Hirdetés

Itt az ősz, jönnek a szezon első díjesélyes játékai

|

Pókember és Lara Croft lengedezve hátráltatják a tanévkezdést, érkezik a Life is Strange 2 első epizódja, újra pályára léphetünk a FIFA 19-ben, és visszatér a The Bard's Tale.

Hirdetés

Már most látható, hogy nagy lesz a verseny az év végi díjátadókon a legjobbaknak járó elismerésekért. Az év első feléből garantáltan versenybe száll majd a God of War, a Detroit: Become Human, a Monster Hunter: World, és talán jut valami a Dragon Ball FighterZ-nek is, de jó eséllyel indulhat a The Banner Saga 3, vagy valami kisebb kategóriában (legyünk reálisak) a Dead Cells és a Celeste. Nem kell sokat várnunk arra, hogy újabb játékokról derüljön ki, érdemesek-e a kritikusok és a játékosok dícséreteire; már szeptemberben megérkezik a Spider-Man és a Shadow of the Tomb Raider. Mindkettőtől sokat várunk, és az eddig látottak alapján nem fognak csalódást okozni. Az októbert meg inkább nem is soroljuk; nézzétek meg a jövő havi felhozatalt a lapozás után, a második oldalon, ahol a szeptember második felében érkező játékok listáját is találjátok.

Hirdetés

2018 szeptemberi játékmegjelenések

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age - szeptember 4. - PC, PlayStation 4

Szeptember elején nyugatra is ellátogat a Dragon Quest XI, ami elődeihez hasonló élményt ígér: felfedezünk, fejlődünk, szörnyekkel harcolunk. A switches változat valamikor később követi, valószínűleg csak jövőre.

Destiny 2: Forsaken - szeptember 4. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Egy évvel a Destiny 2 megjelenése után, menetrendszerűen jön az első nagy kiegészítő, ami egyrészt átdolgozza a játékot, másrészt hoz egy rakás új tartalmat. Új helyszínekre látogathatunk el, új superekkel tarolhatunk, és végre vadonatúj ellenfelekkel nézhetünk szembe. Jönnek érdekes többjátékos módok, és a raid helyszíne sem a Leviathan lesz, hanem egy új zóna, a The Dreaming City. Persze az ígéretek mindig szépek, aztán majd meglátjuk, mi lesz ezekből. 

Claws of Furry - szeptember 4. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch

Nincs hiány most oldalnézetes platformerekből, újra népszerű lett a műfaj. A Claws of Furryben egyedül vagy legfeljebb három barátunkkal küzdhetjük át magunkat 44 pályán két módban, vagy megpróbálhatjuk ellenfelek folyamatosan áradó hadait legyűrni egy arénában.

Planet Alpha - szeptember 4. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch

Ez is oldalnézetes, ez is platformer, de egészen más. A Planet Alpha fejlesztőcsapat első játéka már első ránézésre is csodálatos. A napszakok váltogatásával kell megoldanunk a feladatokat, miközben mindenféle lények élik életüket körülöttünk.

Zone of the Enders 2: The 2nd Runner MARS - szeptember 6. - PC, PlayStation 4

A Konami most már úgy gondolja, hogy csak érdemes lenne játékfejlesztéssel is foglalkozni, mi több, elkezdte előrángatni régi franchise-ait. Míg a Hyper Sports folytatást kap, a Zone of the Enders 2 felújítva jön PC-re és PS4-re. Nagy csodára nem érdemes számítani, viszont lesz benne egy új nehézségi szint, jobbá teszik a felhasználói felületet, és a PlayStation VR-t is támogatja.

Hyper Light Drifter: Special Edition - szeptember 6. - Switch

Exkluzív öltözékkel, fegyverekkel és egyéb tartalmakkal jön a nagy sikerű Hyper Light Drifter Switchre. Az új ruhában a játékosok könnyebben megtalálhatják az elrejtett power-upokat és gyűjtögetnivalókat.

NBA Live 19 - szeptember 7. - PlayStation 4, Xbox One

Évek óta rugdossa az EA az NBA Live sorozatot, de egyelőre nem sikerült igazán jó játékot alkotnia a Tiburonnak. Az idei rész viszont tényleg jó lehet (próbáltuk az E3-on, és nekünk nagyon bejött). Azon túl, hogy a játékmenetet finomítják, lehet majd női kosarast kreálni, utcai csapatot alapítani, mélyítik a fejlődési rendszert, döntéseket hozhatunk, új módokban próbálhatjuk ki magunkat. Izgatottan várjuk.

Spider-Man - szeptember 7. - PlayStation 4

A Sony idén már két olyan játékot is kiadott, amit az év legjobbjai között tarthatunk számon, és most jöhet a harmadik. Az Insomniac által készített Spider-Manben egy az eddigiektől kicsit eltérő Peter Parkert ismerhetünk meg, aki a Pókember-univerzum emlékezetes gonosztevőivel veszi fel a harcot. Miles Morales és Mary Jane is fontos szerepet kap a történetben. A sztori mellett is rengeteg tennivalónk akad majd, meglátjuk, ez hogyan áll össze egésszé. 

SNK Heroines Tag Team Frenzy - szeptember 7. - PlayStation 4, Switch

Verekedős játékokkal is el vagyunk látva idén. A következő az SNK Heroines Tag Team Frenzy lesz, mely egy 2D-s, 2v2-es játék, amiben egyik harcosunk a támadó, egy másik a támogató szerepét tölti be. Az SNK-nak köszönhetjük egyébként a The King of Fighters sorozatot is, így ha annak részeit szerettétek, erre is nézzetek rá. 

Immortal: Unchained - szeptember 7. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Bővül azon szerepjátékok sora is, amelyek nem elégszenek meg az időnkkel, a lelkünket is akarják. Az Immortal: Unchainedben egy az univerzumot veszélyeztető fenyegetéssel nézhetünk szembe, és ezt megállítani nem lesz könnyű. Lövöldözést kell közelharccal vegyítenünk, miközben folyamatosan tanuljuk az ellenfelek viselkedését. 

NBA 2K19 - szeptember 11. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Pár nappal az EA után a 2K is kiadja saját kosarasjáték-sorozatának idei részét. A fejlesztők ezúttal a MyTeam továbbfejlesztésére koncentráltak, emellett sok játékmenetbeli finomítást és módosítást vezettek be, újraépítettek rendszereket. Remélhetőleg lejjebb tekerték a 2K18 elég agresszív mikrotranzakciós megoldását is.

State of Decay 2: Daybreak Pack - szeptember 12. - PC, Xbox One

Nem egy hordamód fog a State of Decay 2 megítélésén változtatni, de a fejlesztők elhatározták, hogy készítenek egyet. A Daybreak Packben a Red Talon katonáit irányítva próbálhatunk feladatokat teljesíteni és életben maradni.

Bastion - szeptember 13. - Switch

A Supergiant Games két fantasztikus játéka is Switchre látogat: szeptemberben a Bastion, novemberben a Transistor érkezik majd a platformra.

Wasteland 2: Director's Cut - szeptember 13. - Switch

A 2014-es Wasteland 2 azoknak tökéletes, akik szerették a régi Fallout játékokat; elég hasonló az élmény, viszont sokkal kidolgozottabb, szebb. Ebbe a switchesek is belekóstolhatnak hamarosan.

Shadow of the Tomb Raider - szeptember 14. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Az új Lara idén utoljára indul kalandra a 2013-as reboottal megkezdett trilógia befejező részében. Útja ezúttal Latin-Amerikába kalauzolja, ahol egy maja relikvia után kutat. Természetesen a Trinity sem marad ki a buliból, illetve jelentősen bonyolítja a dolgokat, hogy sikerül az apokalipszist beindítani, így Croftnak nem csak magát, a világot is meg kell mentenie. A játékmenet alapvetően a régi marad, de sok mindenen javítanak, fontosabbá válik a lopakodás, és több sírhelyet tárhatunk fel.

Nintendo Labo Vehicle Kit - szeptember 14. - Switch

A robotos és a vegyes készlet után jön a harmadik csomag a Nintendo Labóhoz, melyben a járművezetés áll a középpontban. Hajtogathatunk kormányt, pedált, botkormányt kartonból, melyekkel aztán a csomaghoz járó játékban autót, repülőt és tengeralattjárót vezethetünk. A Mario Kart 8-cal is használhatók lesznek a kartonperifériák.

Kattints a folytatásért!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)