Hirdetés

Stratégák, előre! - 2018 legjobban várt PC-exkluzív játékai

|

Elsősorban stratégiai, indie játékok, portok és régi sorozatok új részei érkeznek majd a PC-sek számára idén.

Hirdetés

A PC-s játékok összegyűjtésével mindig nehéz helyzetben vagyunk, mert a Steam közelgő megjelenéseinek listáján egy rakás, említésre sem érdemes hulladék szerepel, nem könnyű közülük kiválogatni az igazán figyelemre méltó cuccokat (aztán persze ránk cáfolhat az élet, nem zárható ki semmi, de valami alapján mégis muszáj előszűrni a dolgokat).

Hirdetés

Azért mégis megpróbáltuk összegyűjteni innen-onnan legalább a fontos és tényleg érdekes exkluzívokat, illetve felvettük a listára a Final Fantasy XV-öt is, mely bár konzolokra is elérhető, annak PC-s változata csak 2018 folyamán érkezik. Ha kihagytunk valamit, amivel szerintetek érdemes számolni, tegyétek hozzá kommentben.

2018 PC-exkluzív játékai

Age of Empires: Definitive Edition

Kiadó: Microsoft Studios
Fejlesztő: Forgotten Empires
Platform: Windows 10
Megjelenés: 2018. február 20.

Hirtelen nem tudjuk, az Age of Empires IV vagy az első rész felújított változata miatt legyünk-e izgatottabbak, de talán úgy lesz a legjobb, ha mindkettőnek örülünk. A Definitive Edition az Age of Empires felújított látvánnyal, javított játékmenettel, 40 órás kampánnyal, 8 fős többjátékos móddal, átdolgozott animációkkal és scenariokészítővel rendelkező változata. Windows 10 kell hozzá mindenképp, ennél régebbi op. rendszereken nem fut.

Age of Empires IV

Kiadó: Microsoft Studios
Fejlesztő: Relic Entertainment
Platform: Windows 10
Megjelenés: Talán 2018

Nagyon keveset tudni még az Age of Empires IV-ről. Az sem biztos, hogy 2018-ban megjelenik, de a Microsoft megfogadta, hogy felhagy játékok túl korai bejelentésével, úgyhogy azért reménykedhetünk. A stratégiai játékokban tapasztalt Relic Entertainment készíti, és a teaser alapján végigjárunk majd mindenféle történelmi korokat. Ehhez is kötelező lesz a Windows 10 megléte.

Anno 1800

Kiadó: Ubisoft
Fejlesztő: Blue Byte
Platform: Windows
Megjelenés: 2018 tele

Az Anno sorozat következő részében a múltba utazunk, a viktoriánus érában, az iparosodás korában játszhatunk. Játékmenet tekintetében nagyjából arra számíthatunk, amire a sorozat korábbi részeinek esetében is, így lesz egy történetalapú kampány, egy testreszabható sandbox mód, városépítés, valamint persze egy kidolgozott gazdasági és kereskedelmi rendszer is.

Artifact

Kiadó: Valve
Fejlesztő: Valve
Platform: valószínűleg Windows, Mac és Linux
Megjelenés: 2018

Nem fogadta őrült ujjongás az Artifact bejelentését; sokan úgy érzik, hogy mikor olyan franchise-ok pihennek a Valve-nél, mint a Left 4 Dead, a Portal és a Half-Life, pont nem egy Dota kártyajátékra lenne érdemes energiát fordítani. Azon kívül, hogy kártyázni kell benne, és a játéktér lane-ekre (sávokra, ha úgy tetszik) lesz bontva, nem tudunk róla egyebet. Reméljük, jól sikerül, és mutat valami újat a telített műfajban.

BattleTech

Kiadó: Paradox Interactive
Fejlesztő: Harebrained Schemes
Platform: Windows, Mac, Linux
Megjelenés: 2018 eleje

A MechWarrior sorozat atyja, Jordan Weisman a Shadowrun Returns készítőivel állt össze, hogy egy újabb meches játékot készítsen. A BattleTechben körökre osztottan zajlik a harc, és lesz benne PvP mód is. A gépeket testreszabhatjuk, zsoldosokat bérelhetünk fel, hogy segítsenek nekünk.

Escape from Tarkov

Kiadó: Battlestate Games
Fejlesztő: Battlestate Games 
Platform: Windows, Mac
Megjelenés: 2018

Azért nem csak stratégiai játékokból áll a 2018-as PC-s kínálat, jön például egy új FPS is. Nem is akármilyen! Az Escape from Tarkov már 2016 vége óta tesztelhető, 2017 júliusában indult a zárt béta, úgyhogy teljesen reális egy 2018-as megjelenés. A játék egy belső nézetes akció-szerepjáték, melyben a játékosok egy háború sújtotta régióba csöppennek, aminek egyes régióit más és más bandák uralják. Először oldalt kell választani, ezt követően pedig indulhat a gyűjtögetés és a harc a túlélésért. Nagyon ígéretes darab, félő, hogy ez viszi majd el az idei évünk jelentős részét...

Final Fantasy XV: Windows Edition

Kiadó: Square Enix
Fejlesztő: Square Enix
Platform: Windows
Megjelenés: 2018. március 6.

Sokat kellett várni rá, de az év első felében megérkezik a Final Fantasy XV PC-s változata, mely az ígéretek szerint még a konzolosoknál is jobb lesz. A Square Enix az Nvidiával együtt dolgozik, így próbálják garantálni, hogy 4K-ban se legyen probléma a futtatásával, sőt, ha eljutunk majd oda, 8K-ban is játszható legyen. Lesz továbbá belső nézetes mód is, illetve tartalmaz minden ingyenes és fizetős DLC-t, ami a konzolos kiadásokhoz megjelent. A gamescomon kipróbáltuk, dolgozni kell még rajta, de jók a kilátások.

Frostpunk

Kiadó: 11 bit studios
Fejlesztő: 11 bit studios
Platform: Windows
Megjelenés: Talán 2018

Nagyon bejött a túlélős téma a 11 bitnek a This War of Mine-ban, így a csapat következő játéka, a Frostpunk középpontjában is ez áll. Most viszont a hideg lesz a legnagyobb ellenségünk (reméljük nem úgy, mint a Holnaputánban, ahol sikerült rázárni az ajtót a -400 fokra... - HP). Komoly morális döntéseket kell hoznunk a túlélés érdekében, csak nehéz választások árán garantálhatjuk embereink biztonságát. Ezt is láttuk a gamescomon, olvassátok el, mit gondolunk róla.

Frozen Synapse 2

Kiadó: Mode 7 Games
Fejlesztő: Mode 7 Games 
Platform: Windows, Mac, Linux
Megjelenés: 2018 első fele

A Frozen Synapse 2 alapjában véve egy körökre osztott taktikai játék, melynek egyjátékos módjában egy óriási, procedurálisan generált városban küzdhetünk meg a gép által irányított ellenfelekkel, multiban pedig több különböző módban szállhatunk majd szembe más játékosokkal.  Új játékelem a lopakodás, de fejlesztik még a pályaelemeket is.

Griftlands

Kiadó: Klei Entertainment
Fejlesztő: Klei Entertainment 
Platform: Windows, Mac, Linux
Megjelenés: 2018 eleje

A Don't Starve játékokat is jegyző Klei egyelőre nem árult el sokat következő játékáról. A Griftlandsről most annyit tudni, hogy egy szerepjáték lesz, amiben a cél, hogy ármánykodással gazdagodjunk meg, ügyesen manipuláljunk másokat.

MechWarrior 5: Mercenaries

Kiadó: Piranha Games
Fejlesztő: Piranha Games
Platform: Windows
Megjelenés: 2018 december

A MechWarriort a BattleTech kapcsán már említettük, azonban készül a sorozat konkrét, hivatalos folytatása is. Várhatóan decemberben jelenik meg a Mercenaries, aminek kampányát négy játékos kooperatívan is végigjátszhatja. 3015-ben kezdődik, és 35 éven át húzódik a sztori. A játék teljes modtámogatást kap, amit úgy kell érteni, hogy saját küldetéseket, bolygórendszereket, és sok minden mást alkothatunk. Ötletes, várós.

Phoenix Point

Kiadó: Snapshot Games
Fejlesztő: Snapshot Games
Platform: Windows, Linux
Megjelenés: 2018 vége

A Phoenix Point egyebek mellett azért is érdekes, mert Julian Gollop, az X-COM sorozat atyjának csapata készíti, és az X-COM szellemi utódjának szánják. Jönnek az alienek, ki akarják irtani az emberiséget, de egy csapat katona, tudós és mérnök szembeszáll velük. Minden adott a nosztalgia megéléséhez.

Pillars of Eternity II: Deadfire

Kiadó: Versus Evil
Fejlesztő: Obsidian Entertainment
Platform: Windows, Mac, Linux
Megjelenés: 2018

Az Obsidian egyebek mellett a 2015-ös Pillars of Eternity folytatásán is dolgozik, amire láthatóan vágynak a játékosok, hiszen a közösségi finanszírozási kampány során egy nap alatt meglett a szükséges összeg. Az első rész közvetlen folytatását kapjuk, ahhoz hasonló játékmenettel, viszont lesz egy testreszabható hajónk, ami bázisként szolgál, és harcban is használhatjuk. Nő a kasztok változatossága is, az alábbi videóban nézhető mindez a gyakorlatban:

The Bard's Tale IV

Kiadó: inXile Entertainment
Fejlesztő: inXile Entertainment 
Platform: Windows, Mac, Linux
Megjelenés: 2018

Idén folytatódhat a The Bard's Tale sorozat is, mivel a közösségi kalapozás is sikerrel zárult. A 2004-es The Bard's Tale-t figyelmen kívül hagyva a csapat a klasszikus sorozatot folytatja; egy belső nézetes dungeon-crawler lesz, komolyabb hangvétellel.

The Guild 3

Kiadó: THQ Nordic
Fejlesztő: GolemLabs 
Platform: Windows, Mac Linux
Megjelenés: 2018

Egyelőre nagyon nem áll jól a The Guild 3, a korai hozzáférésű változat steames értékelései túlnyomóan negatívak. Persze mire elkészül, sokat javulhat, de nehéz lesz kimásznia a sártengerből. Mindenesetre a sorozat új részében ügyesen kell majd mozgatnunk a szálakat, hogy sikerre vigyük dinasztiánkat.

World of Warcraft: Battle for Azeroth

Kiadó: Blizzard Entertainment
Fejlesztő: Blizzard Entertainment 
Platform: Windows, Mac
Megjelenés: 2018 vége

Várhatóan ősszel jön a World of Warcraft következő, szám szerint hetedik kiegészítője, a Battle for Azeroth. Háború dúl, a horda és a szövetség nem jön ki jól egymással, a Burning Legion bukása új problémákat szül. Meglátogathatunk új területeket, találkozhatunk az ismert fajok új alfajaival, és 10 új szinten át fejlődhetünk. Visszatérnek a régi játékosok egy újabb körre? Mi megyünk!

Mit vártok ezek közül? Van még valami, amit nem láttok a listán, de hiba volt kihagyni, mert az lesz a 2018 PC-s játékmegjelenések legnagyobb királya?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)