Hirdetés

Régi elmaradásokat pótolhatunk majd decemberben

|

Az év utolsó hónapjában megjelenő játékok között szinte csak olyat láthatunk, ami valamilyen platformra már megjelent korábban, de lesz azért pár érdekes újdonság is.

Hirdetés

Decemberben már általában csak azok a játékok jönnek ki, amik sehogy nem fértek be a jellemzően zsúfolt novemberbe. Fontos, hogy az ünnepi, vásárlós szezon előtt piacon legyenek a termékek, amik majd ott figyelhetnek a fa alatt, így az utolsó hetekre szinte csak digitálisan forgalmazott címek és portok szoktak maradni. Most sincs ez másképp; bár lesz egy Darksiders: Genesis, egy Mechwarrior 5: Mercenaries és egy Phoenix Pont, sőt, az ínyencek számára ott a Wattam, az idei december elsősorban az elmaradások pótlásáról fog szólni. Nézzétek végig a listát, hátha találtok rajta valamit, ami megtetszik!

Hirdetés

2019. decemberi megjelenések

One Finger Death Punch 2 - december 2. - Switch

A pálcikaemberes, pörgős brawler PC-n már áprilisban sikert aratott, most a Switchet készül bevenni. Agyatlan móka, de annak teljesen jó.

EarthNight - december 3. - PC, Mac, PlayStation 4, Switch

Az EarthNight az Apple Arcade-en debütált annak indulásakor, de néhány nap múlva elveszti exkluzivitását, és számos más platformon lehet majd sárkányok hátán szaladgálni. Laza, nosztalgikus élményt adó, rohanós platformer.

Arise: A Simple Story - december 3. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A Techland adja ki a spanyol Piccolo stúdió kalandjátékát, melyben két ember keserédes életét ismerhetjük meg, átélhetjük boldog és szomorú pillanataikat egyaránt. Szívhezszóló, művészies; ha szeretitek az ilyeneket, figyeljetek oda rá.

Life is Strange 2: Episode 5 - december 3. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Eddig nem lehettünk maradéktalanul elégedettek a Life is Strange 2-vel, sok múlik a lezáráson. Daniel és Sean kalandja decemberben a végéhez ér, amit egy izgalmas negyedik epizóddal készítettek elő.

Skellboy - december 3. - Switch

A Skellboy egy bájos, egyedi stílusú akció-RPG, amiben egy varázsló szörnyekkel és élőholtakkal akarja elpusztítani a világot. Hősünk, Skippy képes mások testrészeit magába építeni, hogy így szerezzen új képességeket. PC-re, Mac-re és Linuxra 2020-ban fogják kiadni, idén csak a switchesek merülhetnek el benne.

Neverwinter Nights - Enhanced Edition - december 3. - PlayStation 4, Xbox One, Switch

Novemberben a Beamdog már megszórta a konzolosokat egy adag klasszikussal, de a Neverwinter Nights csúszott egy kicsit. Most viszont a feljavított, kibővített kiadás is csatlakozik a PS4, az Xbox One és a Switch kínálatához.

Halo: Reach - december 3. - PC, Xbox One

Lassan, darabokban minden Halo FPS megérkezik majd PC-re, de kezdetnek csak a Reachet kapjuk meg. A csapat nagy gondossággal pakolta át a játékot az új platformra, remélhetőleg mind a kampány, mind a multi olyan élményt nyújt, amilyet anno konzolon - sőt, a 30 fps-es korlát eltörlésének köszönhetően még jobbat.

Blair Witch - december 3. - PlayStation 4

Az első Layers of Feart eddig csak az Observerrel tudta überelni, de lelkesen próbálkozik a Bloober Team csapata. Augusztusban, nem sokkal a szintén nem túl erős Layers of Fear 2 után PC-re és Xbox One-ra jelent meg az Ideglelés franchise alapján készült Blair Witch játék, de sem a kritikusok, sem a játékosok nem zárták a szívükbe. Most azért a PS4-eseknek is elhozza a csapat.

Phoenix Point - december 3. - PC, Mac, Linux

Nagyon régóta halogatja már a Phoenix Point kiadását Julian Gollop, az X-COM széria atyja, de most végre úgy tűnik, nem lesz több csúszás. A sorozat szellemi örökösében sok visszatérő elemet láthatunk majd, az X-COM-veteránoknak a játékmenet és a hangulat is ismerős lesz, de épp ezért lehet érdemes nekik egy próbát tenni vele. A készítők nemcsak az eredeti, 1994-es játékból, de a 2012-es rebootból és a Fallout sorozatból is merítettek.

Alien Isolation - december 5. - Switch

Ha valamely leárazás során még nem szereztétek meg fillérekért, vagy nemcsak otthon, hanem út közben is játszanátok vele, december 5-étől Switchre is megvásárolhatjátok az Isolationt annak minden DLC-jével együtt, HD rezgéssel és giroszkópos célzással kiegészítve.

Mosaic - december 5. - PC

Az Among the Sleep készítőinek új kalandjátékában egy olyan embert alakítunk, aki unalmas, monoton életet él egy utópisztikus világban, mígnem egy nap fura dolgok történnek, és minden megváltozik. A játék központi témája a városi elidegenedés, valamint a felnőttkori magány nyomorúsága.

Darksiders: Genesis - december 5. - PC

A vegyes fogadtatású Darksiders III után valami egészen mással bővül a franchise. A Genesis egy izometrikus nézetű akciójáték lesz, melyben azon túl, hogy kaszabolhatunk, platformer részek is várnak minket. Bemutatkozik egy új lovas, Strife, és megismerhetjük az első rész előzményeit.

Tank Maniacs - december 5. - PC

Magyar fejlesztésű játékokkal nem vagyunk mostanában elárasztva, de a Gamelab még idén kihozza multis játéka teljes változatát. A Tank Maniacs első ránézésre olyan, mint a Worms, viszont nem körökre osztott, hanem valós idejű a játékmenet. Az ingyenes, mind a 8 játékmódot tartalmazó demója december 6-ig elérhető, próbáljatok rá!

Assassin's Creed: The Rebel Collection - december 6. - Switch

Nagyon reméljük, hogy az Assassin's Creed IV: Black Flag Switchen is olyan szép lesz, mint más platformokon volt, mert az élmény úgy az igazi. A Rebel Collection ezen felül a Rogue-ot tartalmazza még, illetve DLC-ket, ahogy fért. Választhatunk mozgásérzékelős célzást, működik a HD rezgés, valamint az érintőképernyőt is tapogathatjuk, ha úgy adódik.

Ancestors: The Humankind Odyssey - december 6. - PlayStation 4, Xbox One

Patrice Désilets az Assassin's Creed széria atyjaként vált ismertté, azonban új játéka, az Ancestors: The Humankind Odyssey valószínűleg nem lesz akkora klasszikus. A koncepció nem rossz, de kellett volna még dolgozni rajta, hogy igazán izgalmas legyen. A PC-sek már játszhatják, reméljük, konzolokon legalább a technikai oldal rendben lesz.

Ashen - december 9. - PlayStation 4, Switch

Az Ashen talán az eddigi legkönnyebben fogyasztható soulslike akció-szerepjáték, amit korábban PC-n és Xbox One-on játszhattunk. Ha ezekkel a platformokkal nem rendelkeztek, de PS4 vagy Switch van, most ne hagyjátok ki!

Call of Juarez: Gunslinger - december 10. - Switch

Fura, hogy pont egy spin-off kapcsán vannak a legkellemesebb emlékeink, ha a Call of Juarez sorozatra gondolunk, de a Gunslinger tényleg jó lett. Nem tudjuk, a Techland újraéleszti-e valaha a franchise-t, viszont addig is elszórakozhatunk ezzel Switchen.

Fishing: Barents Sea - december 10. - PlayStation 4, Xbox One, Switch

2018 februárjában mehettünk először horgászni és hajózni a Fishing: Barents Sea-ben, de a konzolosok eddig kimaradtak az élményből. A fejlesztők azóta faragtak a játékon, és konzolokra már kipofozott állapotban jelenik meg.

Blacksad - Under the Skin - december 10. - PlayStation 4, Xbox One, Switch

A Blacksad képregény világa alapján készül a Pendulo Studios és a Ys Interactive kalandjátéka, melynek főszereplője egy antropomorf macska magánnyomozó, akinek a New York-i alvilágban kell válaszokat kutatnia. A történet vadonatúj, nem a képregényből vették át. PC-n már játszható, de az eddigi kritikák nem dícsérték túl.

MechWarrior 5: Mercenaries - december 10. - PC

A Piranha Games 17 év után készít egy újabb egyjátékos MechWarriort. 3015-ben kezdünk, hatalmas lépegetőkben ülve lövöldözhetünk majd mindenre szabadúszóként, válogatott küldetéseket teljesítve és a jutalomból fejlesztve céhünket. Mivel erős masinákat használunk, átgyalogolhatunk épületeken is.

Transport Fever 2 - december 11. - PC

Akinek régi vágya volt, hogy közlekedést menedzseljen, a Transport Fever 2-ben megtalálhatja, amit keres. Egy az egész világon átívelő, komplex infrastruktúrát kell kiépítenünk, melynek földi, vízi és légi járművek egyaránt a részét képezik. Három kampányban próbálhatunk meg három eltérő korszakban küldetéseket teljesíteni, de választhatjuk a szabad módot is, hogy kiélhessük kreativitásunkat.

Detroit: Become Human - december 12. - PC

Az elmúlt években PlayStation-exkluzívokat készítő Quantic Dream két játékát, a Heavy Raint és a Beyond: Two Soulst már átpakolta PC-re, de egy még hátravan. A tavaly megjelent Detroit: Become Human az Epic Games Store-ból lesz elérhető, és még szebben mutat majd, mint a PS4-es változat. Természetesen magyarul is játszhatjuk; ha nem vagytok benne biztosak, hogy tetszene nektek, a megjelenés napjától elérhető, ingyenes demóval tegyetek egy próbát.

Wattam - december 17. - PC, PlayStation 4

Aki ismeri a Katamari Damacy sorozatot, az tudja, mire számíthat Keita Takahashi következő játékától. A Wattam központi témája a barátság, több mint 100 karakterrel alakíthatunk ki kapcsolatot, hogy együtt táncoljunk, játsszunk, szórakozzunk velük. Egyedül és kooperatívan is felfedezhetjük a sok-sok meglepetést tartogató világot.

2020. januári megjelenések

Monster Hunter: Iceborne - január 9. - PC
AO Tennis 2 - január 9. - PC
To the Moon - január 16. - Switch
Dragon Ball Z: Kakarot - január 17. - PC, PlayStation 4, Xbox One
Moons of Madness - január 21. - PlayStation 4, Xbox One
Journey to the Savage Planet - január 28. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)