Hirdetés

Remasterek, zombik és japán játékok dominálnak januárban

|

Az elmúlt években magasabb volt a januárban megjelenő japán játékok száma, mint most, de egy jó Dragon Ball enyhíti a hiányt. Lesznek viszont más érdekességek a felhozatalban.

Hirdetés

Várnunk kell még egy kicsit, hogy felébredjen december közepe óta tartó álmából a játékipar, de most úgyis lemerítette mindenki pénztárcáját a karácsony, a szilveszter, vagy az ezek miatt szükséges kárrendezés, meg a tematikus leárazások, amikkel minden platformon bombáztak minket. A fejlesztők és kiadók sem öntenek ránk mindent azonnal, de a hónap második felében már lesz ez-az, amire érdemes lehet költeni. Jön egy új Dragon Ball Z játék, új réteg festéket kap a Commandos 2 és a Warcraft III, valamint kibővül a Kingdom Hearts III, és a Telltale játéka után végre egy teljesen más, de szintén jó The Walking Dead adaptációt kaphatunk - bár azért még megvárjuk a megjelenést, mielőtt nagyon beleéljük magunkat ebbe. Írjátok meg, ti mit vártok, és nézzétek meg a februári megjelenések listáját is!

Hirdetés

2020. januári játékmegjelenések

Monster Hunter World: Iceborne - január 9. - PC

Ahogy az alapjáték, úgy természetesen az Iceborne kiegészítő is fantasztikusra sikerült, amiről a konzolosok már tavaly megbizonyosodhattak, a PC-seknek viszont ismét várniuk kell. Megéri, ha a Capcom ugyanazt a minőséget szolgáltatja, mint a Monster Hunter World alap kiadása esetében. Az Iceborne-ban egy új területre látogathatunk, új szörnyekkel nézhetünk szembe, valamint minden fegyvertípushoz új mozdulatok és kombók társulnak. Aki szerette a játékot, ezt se hagyja ki!

AO Tennis 2 - január 9. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch

Nagyon kellene már a világnak egy jó Virtua Tennis vagy Top Spin, de ezek helyett a Bigben Interactive kiadó próbálja elhozni a virtuális teniszezés élményét, egyelőre kevés sikerrel. A Tennis World Tour nem lett jó, ahogy a korábban független fejlesztésként elkészült, az Australian Open licencét használó AO Tennis sem, de a Big Ant Studios - ezúttal a Bigben segítségével - ismét nekifut. Teljesen újradolgozták a karriermódot, melyben egyedül vagy párban is a csúcsra törhetünk, új módok is kerülnek bele, valamint megmérkőzhetünk a világ legjobbjaival, és használhatjuk más felhasználók tartalmait is PC-n.

Atelier Dusk Trilogy Deluxe - január 14. - PC, PlayStation 4, Switch

A KOEI Tecmo összecsomagolja az Atelier Ayesha: The Alchemist of Dusk, az Atelier Escha & Logy: Alchemists of the Dusk Sky és az Atelier Shallie: Alcemists of the Dusk Sea játékokat, melyek kibővítve, feljavítva, DLC-kkel együtt érkeznek meg újabb platformokra. A JRPG-k kedvelői nézzenek rá a trilógiára.

To the Moon - január 16. - Switch

Még 2011-ben jelent meg PC-re a To the Moon, és mivel nagy sikert aratott, most Switchre is átültethetik. A játékban két orvos egy haldokló emlékein keresztül halad visszafelé, hogy teljesítsék utolsó kívánságait. Kedves, könnyed játék; ha nem kaptok hidegrázást a pixelarttól, csekkoljátok!

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore - január 17. - Switch

2020-ban is folytatódik a Wii U-s játékok Switchre portolása, elsőként a 2015-ös Tokyo Mirage Sessions #FE kibővített változatával. A Shin Megamei Tensei és a Fire Emblem keresztezéséből megszületett játékban Tokióban küzdhetünk meg ellenséges entitásokkal, akik emberekből akarják kiszipolyozni az energiát. Az Encore kiadás új sztoritartalmakat, dalokat tartalmaz, valamint új csapattagokat tesz elérhetővé.

Dragon Ball Z: Kakarot - január 17. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Két éve a Dragon Ball FighterZ nyitotta erősen az évet, most pedig a Kakarot lehet az év első igazán jó játéka. A CyberConnect2 dolgozik rajta, és egy teljes értékű RPG lesz, amiben fő és mellékküldetéseket teljesíthetünk, végighaladhatunk több történetíven, sokat verekedhetünk, vagy épp elmehetünk horgászni, kajálni, netán kapcsolatokat alakíthatunk ki a játék karaktereivel.

Moons of Madness - január 21. - PlayStation 4, Xbox One

PC-re októberben jelent meg a Rock Pocket Games sci-fi horrorjátéka, a Moons of Madness, és a kritikusoknál nem teljesített túl jól, de ha szeretitek a harc nélküli, felfedezős horrorjátékokat, egy próbát talán megérhet. Most a konzolos változatok jönnek.

The Walking Dead: Saints and Sinners - január 23. - SteamVR

Ha 2020-ban nem ugrik meg a VR népszerűsége, akkor soha - olyan játékokat várhatunk, mint az Iron Man VR, a Half-Life: Alyx és egy új Medal of Honor. Előbb azonban érkezik a The Walking Dead újabb adaptációja (először PC-re, később PS4-re), amiben New Orleans utcáit járva csaphatjuk szét zombik fejét, küldetéseket teljesíthetünk, túlélőket védelmezhetünk. A fejlesztők több mint 15 órányi játékidőt ígérnek, reméljük, ez elég tartalmas és szórakoztató lesz.

Kingdom Hearts III Re:Mind - január 23. - PlayStation 4

A Kingdom Hearts III a vártnak megfelelően egy fantasztikus JRPG lett, kiegészítőjétől sem várunk kevesebbet. A Re:Mind-ban Sora a Keyblade Graveyardba utazik, hogy megmentse Kairit a végső harc előtt. Riku, Aqua, Roxas és Kairi irányítható karakterek lesznek, de lehet, hogy mások is csatlakoznak majd hozzájuk. Előbb PS4-re jön, februárban pedig Xbox One-ra is kiadják.

Commandos 2 HD Remaster - január 24. - PC, Mac, Linux

A Kalypso Media megszerezte a Commandos jogait, és mielőtt egy teljesen új játékot készítene (az is készül egyébként), felújíttatja a második részt. A HD változat szebb textúrákkal, modernizált irányítással, jobb kezelőfelülettel és tutoriallal jön, de alapvetően igyekeztek mindent megtartani olyannak, amilyen régen volt. A konzolos és mobilos változatok valamikor tavasszal jelennek meg.

Praetorians HD Remaster - január 24. - PC

A Praetorians felújított változatát szintén a Kalypsónak köszönhetjük. A klasszikus RTS-ben ellátogathatunk Egyiptomba, Galliába, valamint Rómába, hogy három nemzet seregeinek valamelyikét irányítva törjünk az élre. A látvány mellett az irányításon és a felhasználói felületen javítanak.

Effie - január 28. - PC

Az Inverge Studios platformere meglepő módon előbb PS4-re jelent meg, és most érkezik belőle a PC-s változat. A fejlesztők a műfaj különböző elemeit igyekeztek felhasználni: harcolunk, ugrálunk, fejtörőket oldunk meg, aztán a végére megszabadítjuk a világot a gonosztól. Korábbi kritikák alapján tisztelgésnek nem rossz, és ha egy kezdő játékosnak akarjuk megmutatni, milyen a platformerek műfaja, erre a célra megfelelhet, de csodát nem kell tőle várni.

Warcraft III: Reforged - január 28. - PC

Nem lennénk szomorúak, ha a Blizzard valamikor meglepne minket egy Warcraft IV-gyel, de a Warcraft III: Reforgednak is tudunk örülni. A 2003-as valós idejű stratégiai játék és kiegészítője, a The Frozen Throne modern külsőt, kiegészített kampányt, a WoW-hoz igazodó területeket, illetve némi balanszolást kap, de a játékmenet a régi marad, és az eredeti változat játékosai multizhatnak majd az új verziót választókkal. A Blizzard a moddereket is szeretné új eszközökkel segíteni, az újoncoknak pedig egy könnyített módot kínál, hogy ne érezzék elveszettnek magukat.

Journey to the Savage Planet - január 28. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Egyedül vagy egy barátunkkal együtt is belevethetjük magunkat a Typhoon Studios kalandjátékába, melyben egy idegen bolygóra csöppenünk, amiről meg kell állapítanunk, alkalmas-e arra, hogy ott emberek éljenek. Meg kell vizsgálnunk a lényeket, a növényzetet, miközben fejlesztjük felszerelésünket, és egyre több területre látogathatunk el. Persze nem lesz mindenki barátságos, és ezt csak komoly leckék során tanulhatjuk meg.

Through the Darkest of Times - január 30. - PC, Mac

A Through the Darkest of Times az 1933-as Berlinbe repít minket, azokba az időkbe, amikor Adolf Hitler hatalomra került. Ellenállók egy kisebb csoportját vezetjük, akik életüket kockáztatva próbálják egyszerű módszerekkel megdönteni a rezsimet. Mivel a készítők törekednek a történelmi hűségre, a lázadók természetesen nem járhatnak sikerrel, de segítségünkkel kihozhatják a legtöbbet a nehéz helyzetből.

Ash of Gods: Redemption - január 31. - PlayStation 4, Xbox One, Switch

A hónapot egy körökre osztott, kártyajátékos elemekkel kiegészített szerepjáték konzolos debütálása zárja. Az Ash of Gods stílusában, játékmenetében némileg a The Banner Sagához hasonlít, fontos döntéseket kell hoznunk, melyek akár a főszereplők halálát is eredményezhetik. A PC-s változat vegyes értékeléseket kapott, a Metacritic-en 65 ponton áll, úgyhogy érdemes óvatosan közelíteni felé.

2020. februári játékmegjelenések

Zombie Army 4: Dead War - február 4. - PC, PlayStation 4, Xbox One
Monster Energy Supercross 3 - február 4. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch
Granblue Fantasy: Versus - február 6. - PlayStation 4
Yakuza 5 - február 11. - PlayStation 4
Dreams - február 14. - PlayStation 4
Darksiders Genesis - február 14. - PlayStation 4, Xbox One, Switch
Street Fighter V: Champion Edition - február 14. - PC, PlayStation 4
Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle - február 18. - PlayStation 4, Xbox One
The Suicide of Rachel Foster - február 19. - PC
Devil May Cry 3: Special Edition - február 20. - Switch
Brief Battles - február 21. - Switch
Two Point Hospital - február 25. - PlayStation 4, Xbox One, Switch
Kingdom Hearts III Re:Mind - február 25. - Xbox One
Conan Chop Chop - február 25. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch
One-Punch Man: A Hero Nobody Knows - február 28. - PC, Xbox One, PlayStation 4
Overpass - február - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch
Conglomerate 451 - február - PC

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)