Hirdetés

Ezeket a játékokat várjuk legjobban 2018-ban

|

Pár napja elmondtuk, mely játékok lettek a kedvenceink 2017-ben, most viszont itt az idő előre tekinteni.

Hirdetés

Nagyon mozgalmas év lesz 2018 minden fronton, már a tavaszi szezon is hoz érdekesnek tűnő játékokat, és még ott lesz az E3, ahol valószínűleg megint bejelentenek egy csomó mindent. Egyelőre addig tekintünk előre, ameddig most ellátunk, pedig többünk listáján szerepelne a még be nem jelentett Forza Horizon 4, és a Bethesda is biztosan készül valamivel titokban. Tekintve, milyen termékenyek voltak az elmúlt két évben, meglepő lenne, ha 2018-ban visszavennének, bár sajnos az eladások nem alakultak nagyon jól. Mindegy is, ezt most ne boncolgassuk, inkább elmondjuk, mit várunk mi.

Hirdetés

Chavalier: A szívemhez közel álló klasszikusok között előkelő helyet foglal el a System Shock 2, ám az első rész máig megmagyarázhatatlan módon kimaradt az életemből, s bár nem riadok vissza attól, ha egy játék pixelesebb a kelleténél, hasztalanul próbáltam rávenni magam arra, hogy behatóbban foglalkozzak vele. Emiatt is örülök annak, hogy készül, sőt, ha minden jól alakul, 2018-ban végre meg is jelenik a remake, aminél jobban csak harmadik részt várom. Shodan mindig is a valaha volt legjobb főgonosz marad számomra, alig várom, hogy újra farkasszemet nézhessek vele.

Csirke: A PlayIT-en kipróbálható Detroit: Become Human demó elég volt ahhoz, hogy a 2018-as kívánságlistám kiemelt helyére kerüljön a játék. Mellette a Biomutantet (amelynek róka/mókus/macska főhőse azonnal a szívembe lopta magát) és a Insomniac Games-féle Spider-Man játékot várom még nagyon. Rég kaptunk egy olyan tisztességesen összekalapált videojátékot, amelyben egy Marvel képregényhőst irányíthatunk, itt van már az ideje egy Batman: Arkham-szintű adaptációnak, éppen ezért nagy reményeket táplálok a barátságos és közkedvelt Pókember irányába.

Gócza: Rengeteg olyan játék lesz idén, amit biztosan beszerzek, pl: Detroit, God of War, Days Gone. Azonban a Red Dead Redemption 2 és a PS4-exkluzív Spider-Man azok, amiket a leginkább várok. Előbbi az egyik örök kedvencem folytatása, míg utóbbi az általam leginkább kedvelt Marvel szuperhősről fog szólni. Persze nem én lennék, ha nem említeném meg valamilyen formában a Bloodborne 2-t. Ez az én Half-Life 3-am, mindenhol titkos bejelentéseket látok. 2018-ban legalább egy hivatalos BB2 trailert szeretnék kapni, legkésőbb az E3-on, de egy őszi-téli megjelenés még jobban esne.

Gombi: BioWare és EA. Manapság nem a legjobban teljesítő páros, de érdeklődve várom, mit hoznak ki az Anthemből. Naívan reménykedek, hogy a Mass Effect: Andromeda után a BioWare valami játszhatót tesz le az asztalra. Remélem, a Detroit: Become Human megfelel az elvárásoknak és tényleg komoly dilemmák elé fog helyezni, amelyek után még másnap, a buszon zötykölődve is azon fogok rágódni, hogy helyes döntöttem-e az adott szituációban (előfordulhat, hogy túl sokat várok a játéktól). A nagyobb címek mellett a The Last Night című pixel art csodát várom még, melynek atmoszférája másodpercek alatt beszippantott.

Grath: 2018 egyelőre jó évnek tűnik, de ez részben azon is múlni fog, hogy azon játékok, melyeknek egyelőre nincs hivatalos megjelenési dátuma (pl. The Last of Us 2, Bayonetta 3, Shin Megami Tensei 5), végül megjelennek-e. Ha ezekkel nem számolok, a Dragon Quest XI és a Red Dead Redemption 2 mozgatják legjobban a fantáziámat, utóbbi persze csak akkor, ha a multiplayer oltárán nem áldozzák fel a sztorimódot. Szintén remélem, hogy a Detroit elvarázsol, illetve, hogy a Nintendo egy rakás minőségi játékot jelent majd be januári konferenciáján.

Gucs: Nehéz kérdés, mert számos érdekes játék várható idén. Mivel nincs PlayStation 4-em, a Sony exkluzív címeit ki kell hagynom, pedig akad köztük jó néhány ígéretes darab, ami érdekelne. Viszont multiplatform játékokból sem fogunk hiányt szenvedni, így például kíváncsian várom, milyen lesz a Metro: Exodus, illetve a Kingdom Come: Deliverance. A Microsoft jóságai közül pedig a Sea of Thieves-t és a State of Decay 2-t fogom figyelemmel követni.

HP: Nem lenne HP zombik nélkül, a szenvedélyem továbbra is meghatározza vágyaimat (furcsa is lenne ilyen reláció nélkül az élet), így a State of Decay 2 áll a dobogó tetején a legjobban várt alkotások listáján, az első rész nagy kedvenc volt a maga komplex játékélményével és zseniális hangulatával. Ha ehhez sikerül egy normális látványt és kevesebb bugot társítani, akkor meg vagyok véve kilóra. Jöhet persze a Days Gone is majd, nagyon kíváncsi vagyok arra, mit nyújt majd az a játék, és persze a The Last of Us II is kapargatja a vágyközpontot az agyban, de kétlem, hogy idén múlik majd a zsibbadó hiányérzet. Meglátjuk.

Kivi: Sokakkal ellentétben én nagyon kíváncsi vagyok a Dota 2 világában elhelyezett kártyajátékra, az Artifactra. Eddig elég nagy csönd övezi, de talán 2018-ban már legalább egy nyílt bétával előrukkol a Valve. A Detroit: Become Human szintén várólistás, de számítok egy Forza Horizon 4 bejelentésre (és legjobb esetben megjelenésre) is. Említést érdemel még a Madden NFL is: szerintem az egyik legjobb sportjáték a piacon, így remélem megint sikerül valamivel feldobni a széria következő darabját. Vagy kidobni belőle a mikrotranzakciót.

Nightwolf: Én látom a Valve szemében, sőt, minap a futópadon álltunk egymás mellett Gabe Newellel, és rajta is azt éreztem, hogy a Half-Life harmadik részét már tényleg szeretnék idén kiadni. Ugye Valve, ugye? Viszont vannak kézzelfogható vágyak is a szemem előtt, mint például a God of War and Son kalandja és a Days Gone nyitott világú, "mi vagyunk a desszert és koktélcseresznyéket potyogtatva menekülünk" típusú története is izgat. Illetve nem tudom most pontosan, hogy miként áll a The Last of Us folytatása az idősíkon, de ha 2018-ban debütálna, akkor mindent félre fogok dobni érte.

Paca: 2018-ban a Sony részéről nekem minden jöhet, a Detroit, a Spider-Man és a Days Gone különösen. A State of Decay 2-t hasonlóan izgatottan várom a másik oldalon. Multiplatform címek közül a Red Dead Redemption 2 áll az élen, mellette a Far Cry 5, és az A Way Out. Továbbá a tavalyi gamescomon kipróbáltunk egy kooperatív felülnézetes shootert, a Techland által felügyelt God's Triggert, az is nagyon kell. Jó év lesz ez, sír is a pénztárcám.

RG: 2018 kapcsán nem nagyon tudok mit mondani. Mivel elég csekély időm van játszani, hiába is várok bármire, nem tudok rögtön nekikezdeni, és egyébként is lényegesen kevesebb időt tölthetek vele, mint szeretném. Ennek megfelelően inkább megpróbálom leegyszerűsíteni a dolgot, és azt mondom, bárminek örülni fogok, ami autós témakörben érkezik, és nem a széles tömegeket célozza, de nagyon tudnék szeretni valami jó kis FPS-t is. Így, negyven felett már az is boldogsággal tölt el, ha 2018 minden reggelén felébredek.

Szada: Rettentően optimista leszek és azt mondom, hogy a Cyberpunk 2077 talán megjelenhet 2018-ban, így egyértelműen a CD Projekt RED új sikervárományos címe foglalja el nálam a legjobban várt játékok lista első helyét, de azért nem sokkal lemaradva ott van a THQ Nordic újdonsága, a mindenféle műfajt vegyítő Biomutant is, amelyre már a bemutatása óta fenem a fogam. A dobogó harmadik helyét pedig egy PlayStation 4-exkluzív foglalja el, a Detroit: Become Human, mert imádom azokat a játékokat, amelyekben ennyire számítanak a döntéseink (és csendben hálát adok érte, hogy idén meg tudtam vásárolni a Sony konzolját).

TÁ: Ami azt illeti, eddig nem összegeztem magamban, milyen is lesz a 2018-as felhozatal, de most, hogy végiggörgettem a várható megjelenéseket, szemet szúrt jó néhány cím, amik miatt már előre dörzsölöm a tenyerem. A Sea of Thieves rajtját például nagyon várom már, igaz, kicsit félek, hogy elbukik az ismét csak a többjátékos módra kihegyezett koncepció. Hasonló aggályaim vannak a Dauntless és a Warhammer: Vermintide 2 kapcsán is, de mindhárom elég jól néz ki. Nagyon izgalmasnak tűnik még a Kingdom Come: Deliverance, az A Way Out, a Frostpunk, vagy éppen a The Last Night is, úgyhogy unatkozni ismét nem fogunk.

Tonight: Mondanám, hogy a The Last of Us folytatását mindennél jobban várom, de sajnos nincs garancia, hogy idén megjelenik, viszont addig tökéletesen el leszek a God of Warral, mert rettentően tetszik a koncepció és a megközelítés, amit a fejlesztők választottak. Ezen kívül mindenképpen le fogok csapni a Shadow of the Colossus remake-re is, mert sajnos eddig kimaradt, pedig mindig is szerettem volna végigpörgetni. Ezen kívül a Spider-Mant sem fogom kihagyni, hiszen imádom a karaktert és az Insomniac igazán rosszat még nem tett le az asztalra.

Most ti jöttök: mit vártok a 2018-as felhozatalból? Itt találtok egy kis segítséget.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)