Hirdetés

2018 legjobban várt PlayStation játékai

|

A Sonynál sosem volt aggasztó a helyzet exkluzívok kapcsán, és nagyon úgy néz ki, hogy ez jövőre sem fog megváltozni.

Hirdetés

Ismét eltelt egy év, a Sony pedig idén sem lustálkodott, ami az igazán erős megjelenéseket illeti, elég csak az olyan mesterművekre gondolni, mint a Horizon Zero Dawn, vagy pedig az olyan visszatérő ismerősökre, mint akikkel az Uncharted: Lost Legacy-ban is találkozhatunk.

A cég látszólag továbbra sem tervezi, hogy akár egy kicsit is veszít a lendületéből, hiszen ha csak a jövő évi ígéreteit nézzük, már akkor is igen erős címekkel találkozhatunk. Sajnos a The Last of Us Part II és a Final Fantasy VII remake pontos megjelenését továbbra sem ismerjük, de ha ilyen játékokkal tölthetjük ki az időt, akkor valószínűleg még tudunk egy kicsit várni.

2018-as PlayStation játékok

God of War

Megjelenés: 2018. 04. 20.

A PlayStation egyik legikonikusabb figurája ezúttal az északi mitológiában fog rendet tenni, azonban nem csak a helyszínen változtat a sorozat következő darabja: a God of War teljesen új megvilágításba helyezi Kratos karakterét, akinek ezúttal felelős szülőként ki kell ismernie a saját haragját ahelyett, hogy meggondolatlanul szabadjára engedné.

Spider-Man

Megjelenés: 2018.

Nagyon rég jelent már meg igazán ütős Pókember játék, pedig pár éve még sokan reménykedtünk abban, hogy a kiváló Arkham-sorozat ihletet ad majd a menő szuperhősős játékok új generációjának. Szerencsére az Insomniac portfóliója elég erős ahhoz, hogy legyen okunk reménykedni a következő alkotásukban.

Shadow of the Colossus

Megjelenés: 2018. február 6.

Habár PlayStation 3-on is volt lehetőségünk újrajátszani a Team ICO mesterművét, PlayStation 4-en sokkal szebb lesz az eredetileg PS2-re megjelent Shadow of the Colossus. Egy egyszerű remasterelés helyett a Bluepoint a nulláról újraalkotta a játékot, de tartalmát tekintve gyakorlatilag semmit nem változtatott rajta.

Detroit: Become Human

Megjelenés: 2018.05.25.

A Heavy Rain hatalmas sikere és a Beyond: Two Souls megosztó fogadtatása után nehéz megmondani, hogy David Cage és csapatának következő alkotása mennyire lesz telitalálat, de az biztos, hogy az eddig látottak alapján érdekes mind a témaválasztás, mind pedig a megvalósítás. Játszottunk vele az E3-on és a PlayIT-en is, azok a demók meggyőztek minket, és a listánk elejére tették a játékot.

Yakuza 6

Megjelenés: 2018.04.17.

Japánban már megjelent az igen népszerű Yakuza-sorozat hatodik része, ahol kiváló értékelést kapott, úgyhogy természetesen nagyon örülünk, hogy jövőre errefelé is megjelenik majd a zseniális verekedős/karaoke-s széria legújabb epizódja.

Dreams

Megjelenés: 2018

A MediaMolecule mindig is híres volt a rendkívüli kreativitásáról, és az előzetes videók alapján úgy tűnik, hogy a Dreams-be mindent beleadtak. Ebben az egyedi és szokatlan játékban különféle fantáziadús világokban kell feladványokat megoldanunk, valamint teljesen saját pályákat is alkothatunk egy igen összetett eszköztár segítségével.

Dissidia: Final Fantasy NT

Megjelenés: 2018. január 30.

Még jó régen, a PSP-n kezdte a pályafutását különféle Final Fantasy karaktereket egymásnak eresztő Dissidia-sorozat, ami annak ellenére, hogy marha jó volt, csak két epizódot élt meg. Tavalyelőtt végre folytatódott a játéktermekben, jövőre pedig végre PlayStation 4-en is kipróbálhatjuk ezt a rendkívül látványos verekedős játékot.

Kingdom Hearts III

Megjelenés: 2018

A világ egyik legfurább szériája a Disney és Final Fantasy világot összevegyítő Kingdom Hearts, viszont vitathatatlan, hogy milliók rajonganak az igen bonyolult történettel rendelkező, de mégis gyönyörűen meseszerű játékokért. Évek óta várják a rajongók a harmadik számozott folytatást, jövőre pedig végre megjelenhet.

Frantics

Megjelenés: 2018.03.07.

Legalább egy PlayLink-es játék jut a jövő év első felére is, és ha egy kicsit szerencsések vagyunk, a Knowledge is Powerhez és a Hidden Agendához hasonlóan ez is magyar szinkronnal és felirattal jelenik meg (még nem tudjuk biztosra). A csomag 15 partijátékot tartalmaz, melyek mindegyikét legfeljebb négy játékos játszhatja. Fontos elem, hogy ügyeskedéssel juthatunk az élre.

The Inpatient

Megjelenés: 2018.01.24.

A PSVR-t sem engedi el a Sony, egyelőre két exkluzív érkezését vehetjük biztosra (a számos multiplatform játék, mint az Accounting+ vagy a Rick and Morty: Virtual Rick-ality mellett). A The Inpatientet az Until Dawn fejlesztői készítik, a játékban is látható elmegyógyintézet egyik pácienseként élhetünk át válogatott borzalmakat, évekkel a fiatalok kalandjai előtt.

Bravo Team

Megjelenés: 2018.03.07.

Szintén a Supermassive műhelyében készül, és AIM támogatással jön márciusban a Bravo Team, ami nem horror, hanem egy kooperatív katonai shooter.

The Last of Us: Part II

Megjelenés: leghamarabb 2018. vége

Nagyon nagy kérdés, hogy még idén megjelenhet-e a The Last of Us: Part II, de hátha bevonzzuk azzal, hogy felrakjuk a listára. Az első rész eseményei óta sok év eltelt, Ellie felnőtt, és nagyon dühös. Megismerünk majd új karaktereket, többet tudhatunk meg a lányról és Joelről, és persze ledöfünk majd jó sok karfiolfejű élőhalottat.

Final Fantasy VII Remake

Megjelenés: 2018 (talán)

Még 2015-ben jelentették be, hogy készül a Final Fantasy VII újradolgozott változata, de megjelenési dátumot azóta sem kaptunk. Mindenesetre mi bízunk egy jövő évi megjelenésben, de az sem baj, ha később jön: a lényeg, hogy jó legyen.

Régi nagy visszatérők és újdonságok is vannak a listán, szóval biztosak lehetünk benne, hogy jövőre mindenki fog találni magának valami izgalmasat és lehengerlőt. A listáról lemaradt például a Ghost of Tsushima és a Death Stranding, mert bár van rá esély, hogy ezek megjelennek 2018-ban, inkább arra tennénk, hogy 2019-re csúsznak... vagy még tovább. Ti melyik PlayStation-játékot várjátok még?

Frissítés (2018.03.09.): A Days Gone-t 2019-re halasztották.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)