Hirdetés

Ezeket a 2019-es játékokat jó eséllyel kihagytad, pedig kötelező kipróbálni őket

|

A nagyágyúk mellett rengeteg kisebb különlegesség jelent meg idén, amelyeket vétek lenne elfelejteni.

Hirdetés

A hatalmasra nőtt indie szcénának és a digitális disztribúciónak köszönhetően olyan sok játék jelenik meg minden egyes évben, hogy ember legyen a talpán, aki képes tartani a lépést. Persze ennek az a szomorú következménye van, hogy a valóban különleges darabok nagyon könnyen eltűnnek a sok tucatjáték között, ha az ember nem követi szorosan a megjelenéseket. Szerencsére nincs minden veszve, mert az alábbi listában összeszedtünk néhány idei játékot, amelyeknek érdemes adni egy esélyt.

Hirdetés

Disco Elysium

Az utóbbi években meglehetősen szerencsésnek érezhették magukat a klasszikus CRPG-k rajongói, hiszen kiemelkedő alkotások születtek a műfajban, viszont a ZA/UM idei játéka még ezek között is különleges: a Disco Elysium egy frappáns és egyedi szerepjáték, zseniális párbeszédekkel és érdekes mechanizmusokkal.

Control

Bár a Quantum Break nem aratott annyira osztatlan sikert, mint a Remedy csapatának korábbi klasszikusai, a srácok legutóbbi műve ismét telitalálat lett, ugyanis a Control egy elképesztően hangulatos és izgalmas akciójáték lett.

GRIS

Platformerként talán nem váltja meg a világot a Nomada Studio fejlesztése, de a rendkívül fantáziadús látványvilág és hangulat miatt mindenképpen érdemes kipróbálnia azoknak, akik szerették az olyasféle játékokat, mint a Journey vagy a Abzu.

My Friend Pedro

Pörgős akciójátékokból sosincs hiány, viszont ezek között is kevés olyat találni, amely annyira elvetemülten stílusos lenne, mint a My Friend Pedro.

Sayonara Wild Hearts

Néhány évvel ezelőtt hatalmas piaca volt a különféle ritmusjátékoknak, de az utóbbi időben szinte mintha egy kicsit eltűnt volna ez a szegmens. Szerencsére nem kell aggódni, a Simogo csapata egy remek játékkal támasztotta fel idén a műfajt.

Risk of Rain 2

A 2013-as Risk of Rain igazi csemege volt a roguelike játékok rajongóinak, az idei folytatás pedig az eredeti játék összes aspektusát alaposan feltuningolta.

Bloodstained: Ritual of the Night

Már több, mint 10 éve, hogy megjelent az utolsó oldalnézetes Castlevania játék, viszont a sorozat egykori producere, Koji Igarashi most visszatért, hogy egy szellemi örökös formájában pótolja a hiányosságot.

Outer Wilds

Míg első ránézésre hétköznapinak tűnhet az Outer Wilds, valójában a legkevésbé sem az, ugyanis ez az időhurokban játszódó sci-fi történet az idei év egyik legkiválóbb és legegyedibb kalandjátéka.

Va-11 HaLL-A: Cyberpunk Bartender Action

Bár a Cyberpunk 2077 csak jövőre jelenik meg, a téma rajongóinak mindenképpen érdemes lehet kipróbálni a Sukeban Games kalandjátékát, melyben italok kiszolgálása közben bontakozik ki egy ízig-vérig cyberpunk sztori.

Slay the Spire

Ha szeretitek a roguelike és a kártyás játékokat, akkor könnyen lehet, hogy nektek találták ki a Slay the Spire-t, ami elegánsnak kombinálja ezt a két, egyébként nagyon különböző világot.

Void Bastards

Ebben a sci-fi FPS-ben nem csak magunkért felelünk, hanem az egész csapatunk érdekében kell jó döntéseket meghoznunk: merre menjünk? Mit tegyünk? Ki ellen merjük bevállalni a harcot? Aki szerette a System Shockot, de úgy érezte, hogy meg lehetne fejelni még egy kis stratégiával és egy jó adag őrültséggel, annak jó választás lehet.

Valfaris

Egy sötét, disztópikus sci-fi világban kell ledarálnunk az összes gonosztevőt, miközben üvölt a heavy metál. Akit ezzel a mondattal nem lehetett meggyőzni, azt mással sem lehet.

Trine 4: The Nightmare Prince

A harmadik rész radikális változtatásai és közepes fogadtatása után a Trine fejlesztői visszatértek egy kicsit a gyökerekhez és ismét egy méltó epizóddal bővítették a sorozatot.

AI: The Somnium Files

A krimi történetek rajongói sem maradhattak ütős megjelenések nélkül idén, ugyanis az AI: The Somnium Files című kalandjátékban egy nyomozó szerepében kell a gyanúsítottak emlékeiben keresgélve megtalálnunk egy sorozatgyilkost.

Arise: A Simple Story

A Techland gyönyörű és esztétikus kalandjátékban az idő irányításával kell újraélnünk a főszereplő életének fontos pillanatait és szembenéznünk a démonaival.

Fell Seal: Arbiter's Mark

Bár a Fell Seal PC-s verziója már tavaly játszható volt, a játék idén újabb platformokra jelent meg, a Final Fantasy Tactics rajongóinak pedig abszolút kötelező darab, hiszen a játékot megnézve teljesen egyértelmű, hogy mi ihlette a fejlesztőket.

Manifold Garden

William Chyr gyönyörű logikai játékában a fizika törvényei egy kicsit máshogy működnek, mint ahogy azt megszoktuk, a feladványok pedig maximálisan kihasználják az ebben rejlő potenciált.

Wargroove

A Final Fantasy Tactics mellett a Fire Emblem és Advance Wars rajongói is kaphattak idén egy izgalmas taktikai fantasy játékot, amely méltó a szellemi elődeihez.

What the GOLF?

Néhány éve nagyot mentek az olyan szándékosan abszurd játékok, mint a Goat Simulator, de a Triband csapatának sikerült egy kicsit kulturáltabb köntösbe bújtatnia az agymenést. Ha hasonlatot kéne keresni, akkor a Katamari Damacy stílusa talán egy kicsit közelebb áll hozzá.

Yooka-Laylee and the Impossible Lair

A klasszikus Banjo-Kazooie játékokat felidéző Yooka-Laylee anno a Kickstarter egyik legnépszerűbb kampányát vitte végig, de a végeredmény összességében sok kívánnivalót hagyott maga után. A folytatásban a csapat gyakorlatilag teljesen újragondolta a koncepciót, ez pedig idén úgy tűnik, hogy kifizetődött.

Ti mivel bővítenétek ki még a listát?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)