Hirdetés

2021 legjobban várt multiplatform játékai

|

Az elmúlt napok során megismerhettétek az egyes platformok legígéretesebb exkluzív címeit, most azonban azokon a játékokon a sor, amik több masinára is megjelennek, és nagyon várjuk őket.

Hirdetés

Korábban már írtunk 2021 legjobban várt Xbox játékairól és a jövő év legjobban várt PlayStation megjelenéseiről is, ezeket a cikkeket a linkekre kattintva olvashatod el.

Alapjában véve is rengeteg kérdőjel szokta övezni egy új év játékfelhozatalát, viszont most erre rátesz egy lapáttal a fejlesztési időket elnyújtó járványhelyzet is.  Vajon sikerül kiadni a Cyberpunk 2077 multiját? Megérkezik az Xbox Series S/X egyik zászlóshajójának indult Halo Infinite? Lesz valami a már rég belengetett Overwatch 2-ből? És mi a helyzet a szintén hosszú ideje formálódó Beyond Good & Evil 2-vel? Számos ezekhez hasonló kérdésünk van, amelyek számát az új konzolok is csak növelték, de ha ezek közül egyikre sem kapunk választ jövőre, akkor sem fogunk unatkozni, hiszen ha minden jól alakul, akkor ezek nélkül is temérdek ígéretes játék közül válogathatunk majd. Összeszedtük, hogy mi mikre vagyunk a leginkább kíváncsiak közülük.  

Hirdetés

2021 legjobban várt játékai szerintünk

Atomic Heart

Platformok: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021

A Mundfish furcsa FPS-ében egy különleges ügynököt irányítva kell kiderítenünk, hogyan szabadulhattak el őrült robotok egy gyárból. Az Atomic Heart egy szovjet érát megidéző lövölde, amelynek játékmenete és bizarr világa leginkább a BioShockhoz és a Preyhez hasonlít, de emlékeztet kicsit a Dishonoredre és a Metróra is. Képzeljük el a poszt-apokaliptikus Szovjetuniót, tele nyílt világú régiókkal és kevésbé tágas földalatti komplexumokkal, megspékelve mindezt az alternatív valósággal és különféle őrült lényekkel… azonnal játszanánk!

Biomutant

Platformok: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2021

A Just Cause egykori fejlesztőit tömörítő Experiment 101 nyitott világú, posztapokaliptikus, kung-fuval kevert akció-szerepjátékáról rég nem hallottunk már. Pedig a korábbi bemutatók láttán sokunkat lenyűgözte a változatos, színes és döntéseink határára formálódó világ, amit egy saját magunk által testreszabott, a mutációk hatására eltérő képességekkel rendelkező harcos rágcsálóval fedezhetünk fel. Az egészet a humoros narrátor kommentárja teszi még érdekesebbé, remélhetőleg 2021-ben már a THQ Nordic is úgy ítéli meg a Biomutant minőségét, hogy megjelenhessen.

Dying Light 2

Platformok: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021

A Techland zombis túlélőhorrorja várhatóan minden téren rá fog licitálni az elődjére: a játéktér négyszerese lesz az első rész területének, számos morálisan nehéz döntés vár ránk, amik valóban komoly változásokat eszközölnek, és a történettől is sokkal többet várhatunk Chris Avellone bevonásának köszönhetően. Az alapszabályok azonban változatlanok: az élőhalottak gyengébbek nappal és táposabbak éjszaka, mi pedig különböző képességek és eszközök segítségével vehetjük fel velük a harcot, valamint léphetünk kapcsolatba eltérő frakciókkal. Akár négyen is.

Far Cry 6

Platformok: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Google Stadia
Megjelenés: 2021. május 26. (?)

A Ubisoft népszerű szériája ezúttal trópusi hangulatban folytatódik. A Far Cry 6-ban egy fiktív, Yara nevű szigeten járunk, ahol egy diktátor, Antón Castillo (Giancarlo Esposito) próbálja visszaállítani a nemzet dicsőségét, azonban nem klasszikus, diktátori módszereket használva kormányoz, így vannak követői és támadói is. Emellett fiát, a 13 éves Diegót is próbálja terelgetni, hogy méltó utódja legyen. De nem csak a Breaking Bad színésze és a Kubát idéző helyszín lesz új, hanem a központi témára, a gerilla hadviselésre épülő nagy főváros is, ami vertikalitást is kínál: háztetőkön rohangálhatunk, sikátorokban mászkálhatunk és vérre menő küzdelmeket vívhatunk a legkeményebb ellenfelekkel. Az egyértelmű sztár azonban a kerekesszékes tacskó, Chorizo lesz, aki hű állati társaink egyike.

Gotham Knights

Platformok: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021

Batman és James Gordon meghaltak, Gotham azonban nem maradhat védtelenül. A Denevércsalád négy tagja, Robin (Tim Drake), Vörös Sisak (Jason Todd), Éjszárny (Dick Grayson) és Batgirl (Barbara Gordon) egyesítik erejüket, hogy megvédjék a város lakóit. A Batman: Arkham Origins fejlesztőcsapata, a WB Games Montréal gondoskodik arról, hogy egy nyílt világú akció-szerepjátékában vehessük fel a harcot a gothami bűnözőkkel (olyanokkal, mint a Baglyok Bírósága vagy Mr. Fagy), egyedül vagy akár kooperatívan is. A négy karakter eltérő játékstílust és képességeket rejt magában, akiket fejleszthetünk is a játékmenet során.

Hitman 3

Platformok: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Google Stadia
Megjelenés: 2021. január 20.

A 47-es ügynök története befejeződik. Legalábbis azé a World of Assassination sorozaté, amely 2016-ban indult az IO Interactive fejlesztésében. A Hitman 3-ban a világ egyik legcsendesebb bérgyilkosa karrierje legfontosabb megbízásait teljesíti Diana Burnwood és Lucas Grey segítségével, miközben a Providence partnereit igyekszik elintézni a világ hat különböző pontján, ami természetesen hat új helyszínt jelent a rajongóknak. A széria korábbi részeihez hasonlóan hatalmas és gyönyörű területek várnak arra, hogy felfedezzük őket és kihasználjuk a lehetőségeiket a célpontunk likvidálásához, ráadásul az első két rész pályáit is importálhatjuk, így egyszerre pótolhatnak is az újoncok.

Hogwarts Legacy

Platformok: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021

Mindig is alakítóivá szerettünk volna válni J.K. Rowling világának, de az eddigi videojátékok csak visszafogottan tették ezt lehetővé. Az Avalanche és a Harry Potter játékokat összefogó Portkey Studios viszont egy nyílt világú szerepjátékot dédelgetnek, amelyben az 1800-as évek végére visszautazva roxforti diákká válhatunk. Az iskolai kötelezettségek (például a varázslás és a bájitaltan) mellett különböző kalandokban is részt vehetünk majd, így repkedhetünk, harcolhatunk, és különféle szörnyekkel találkozunk, miközben fejlődünk és minél tehetségesebb mágusokká válunk.

Hood: Outlaws & Legends

Platformok: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021

Középkori, csapatos lopakodós játék? Miért ne! A Focus Home Interactive felügyelete alatt készül a Sumo Newcastle újdonsága, amelyben két négyfős bandának kell megszereznie egy kincset a gép által irányított őröket kicselezve. Mindegyik karakter más módon lesz hasznos: valamelyik a sunnyogásban, más a puszta erejével segíti a többieket. Rendkívül fontos lesz a taktikázás, amit változatossá tesz az egyedi képességek és a válogatott eszközök is.

Little Nightmares 2

Platformok: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch
Megjelenés: 2021. február 11.

Emlékeztek még a LittleBigPlanet játékokba is besegítő Tarsier Studios egyszerre aranyos és ijesztő puzzle-platformerére? A Little Nightmares visszatér, a folytatásban már egy új főszereplőt kísérgethetünk új helyszíneken és feladványokat megoldva, de a nyomasztó atmoszféra a régi. A játékmenet során a korábbi rész főszereplője, az MI által irányított Six és új hősünk, Mono együtt próbálnak meg átjutni a városon, hogy eljussanak ahhoz a toronyhoz, amit a rejtélyes Broadcaster irányít. Van hozzá demó is, érdemes belekóstolni.

A lista még nem ért véget, a következő oldalon folytatódik!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)