. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Secret of Mana - február 15. - PC, PlayStation 4, PlayStation Vita

Bayonetta 1-2 - február 15. - Switch

Sword Art Online: Fatal Bullet - február 23. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Gravel - február 27. - PC, PlayStation 4, Xbox One

2018. márciusi megjelenések

Bravo Team - március 7. - PlayStation VR

Pure Farming 2018 - március 13. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Yakuza 6: The Song of Life - március 20. - PlayStation 4

Sea of Thieves - március 20. - PC, Xbox One

Titan Quest - március 20. - PlayStation 4, Xbox One, Switch

Attack on Titan 2 - március 20. -  PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom - március 23. - PC, PlayStation 4

A Way Out - március 23. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Far Cry 5 - március 27. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Agony - március 30. - PC

Destiny 2: Gods of Mars - március - PC, PlayStation 4, Xbox One

Wolfenstein II: The Amazing Deeds of Captain Wilkins - március - PC, PlayStation 4, Xbox One

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)