Hirdetés

2019 legjobban várt Nintendo játékai

|

A Nintendo hatalmas lendületet kapott a Switch indításával, ami jövőre is megmarad.

Hirdetés

Aki esetleg attól tartott, hogy a Nintendo a Switch életciklusának elején mindent ellő, aztán már csak a portok maradnak, az jól böngéssze végig a lenti listát.

Hirdetés

Rengeteg húzónév még várat magára, és még a Nintendo 3DS-ben is maradt annyi erő, hogy érdemes legyen pár címmel bővíteni a kínálatot. Egy biztos: jövőre sem lesz érdemes eladni a Nintendo konzoljainkat, hiszen az új generáció java még csak most következik.

Nintendo Switch 

New Super Mario Bros. U Deluxe 

Fejlesztő: Nintendo 
Kiadó: Nintendo
Megjelenés: 2019. január 11. 

A Nintendo folytatja a Wii U-n nagy, de nem elég nagy sikert elért címek átportolását a Nintendo Switchre. Mivel sokan kihagyták az előző generációs Nintendo konzolt, így nem is nagyon bánjuk ezt. A New Super Mario Bros. U egy színes, és helyenként kihívásokkal teli, szórakoztató, 2D-s platformer Marioval és a haverokkal. A csomagnak része a New Super Luigi U kiegészítő is, valamint új karakterek érkeznek, köztük Peachette.

Yoshi's Crafted World 

Fejlesztő: Good-Feel 
Kiadó: Nintendo 
Megjelenés: 2019. tavasz 

Több mellékág után a Yoshi alkotói visszatérnek a klasszikus játékmenethez. 2.5D-ben fogunk akciózni a kis, zöld, dínószerű lénnyel és haverjaival egy hatalmas papírlapokból, kartonházakból és gyapjúból felépített világban. A kamerát egy dobbantással átforgathatjuk, hogy lássuk, mi van az építmények túlsó oldalán. A művészeti stílus és a szereplők egy iszonyatosan cuki kalandot ígérnek. Az egyetlen szomorúságunk, hogy még nem tudjuk pontosan, mikor érkezik. 

Metroid Prime 4 

Fejlesztő: Nintendo és Bandai Namco Studios Singapore (?)
Kiadó: Nintendo
Megjelenés: 2019(?) 

A legkevesebbet a következő Metroid részről tudunk, amiről 2017. óta csak annyi derült ki, hogy készül. Egyelőre azt pletykálják, hogy a Bandai Namco szingapúri stúdiója fejleszti, és hogy hasonlóan a Metroid Prime 3-hoz, egy FPS/akció-kaland lesz. Reméljük, hogy jövőre már ki is próbálhatjuk. 

Pokémon RPG 

Fejlesztő: Game Freak
Kiadó: Nintendo 
Megjelenés: 2019. második fele 

Idén kaptunk egy Let's Go mellékágat, de jövőre jön egy teljes értékű folytatás, ami a klasszikus játékelemekkel és egy új Pokémon generációval fogja megörvendeztetni a Nintendo Switch tulajdonosokat. Egyelőre nem sokat tudni a játékról, de mind a Nintendo, mind a Pokémon Company meglehetősen biztosak a 2019-es megjelenésben. 

Marvel Ultimate Alliance 3 

Fejlesztő: Team Ninja 
Kiadó: Nintendo
Megjelenés: 2019. 

A The Game Awards egyik legkellemesebb meglepetése volt a Team Ninja felügyelete alatt készülő Marvel Ultimate Alliance 3 bejelentése. A játék egy Nintendo Switch-exkluzív ARPG lesz, amiben Thanos Black Ordere ellen fogunk felvonulni. A Marvel Heroes bezárása után nem is reménykedtünk abban, hogy kapni fogunk újabb Marvel RPG-t, de teljes készültségben várjuk a játékkal kapcsolatos minden további infót. 

Luigi's Mansion 3 

Fejlesztő: ??? 
Kiadó: Nintendo 
Megjelenés: 2019. 

A rémisztő, szellemes hangulaton és Luigi szerepeltetésen kívül a világon semmit nem tudunk a játékról. Még a címe sem biztos, mivel a bejelentő trailer meglehetősen egyértelműen közölte, hogy a Luigi's Mansion 3 csak munkacím. Lesz ilyen játék, valószínűleg jövőre. És ennyi. Az előző epizód egyébként egy hangulatos kis 3D-s kaland/puzzle-platformer cím volt. A folytatástól is erre számíthatunk. 

Fire EmblemThree Houses 

Fejlesztő: Intelligent Systems 
Kiadó: Nintendo 
Megjelenés: 2019. második negyedév 

Ahogy a Metroid és a Pokémon szériának sem volt még főágú epizódja a Switchen, úgy a Fire Emblem is jövőre fogja megkapni a nagy belépőjét. A Three Houses lesz az első nagy konzolos megjelenés a 2007-es, Wii-s epizód óta, a fejlesztők pedig ki is használják a komolyabb hardverrel járó előnyöket. Egy hatalmas és gyönyörű világot kapunk, amiben kedvenc hőseinket terelgethetjük majd. Túl sok részletet nem tudunk a játékmenetről, de valószínűleg valamikor a jövő év elején sokat elárulnak majd róla.

Daemon X Machina 

Fejlesztő: Marvelous Inc. 
Kiadó: Nintendo
Megjelenés: 2019. 

Hatalmas, gyors, látványos akciót ígér a Daemon X Machina, ami főleg a hardcore közönséget célozza meg. A projekt feje, Kenichiro Tsukada volt az Armored Core atyja, így pontosan tudja, hogy mitől döglik a mecha. Ha ez nem lenne elég, a karakterekért a Fire Emblem játékok karakterdizájnereYusuke Kozaki felel. Teljesen testreszabható gépszörnyeket, avatárt és rengeteg fegyvert kapunk, mindezt az izgalmas sztori módban vagy az online többjátékos módban is kiélvezhetjük. Érdemes lesz figyelni ezt a projektet is. 

Bayonetta 3 

Fejlesztő: Platinum Games 
Kiadó: Nintendo 
Megjelenés: 2019(?)

Amikor először megismerkedtünk a Bayonetta kirívóan öltözködő és viselkedő hősnőjével, akkor nem gondoltuk volna, hogy ebből a sorozatból a Nintendo egyik zászlóshajója lesz. Pedig a Bayonetta 2 óta ez a helyzet és a folytatás is exkluzívan (legalábbis először) a Nintendo Switchre érkezik majd. Szokás szerint nem tudunk semmit a címről, csak azt, hogy jön, és imádott hősnőnk visszatér benne. 

Animal Crossing 

Fejlesztő: Nintendo 
Kiadó: Nintendo
Megjelenés: 2019 

Tényleg elég széles közönséget próbál lefedni a Nintendo jövőre. Az állatos, közösségi szimulációs sorozat következő nagy epizódja is jövőre érkezik, amiről annyit tudni, hogy az előző részek nyomvonalát követi, tehát a széria fő epizódjainak játékmenetét kapjuk: nagy, nyílt várost rengeteg lakóval és nyugis, hangulatos mókázással. 

Travis Strikes Again: No More Heroes 

Fejlesztő: Grasshopper Manufacture Inc. 
Kiadó: Grasshopper Manufacture Inc., Nintendo
Megjelenés: 2019. január 18. 

Travis Touchdown bekavarodik a játékvilágba, ahol 6 különböző címben vetélkedhet. Célja, hogy minden címből kiirtsa a bugokat. A mi szempontunkból ez rengeteg órányi őrült mókázást jelent a legkülönöbözőbb műfajokban, melyek játékmenetükben és vizális stílusukban is eltérnek egymástól. A kalandjaink során egy kontrollert bármikor lepasszolhatunk egy havernak, hogy ketten küzdhessünk meg a bossokkal és gyűjthessük össze a 6 Death Ballt.

 

Nintendo 3DS 

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story + Bowser Jr.'s Journey 

Fejlesztő: AlphaDream 
Kiadó: Nintendo
Megjelenés: 2019. január 25. 

A meglepően hosszú játékcímet annak köszönhetjük, hogy ez egy újrakevert csomag lesz, ami egyrészt tartalmazza a 2009-ben megjelent, DS-es RPG-t, a Bowser's Inside Story-t másrészt kapunk hozzá egy új fejezetet is Bowser Jrfőszereplésével. A történet szerint Bowsert követjük, akibe a Mario és Luigi páros valahogy beleragadt és így kénytelenek segédkezni ősellenségüknek a nem túl becsületes tettei véghezvitelében. 

Yo-Kai Watch 3 

Fejlesztő: LEVEL-5 
Kiadó: Nintendo
Megjelenés: 2019. február 08. 

Yo-Kai Watch sorozat meglepően nagy siker lett a 3DS tulajdonosok körében, így nyilván nem maradunk folytatás nélkül sem. Ezúttal egy amerikai stílusú városban, BBQ-ban fogunk nyomozni, ahol egyébként 'Merican Yo-kaik (ez a nevük, tényleg) tombolnak ismeretlen okokból. Új bossok és több mint 600 új Yo-kai vár majd ránk. 

Persona Q2 

Fejlesztő: Atlus 
Kiadó: Atlus
Megjelenés: 2019. 

A Persona Q2 lesz a Persona játékok Smash Ultimate-je, mármint abban az értelemben, hogy az előző 3 főágas Persona játék összes karaktere összegyűlik egy új kalandra. A Persona 3 akciócsoportja, a Persona 4 nyomozócsapata és a fantom tolvajok megpróbálják kiverekedni magukat a New Cinema labirintusból. Körökre osztott JRPG-t kapunk, rengeteg érdekes karakterrel és a sorozattól megszokott stílusos körítéssel. Az angol verzió megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, de 2019. első felében lesz érdemes számítani rá. 

Ti melyik Nintendo játékot várjátok a legjobban? 

Címkék: #nintendo
Platformok: Nintendo 3DS Nintendo Switch
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)