Hirdetés

2019 legjobban várt multiplatform játékai

|

Az elmúlt napokban sorra vettük az egyes platformok legígéretesebb exkluzív címeit, most azonban azokon a játékokon a sor, amik több masinára is megjelennek.

Hirdetés

Rengeteg még a kérdőjel a 2019-es játékfelhozatallal kapcsolatban. Vajon megjelenik a Cyberpunk 2077 és ha igen, a CD Projekt RED-nek sikerül új, játéktörténelmi mérföldkövet alkotnia? A Warner Bros. le fogja leplezni a Rocksteady újdonságát? Belekóstolhatunk a Crystal Dynamics Bosszúállók-projektjébe? Jelent be olyat a Bethesda az E3-on, ami ősszel már játszható formában lesz elérhető? Számos kérdésünk van, de ha ezek közül egyikre sem kapunk választ jövőre, akkor sem esünk kétségbe, hiszen ha minden jól alakul, így is temérdek ígéretes játék közül válogathatunk majd. A PC-s, Xbox/Win10-es, PS4-exkluzív és Nintendo címekről külön-külön olvashattatok már, az alábbiakban azonban a multiplatform-felhozatalé a terep (fontos, hogy a sorrend nem rangsor, az ábécé szerint lett felállítva). 

Hirdetés

Anthem

Fejlesztő: BioWare
Kiadó: Electronic Arts
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019. február 22.

A BioWare a Mass Effect: Andromedával nem aratott osztatlan sikert, a csapat is elismerte, hogy lehetett volna jobban csinálni. Az Anthem már sokkal gondosabb törődést kap, mivel hosszútávra terveznek vele, folyamatosan frissíteni, bővíteni fogják. A játékban különböző testreszabható exosuitokba, úgynevezett Javelinekbe bújva kalandozhatunk egy gyönyörű, rejtélyes, veszélyekkel teli világban, egyedül vagy barátainkkal együtt. Érezni rajta egy kis Destiny mellékízt, de remélhetőleg felülmúlja majd a Bungie vegyes fogadtatású játékát.

 

Beyond Good & Evil 2

Fejlesztő: Ubisoft Montpellier
Kiadó: Ubisoft
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019(?)

Semmi nem garantálja, hogy 2019-ben megjelenik a Beyond Good & Evil 2, de a fejlesztés végre jól halad, a fejlesztők folyamatosan mutogatják, hogy éppen hogyan állnak. Elődjével ellentétben nem egy kalandjáték lesz, hanem egy nyílt világú, szerepjátékos elemekkel kiegészített akciójáték, amiben a társadalom söpredékéből válhatunk a galaxis legmenőbb arcaivá. Amit eddig láttunk, az nagyon jól mutatott, várjuk a további bejelentéseket.

 

Biomutant

Fejlesztő: Experiment 101
Kiadó: THQ Nordic
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019

Az utóbbi évek egyik legérdekesebbnek és legeredetibbnek tűnő játékát készíti az egykori Just Cause fejlesztőket is tömörítő stúdió. A Biomutant egy posztapokaliptikus, nyílt világú akció-szerepjáték lesz, amelyben egy kung-fuban jártas rágcsálóval menthetjük meg a világot, de akár hagyhatjuk azt is, hogy feleméssze önmagát. A játékban részletesen testreszabható főhős, karmarendszer, látványos és egyedi fegyverekkel vívott harcrendszer, rajzfilmszerű elemek, spéci narrátor és számos más egyedi ötlet várja, hogy felfedezzük, a gamescomos próbakörünk alapján pedig érdemes lesz vele komolyan számolni.

 

Control

Fejlesztő: Remedy Entertainment
Kiadó: 505 Games
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019

A Max Payne, az Alan Wake és a Quantum Break játékokat is jegyző Remedy Entertainment újdonsága egy érdekes sci-fi akciójáték lesz, melyben egy alakváltó fegyver és néhány emberfeletti képesség segítségével háríthatjuk el az utunkba kerülő akadályokat. Kevésbé lesz lineáris, mint a csapat korábbi játékai, több lehetőséget kapunk majd a felfedezésre. Érdekes a felütése, és bízunk abban, hogy a csapat valami jót hoz ki belőle. Nemrég ízelítőt adtak a játék világából, az már tükrözi, hogy milyen hangulatot várhatunk a Controltól.

 

Devil May Cry 5

Fejlesztő: Capcom
Kiadó: Capcom
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019. március 8.

Egy kisebb kitérő után visszatér fő ágára a Devil May Cry sorozat. A középpontban ismét a régről ismert Dante áll, akihez Nero és egy új arc, V csatlakozik, hogy közösen vegyék fel a harcot az ördögi teremtményekkel. Látványos harcok során, kardokkal és pisztolyokkal ritkíthatjuk a démonok hordáit, miközben jobbnál jobb zenék fokozzák a hangulatot (mint például a The Game Awardson nagy sikert aratott Devil Trigger).

 

Doom Eternal

Fejlesztő: id Software
Kiadó: Bethesda
Platform: PC, PS4, Xbox One, Switch
Megjelenés: 2019

Nagyon jól sikerült a Doom 2016-os visszatérése, ezért érkezik a folytatás, a Doom Eternal. A megszokott élményre számíthatunk: undorító külsejű démonok hordáit kell szégyentelenül, kreatív módokon levadásznunk, amiben most már egy kézre szerelt penge is a segítségünkre lesz a továbbfejlesztett fegyverarzenál mellett. Kétszer annyi különböző rémséggel találkozhatunk, mint az előző részben. Érdekesség még, hogy démoni formában megjelenhetünk más játékosok játékaiban, visszavetve egy kicsit a haladásukat, de ez kikapcsolható lesz.

 

Dying Light 2

Fejlesztő: Techland
Kiadó: Techland Publishing
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019

A mai napig sajnáljuk, hogy a Dead Island sorozat elkerült a Techlandtől, de amíg a Dying Light széria jogaival ők rendelkeznek, nincs miért aggódni. Az első rész óriási sikert aratott, így nem volt kérdés, hogy készül-e folytatás. A fejlesztők a döntések és következmények rendszerére helyezték át a hangsúlyt, így a zombiírtás egy kicsit a háttérbe szorul: nappal nem kell az élőholtak miatt aggódnunk, éjszaka viszont annál inkább. A fejlesztésbe a játékipar veteránja, a Pillars of Eternity-t, a Torment: Tides of Numenerát és a Fallout: New Vegas-t is író Chris Avellone is besegít, szóval sokat várunk a narratívától.

 

Far Cry New Dawn

Fejlesztő: Ubisoft Montreal
Kiadó: Ubisoft
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019. február 15.

Kevesebb mint egy évvel a Far Cry 5 megjelenése után érkezik a sorozat következő része, mely egyszerre lesz folytatás és spin-off. A játékban visszatérünk a már jól ismert Montanába, azonban a látkép egy atombomba becsapódása következtében egészen megváltozott. 17 évvel a tragédia után a természet már új erőre kapott, de a társadalomban posztapokaliptikus állapotok uralkodnak. Egy általunk megalkotott karaktert irányítva, de régi ismerősök segítségével nézhetünk szembe a környéket terrorizáló ikerpárral és bandájukkal.

 

Jump Force

Fejlesztő: Spike Chunsoft
Kiadó: Bandai Namco Entertainment
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019. február 15.

A Bandai Namco nem óvatoskodik: összerántja a legnépszerűbb mangák szereplőit egy verekedős játékba, így ünnepelve a Weekly Shōnen Jump magazin 50. évfordulóját. Egyebek mellett a Dragon Ball, a Naruto, a One Piece és a Bleach ikonikus karaktereit irányítva csaphatunk össze, de akár saját figurát is alkothatunk. A kiadó verekedős játékai mostanában jól sikerültek, egy ilyen egyveleggel csak nyerni lehet.

 

Man of Medan

Fejlesztő: Supermassive Games
Kiadó: Bandai Namco Entertainment
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019

Ez játék nyitja az Until Dawn fejlesztőinek horrorantológiáját, a The Dark Pictures-t, amely rövidebb horrorjátékok gyűjteménye lesz. Ezek semmilyen szinten sem kapcsolódnak egymáshoz. A készítők előző projektjéhez hasonlóan a Man of Medanban is egy csapat fiatal keveredik veszélyes kalandokba, és ezúttal is komoly következményekkel járnak a döntéseink, így az is előfordulhat, hogy egy karakter már a legelején meghal, de akár ki is húzhatja a legvégéig. 

 

Metro Exodus

Fejlesztő: 4A Games
Kiadó: Deep Silver
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019. február 15.

Dmitry Glukhovsky regényeiből már készült két kiváló játék, a Metro 2033 és a Last Light, de a harmadik várhatóan még ezeken is túltesz. 2036-ban, a nukleáris háború után 23 évvel, az egykori Oroszország területén kalandozhatunk. A történet egy év eseményeit öleli fel, az Aurora nevű, mozgó bázisként is szolgáló vonatra szállva indulunk el keletnek, hogy a magunk fura módján gyönyörű tájakon küzdjünk meg mutánsokkal a felszínen és a felszín alatt.

 

Mortal Kombat 11

Fejlesztő: NetherRealm Studios
Kiadó: Warner Bros. Interactive Entertainment
Platform: PC, PS4, Xbox One, Switch
Megjelenés: 2019. április 23.

Menetrend szerint, két évvel az Injustice 2 után érkezik a NetherRealm következő játéka, ami természetesen a Mortal Kombat széria folytatása lesz. Egyelőre annyi garantált, hogy látványos, az eddigieknél is brutálisabb harcokban vehetünk majd részt, illetve részletesen testreszabhatjuk a harcosokat (mint például az előrendelőknek szánt Shao Kahnt). További részleteket január 17-én fognak megosztani velünk, de Mortal Kombattal nem lehet mellélőni.

 

Rage 2

Fejlesztő: Avalanche Studios, id Software
Kiadó: Bethesda
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019. május 14.

A Bethesda ismét nekifut a Rage sorozatnak, a második rész várhatóan sokkal tartalmasabb, őrültebb lesz, mint az első volt. 30 évvel később, egy mutánsokkal teli, szabadon bejárható világban zajlik majd a harc. Az összecsapások pörgősek lesznek, rengeteg eszköz fog a rendelkezésünkre állni, hogy akcióhősként darálhassunk be mindenkit, aki utunkat meri állni. A fejlesztést a Just Cause játékokat készítő Avalanche, valamint a pörgős FPS-eiről ismert id Software végzi. Kipróbáltuk, tetszett. 

 

Resident Evil 2

Fejlesztő: Capcom
Kiadó: Capcom
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019. január 25.

A Capcom a nulláról építi újra a Resident Evil 2-t, egy minden tekintetben modern játékot készít az 1998-as alkotás történetét alapul véve. Kényelmesebb, modernebb lesz az irányítás, nem fix kamerállásból követhetjük az eseményeket, hanem a karakter mögül figyelve, lényegesen javul a látvány, gondozásba vették a fegyvereket és bekerül néhány új jelenet is. Aki játszott az eredetivel, azért, aki még nem, azért figyeljen oda rá.

 

Sekiro: Shadows Die Twice

Fejlesztő: FromSoftware
Kiadó: Activision
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019. március 22.

A Dark Souls játékokkal már többször is bizonyított From Software új területre hívja a kihívásra éhes játékosokat. A Sekiro: Shadows Die Twice-ban a 16. századi Japán alternatív változatában, egy shinobi szerepében vesszük fel a harcot erős, kegyetlen ellenfelekkel. A szokásos szerepjátékos elemek, mint a karaktergenerálás és a felszerelés fejlesztése kimaradnak, és változik egy kicsit a harc is: a célunk ellenfeleink kizökkentése, majd egy mozdulattal való leterítése lesz. A Steamen ez a legtöbb játékos által kívánságlistára tett játék; teljesen meg tudjuk érteni.

 

Skull & Bones

Fejlesztő: Ubisoft Singapore
Kiadó: Ubisoft
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019

Az Assassin's Creed: Black Flagben a Ubisoft nagyon eltalálta a hajós harcot, és a visszajelzések után úgy döntött, egy önálló, kalózos játékot is készít. A Skull & Bonesban időnket a tengeren töltjük, egyedül vagy legfeljebb öt barátunkkal együtt vágunk neki a veszélyes vizeknek, hogy megküzdjünk más kalózokkal. Ha a Sea of Thieves és az Atlas nem elég kielégítő számotokra, talán ez segít csökkenteni kalózos játékok iránti vágyatokat.

 

Star Wars Jedi: Fallen Order

Fejlesztő: Respawn Entertainment
Kiadó: Electronic Arts
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019

A címén kívül még csak nagyon keveset árult el a Titanfall játékokon is dolgozó Respawn Entertainment a következő projektjéről. Annyi biztos, hogy a történet nem sokkal A Sithek bosszúja után játszódik, és egy a 66-os parancsot túlélt padawan áll a középpontjában. Pletykák szerint a játékmenet olyan lesz, mint a The Force Unleashedben volt; meglátjuk hamarosan. 

 

The Outer Worlds

Fejlesztő: Obsidian
Kiadó: Private Division
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019

A The Outer Worlds egy távoli bolygón játszódik egy disztópikus társadalomban, a fő téma pedig a cégek kapzsisága lesz. Egy saját magunk által kreált karakterekkel ugorhatunk bele a Fallout, a Borderlands és a Mass Effect keveréknek tűnő szerepjáték egyedi hangulatú világába, amelyből ugyan kimarad a románc, viszont ettől függetlenül még építhetünk bensőséges kapcsolatot a társainkkal.

 

The Sinking City

Fejlesztő: Frogwares
Kiadó: Frogwares
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019

Nem esett kétségbe a Sherlock Holmes játékokat jegyző Frogwares, miután a Focus Home Interactive a Cyanide-nak adta a Call of Cthulhu játékot (amely azóta már meg is jelent), hanem saját kalandjátékba kezdett, amely egy nyílt világú, misztikus nyomozós cím lesz és egyben az eddigi legnagyobb volumenű munkájuk. A Lovecraft művei által inspirált, hátborzongató sztori egyedi látványvilággal és a történetmesélést segítő különleges effektekkel fogja ránk hozni a frászt, mi pedig már alig várjuk.

 

Tom Clancy's The Division 2  

Fejlesztő: Massive Entertainment
Kiadó: Ubisoft
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019. március 15.

A The Division startja nem sikerült a legjobban, de a Massive Entertainment idővel egy fantasztikus játékot varázsolt belőle. A második rész fejlesztésének már tapasztalatokkal tele vágtak neki, így a történetvezérelt kampány mellett sokkal nagyobb hangsúlyt kap az endgame tartalom, lesznek 8 fős raidek, új kihívások. A cselekmény helyszíne Washington D.C., ahol 7 hónappal a járvány után már kezd élhetővé válni a világ, azonban a fosztogató bandák fenyegetik a túlélők jólétét. Mentünk vele egy kört az E3-on, megérte. 

 

Wolfenstein: Youngblood

Fejlesztő: MachineGames
Kiadó: Bethesda
Platform: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019

Készül a Wolfenstein 3 is, azonban 2019-ben még egy spin-offal megy tovább a történet. A '80-as években sikerült felszabadítani az Egyesült Államokat a náci megszállás alól, azonban B. J. Blazkowicznak nyoma veszett Párizsban. Ikerlányai, a The New Colossusban még Anya hasában lévő Jess és Soph a nyomába erednek, az ő szemszögükből élhetjük át az eseményeket egyedül, vagy egy pajtásunkkal kooperatívan.

Ha valami szerintetek lemaradt a listáról, akkor tegyétek hozzá kommentben. Ti mely játékokat várjátok a legjobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)