Hirdetés

Ezek voltak 2018 legolvasottabb cikkei a GSO-n

|

Tavaly a komolyabb témák érdekeltek titeket leginkább.

Hirdetés

Már 2017 végén elterveztük, hogy igyekszünk a hírek mellett a lehető legtöbb saját gyártású tartalommal is szolgálni nektek. Részben ennek köszönhető, hogy szolidan, de azért szárnyalásnak indult YouTube csatornánk, és természetesen több, érdekes cikkel is jelentkeztünk. Szerencsére a számok egyértelműen azt mutatják, hogy ezek iránt érdeklődtök a leginkább - de jót mentek az ingyen játékok és a Marvel, valamint Star Wars vonatkozású hírek is. Nézzük, hogyan alakult a top 10 2018-ban.

Hirdetés

10. Miért nevet az egész internet azon, hogy ez a srác a Call of Duty miatt szakított a barátnőjével?

Az e-sportoló karrier kontra jó nő ügyet egy kicsit más szemszögből néztük meg, mint a többség, jobban utánajártunk, hogy ki a srác és ki a lány. Így kicsit más kép alakult ki a helyzetről, jobban meg lehetett érteni döntéseket.

9. Rémisztgetés WhatsApp-on - pszcihológusokat kérdeztünk a  Momo-jelenségről 

A "Hogyan használjuk az internet adta lehetőségeket teljes idiótaságokra?" kézikönyv legfrissebb változatába bekerült a momós rémisztgetés is, mely sajnos a hazai gyermekeket sem kerülte el. Fontosnak tartjuk, hogy mind ők, mind szüleik jól tájékozottak legyenek az ilyen esetekben, ezért pszichológusok segítségével írtunk egy cikket az egészről. Köszönjük, hogy továbbadtátok, cserébe nem szúrjuk be a Momo képét nagyban.

8. Megtört a Sony, együtt játszhatnak a PS4-esek az Xbox One-osokkal

A Sony tett egy lépést egy békésebb világ felé, és bár még csak egy játékkal (a Fortnite-tal, nyilván) és tesztjelleggel, de lehetővé tette, hogy a PS4-es és az Xbox One-os játékosok korlátok nélkül, kéz a kézben játszhassanak. Ez még nem jelenti, hogy a lehetőséget más játékokra is kiterjesztik, de van remény.

7. Valaki megvette a Marvel elől a Bosszúállók: Végjáték domaint

Mivel az év egyik legfontosabb eseménye volt a Bosszúállók: Végjáték első előzetesének közzététele, internetszerte rengetegen számoltak be róla. Maga a videó nálunk nem fért be a top 10-be, de egy kapcsolódó történet egy hétköznapi hősről igen. Egy fickó megvett két domaint, és felajánlotta, hogy ha kap pár jegyet a film Los Angeles-i premierjére, visszaadja. Nem sokkal később Ryan Reynolds küldött neki ajándékot, de a jegyeket máig nem kapta meg. Azóta is kitartóan próbálkozik.

6. Destiny 2 - ingyen adják PC-re

Az ingyen játék mindig nyerő, minden alkalommal többezer kattintást vonz, ha valahol valami ingyenessé válik. A Destiny 2 PC-s változatának ingyenessé tételét azonban kiugróan magas érdeklődés övezte; nem meglepő, pont olyan játék, amiért sokan nem adnának pénzt, de ingyen megérdemel egy lehetőséget. Remélhetőleg nem maradtatok le róla.

5. Nem biztos, hogy azért nyertél a PUBG mobilos változatában, mert ügyes vagy

Gyanúsan jól sikerült az első pár meccsünk a PUBG Mobile-ban, nem sokkal később kiderült, miért: a játék először iszonyat gyenge botok közé rakja be az újoncokat, hogy ne rémüljenek meg. Azóta már több órát belepakoltunk, nagyobb is a kihívás, de volt részünk pár finom csirkevacsiban.

4. Magyar szinkronnal jelent meg két PS4-es játék - kivételes eset vagy új tendencia?

Minden különösebb előzetes kommunikáció nélkül, teljesen váratlanul magyar szinkronnal jelent meg a Knowledge is Power és a Hidden Agenda. Rákérdeztünk a PlayStation magyar képviseleténél, hogy mi a szitu, ők pedig készségesen elmondták, hogy ez csak a kezdet volt, később még két PlayLink-es játék kap teljes lokalizációt (ez volt a That's You! és a Frantics). Az sem elhanyagolható tény, hogy a Sony 2018-as exkluzívjai, a God of War, a Spider-Man és a Detroit: Become Human mind magyar felirattal jelentek meg. Bár a legújabb PlayLink-es játékok közül csak a Chimpartyt lokalizálták, reméljük, a AAA címek esetében megtartja a Sony jó szokását.

3. Oscar 2018 - itt a nyertesek listája!

Az Oscar minden évben jó beszédtéma, tavaly is sokan voltatok kíváncsiak arra, melyik film kapott megérdemelten és érdemtelenül díjat. Már nagyon izgatottak vagyunk a jövő évi lista miatt is.

2. Napi büntetés: a hős, aki látta, hogy a vihar háztetőket tép le, de Fortnite-ozott még egy kicsit

A Fortnite őrületesen hatalmába kerítette a világot. Néhányan imádják, mások gyűlölik, az Epic meg nem tud mit kezdeni a befolyó pénzzel. Közben áprilisban egy srác úgy döntött, mielőtt elmenekülne a vihar előtt, még megnyeri a meccset, de ahogy egyre nagyobb lett a pusztítás, inkább nem kockáztatott. A lényeg, hogy megúszta.

1. Vajon bejelenthetik idén a Grand Theft Auto VI-ot?

Nos, amikor 2018. január 7-én közzétettük ezt a cikket, még úgy volt, hogy a Red Dead Redemption 2 tavasszal fog megjelenni. Februárban viszont a Rockstar változtatott a terven, őszre csúsztatta a játékot, és így szinte teljesen esélytelenné vált a GTA VI tavalyi bejelentése. Ha most kellene tippelnünk, azt mondanánk, hogy leghamarabb 2019 nyarán kerülhet rá sor, de nehéz ezt kiszámítani.

+1. Marvel Cinematic Universe kronológia - így nézd meg helyes időrendi sorrendben a filmeket

Bár ezt a cikket még 2017-ben tettük közzé, 2018 áprilisában olyan mértékű szárnyalásnak indult, hogy minden idők második legolvasottabb cikke lett a 2006-os, legendás, S.T.A.L.K.E.R. demós - április 1-jei tréfa - után.

Ti melyik cikkünket szerettétek a legjobban? Melyik hír volt számotokra a legemlékezetesebb?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)