Hirdetés

2019 legjobban várt Xbox játékai

|

Bár a Microsoft nagy bevásárlásának gyümölcseit valószínűleg csak pár év múlva fogjuk élvezni, azért jövőre is számíthatunk pár izgalmasnak tűnő xboxos címre.

Hirdetés

Az utóbbi időszak tötymörgése után a Microsoft szemmel láthatóan teljes sebességre kapcsolt. Már az idei E3-on bejelentették, hogy felvásároltak négy fejlesztőstúdiót (Compulsion Games, Undead Labs, Ninja Theory, Playground Games), valamint alapítottak egy újat is The Initiative néven. Itt még azonban messze nem értek bevásárlólistájuk végére, hiszen novemberben megvették az inXile Entertainmentet és az Obsidiant is. Ezeknek a felvásárlásoknak az eredményét viszont a legjobb esetben is pár év múlva láthatjuk csupán, valószínűleg már egy (vagy több) újgenerációs konzolon és minden bizonnyal PC-n. 2019-ben viszont még így is érkeznek majd olyan xboxos játékok, amelyekre érdemes lesz odafigyelni. 

Hirdetés

Crackdown 3

Fejlesztő: Sumo Digital
Kiadó: Microsoft Studios
Műfaj: TPS
Megjelenés: 2019. február 15.

Kissé félve néztem meg, melyik toplistás cikkünkben foglalkoztunk először ezzel a játékkal, és jól sejtettem: 2016 legjobban várt címei között is ott szerepelt már a Crackdown 3. Azóta számos alkalommal voltak kénytelenek elcsúsztatni a megjelenést, de most már elvileg semmi sem jöhet közbe, február 15-én mindenképpen megérkezik a harmadik Crackdown. Kérdés persze, hogy ez a tény mennyi játékost képes még megmozgatni, mert a keményvonalas rajongókon kívül valószínűleg a legtöbbeket az évek alatt felőrölte a várakozás és elengedték az egész dolgot. Mi egyébként a tavalyi gamescomon meglepően jól szórakoztunk a Crackdown 3-mal, és bár csodát semmiképpen sem várunk tőle, azért kíváncsiak vagyunk rá. 

Ori and the Will of the Wisps

Fejlesztő: Moon Studios
Kiadó: Microsoft Studios
Műfaj: Platformer
Megjelenés: 2019

A 2015-ös Ori and the Blind Forest folytatását a tavalyi E3-on jelentette be a Microsoft, a csodálatos látvánnyal kecsegtető és valószínűleg az első epizódhoz hasonlóan végtelenül szívhez szóló, metroidvania stílusú platformer pedig elméletileg jövőre már meg is érkezik. Komoly újításokra számítunk egyébként, mivel az egyik vezető fejlesztő szerint a Will of the Wisps olyan lesz a Blind Foresthez képest, mint a Super Mario Bros. 3 az eredeti Super Mario Bros.-hoz viszonyítva. A pályatervezésért Milton Guasti, az AM2R fejlesztője felel majd, szóval ezen a téren is csak csupa jóra számíthatunk. 

Cuphead: The Delicious Last Course

Fejlesztő: Studio MDHR
Kiadó: Studio MDHR
Műfaj: Platformer
Megjelenés: 2019

Kehely kisasszony csatlakozik a csészesrácokhoz, ugyanis Cuphead: The Delicious Last Course DLC-ben nem csak egy teljesen új játékbéli szigetet kapunk, hanem új karakterként Ms. Chalice is beugrik Cuphead és Mugman mellé. Természetesen Ms. Chalice teljesen új képességeket kap majd, feloldása után pedig az alapjátékot is teljesíthetjük az ő bőrébe bújva. Az új Inkwell Isle nevezetű terület a játék eddigi legkeményebb bossait rejti, szóval, ha esetleg a korábbi főellenfelek nem tudtak volna megizzasztani, akkor egyrészt le a kalappal előtted, másfelől pedig itt az idő a valódi kihívásra. 

Astroneer

Fejlesztő: System Era Softworks
Kiadó: System Era Softworks
Műfaj: Túlélőjáték
Megjelenés: 2019. február 6.

A felfedezős, gyűjtögetős túlélőjátékok szerelmeseinek valószínűleg nem kell bemutatni az Astroneert, mivel korai hozzáférésű (Xbox Game Preview és Steam Early Access) kiadásban már hosszú ideje elérhető a játék. Február elején azonban már az 1.0-s verzióval indulhatnak útra az űrkalandorok PC-n és Xbox One-on. A dedikált szervereknek hála ráadásul összejött a fejlesztők vágya, azaz élni fog a cross-play funkció a két platform között, konzolos és PC-s pajtások együtt járhatják a bolygókat új alapanyagok után kutatva. 

Battletoads

Fejlesztő: Rare, Dlala Studios
Kiadó: Microsoft Studios
Műfaj: Platformer/beat 'em up 
Megjelenés: 2019

Elég keveset tudunk egyelőre az idei E3-on bejelentett új Battletoads játékról. Az mindenesetre biztos, hogy a legújabb epizód több műfaj játékelemeit keveri majd össze, illetve lokális co-op módjában akár hárman is püfölhetjük a gombokat a kanapén ülve. A 2019-es Battletoads 4K-s felbontású, kézzel rajzolt 2.5D-s grafikusmotort kap, adott tehát az impozáns látványvilág ígérete. 

Gears 5

Fejlesztő: The Coalition
Kiadó: Microsoft Studios
Műfaj: TPS
Megjelenés: 2019

Az egyszerűség gyönyörködtet, jól tudják ezt a Microsoft emberei is, akik lenyestek kicsit a Gears of Wars széria címéből. A Gears 5 a sorozat történetében először kap női főszereplőt, Kait Diaz személyében. Nem kell persze attól sem tartani, hogy a régi ismerősök kimaradnának: a negyedik epizód főhőse, JD Fenix, valamint pajtása, Delmont Walker és apja, Marcus Fenix is mind visszatérnek. A fejlesztők ígérete szerint komoly törődést kap majd a PC-s verzió is, szóval remélhetőleg nem kell majd silány portolástól tartanunk. Az alkotók egyébként úgy fogalmaztak, hogy a főszereplő cseréje magától értetődő döntés volt, hiszen szerintük már a negyedik rész is úgy festett, mint a Mad Max - A harag útja mozi, ami valójában Furiosa története volt. Érzésük szerint nagyjából erről volt szó a Gears of War 4-ben is, ahol Kait volt a domináns karakter és JD szinte csak asszisztált mellette. Jövőre kiderül, hogy mennyire tudnak egy teljes történetet a hölgy köré felépíteni. 

Gears Tactics

Fejlesztő: The Coalition
Kiadó: Microsoft Studios
Műfaj: Körökre osztott stratégia
Megjelenés: 2019

Nem a Gears 5 lesz azonban a következő év egyetlen Gears of War játéka. A POP-figurákkal operáló mobilos spin-off mellett még jön egy kizárólag PC-re megjelenő körökre osztott stratégiai játék is, ami első ránézésre meglehetősen jól fest, a műfaj rajongói valószínűleg temérdek játékórát pakolnak majd bele. 

Halo Infinite

Fejlesztő: 343 Industries
Kiadó: Microsoft Studios
Műfaj: FPS
Megjelenés: még nem tudjuk

A legtöbb kérdőjel talán a következő Halo játék körül lebeg, a Halo 5: Guardians folytatásáról ugyanis még azt sem tudjuk, hogy megjelenik-e 2019-ben (a legvalószínűbb persze az, hogy tovább kell majd várnunk rá). Annak viszont már most biztosan sokan fognak örülni, hogy az alkotók szerint mindenki kedvenc Master Chiefe sokkal inkább a középpontba kerül, mint az előző részben. Valószínűleg osztott képernyős co-op is kerül majd a játékba, Jeff Easterling, a 343 Industries egyik írója szerint viszont semmiféle Battle Royale módra sem érdemes számítani. 

Session

Fejlesztő: Crea-ture Studios
Kiadó: Crea-ture Studios
Műfaj: Extrém sport
Megjelenés: 2019

Az utóbbi időszakban nem gázoltak térdig új megjelenésekben az extrém sportok rajongói, hamarosan viszont egy új gördeszkás játékot fogunk kapni a Crea-ture Studios tolmácsolásában. Maga a projekt még 2017 novemberében indult el a Kickstarteren, ahol a kitűzött célösszeg már a kampány elindítása utáni harmadik napon összejött. Ha minden jól megy, akkor a deszkások 2019 harmadik/negyedik negyedévében kapják meg ezt a nyílt világú, szabadon végiggurulható játszóteret. 

Forza Motorsport 8

Fejlesztő: Turn 10 Studios
Kiadó: Microsoft Studios
Műfaj: Verseny
Megjelenés: még nem tudjuk

Annak ellenére sem maradhatott le listánkról a Forza Motorsport 8, hogy a fejlesztők idén ősszel kijelentették, jövőre nem érdemes számítani a folytatásra, mivel még jó ideig a hetedik epizódot szeretnék kalapálgatni. Egyrészt dicséretes, hogy ők is érzik, a hetedik rész nem sikerült tökéletesen, és javítani szeretnének a dolgon, azt viszont elég nehéz elhinni, hogy borul az eddigi séma, magyarul az, hogy egymást váltva jön minden évben az aktuális Motorsport és Horizon folytatás. Az sem ördögtől való ötlet azonban, hogy tényleg pihentessék kicsit a sorozatot, ez csak az előnyére válhatna. 

Valamit esetleg kihagytunk a fent felsoroltak közül? Akkor kommentben mindenképp írjátok meg nekünk, illetve arra is kíváncsiak vagyunk, hogy ti személy szerint melyik 2019-es xboxos megjelenést várjátok a legjobban. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)