Hirdetés

Rettentő unalmasnak tűnik a májusi játékfelhozatal

|

Sajnos a The Last of Us Part II és a Marvel's Iron Man VR nélkül alig maradt érdekes játék az év ötödik hónapjára, de azért érdemes végigtekerni a listát, hátha pont van rajta valami, amire vágytatok.

Hirdetés

Sok tényező közrejátszik abban, hogy 2020 tavasza az utóbbi évek egyik legkevésbé mozgalmas időszaka a játékiparban. A koronavírus járvány okozta halasztások a tavaszi megjelenéseket mérsékelten érintik, inkább a generációváltás az, ami miatt mindenki inkább kivár őszig. Akkor viszont elég nehéz lesz a kisebb címeknek érvényesülni olyanok mellett, mint a Marvel's Avengers, a Cyberpunk 2077, vagy a frissen bejelentett Assassin's Creed Valhalla. Koncentráljunk most májusra és júniusra; oldalanként heti bontásban találjátok meg a játékokat, a végére pedig a júniusi listát helyeztük el.

Hirdetés

2020. májusi videojáték megjelenések - 1. hét

Tidal Shock - május 4. - PC

Egy érdekes arena shooterrel indul a hónap. A korai hozzáféréssel startoló Tidal Shockban búvárokat irányítva lőhetjük szét egymást a víz alatt, 4-8 fős meccsek keretében. A cél, hogy töltéseket vigyünk egy reaktorhoz, ami 60 másodpercenként pozíciót vált - meg persze hogy életben maradjunk közben.

Forza Street - május 5. - iOS, Android

PC-re már régóta elérhető, de mindig is érezhető volt, hogy ez egy mobilokra tervezett játék. A Forza Streetben gyűjtögethetjük és fejleszthetjük az autókat, rettentő egyszerű játékmenetét és irányítását a legtapasztalatlanabbak is hamar elsajátíthatják.

Population Zero - május 5. - PC

Egy idegen bolygón, a Kepleren mindössze 168 óránk van, hogy megjavítsunk egy reaktort, újraindítsuk a hibernációs kapszulát, és elkerüljük a szörnyeteggé válást. A korai hozzáféréssel startoló túlélőjátékban sorra teljesíthetjük a küldetéseket, építkezhetünk, kraftolhatunk, és egyre többet tudhatunk meg a játék világáról. Játszhatjuk a gép vagy más játékosok ellen is, bár utóbbit csak akkor érdemes, ha már elég tapasztalatot szereztünk.

Someday You'll Return - május 5. - PC

Ha szeretitek a nyomasztó horrorjátékokat, a Someday You'll Returnre érdemes egy pillantást vetnetek. Daniel szerepében játszhatunk, akinek lánya, Stela elszökik egy olyan erdőbe, ahova Daniel soha nem akart visszatérni. A játék középpontjában olyan témák állnak, mint az apaság, a félelmek, a hazugságok, és a múlt elfogadásának megtagadása. Döntéseink befolyásolják a végkimenetelt.

John Wick Hex - május 5. - PlayStation 4

Korábban csak PC-n és Mac-en játszhattuk a John Wick filmek előtt játszódó játékot, melyben meg kell terveznünk a címszereplő minden lépését, aki aztán látványosan végzi ki az útjába állókat. Most érkezik PS4-re, és reméljük, a továbbiakban még több platformra ellátogat.

Void Bastards - május 7. - PlayStation 4, Switch

Bár a sztorija nem volt maradandó, a játékmenetével sok dicséretet kiérdemelt a PC-re és Xbox One-ra tavaly megjelent Void Bastards. Feladatunk saját űrhajónk megjavítása, amihez nyersanyagokat más, procedurálisan generált űrhajókról szedhetünk össze. Mindig pontosan meg kell terveznünk lépéseinket, alaposan felfedeznünk a helyszíneket, hogy elkerüljük a szükségtelen ütközeteket.

Fury Unleashed - május 8. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch

A Fury Unleashed egy roguelite oldalnézetes akció-platformer, amiben minden ölés növeli a kombónkat, és bizonyos mérföldkövek elérése után erősebbé, szívósabbá válunk. Egy gép előtt ülve kooperatívan is játszható.

SuperMash - május 8. - Switch

A SuperMash egy érdekes projekt: saját játékokat készíthetünk műfajok keverésével, majd megoszthatjuk azokat barátainkkal. Hat műfajt variálhatunk, és minden alkalommal másféle játékot dob a gép, így a lehetőségek elvileg végtelenek.

A folytatáshoz lapozz tovább!

Oldalak: 1 2 3 4 5

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)