Hirdetés

2021 legjobban várt PlayStation játékai

|

A Sony nem aprózta el a PlayStation startját, de 2021 még jobb lesz: Horizon, God of War, Gran Turismo és sok más érdekesség van a láthatáron!

Hirdetés

A PlayStation konzolok mellett az egyik legjobb érv, hogy kiváló exkluzív játékok jelennek meg rájuk, amik szépen szerepelnek az év végi díjátadókon is. Ugyan sem a Spider-Man: Miles Morales, sem a Demon's Souls remake vagy a Sackboy nem volt annyira kimagaslóan jó, hogy díjat nyerjen, ahhoz elegendőek voltak, hogy megmutassák, mit lehet most, az új generáció hajnalán kihozni a PlayStation 5-ből, illetve mire képes, mitől forradalmi a DualSense. A Sony persze a The Last of Us Part II-val és a Ghost of Tsushimával tarolt azért, de ezek még a PlayStation 4-et búcsúztatták.

A kiadó számos belsős stúdiója dolgozik folytatásokon és újdonságokon, melyek egy részét még nem ismerjük, egy másik részéhez több idő kell, és vannak, amik már készen állnak arra, hogy 2021-ben segítsenek az újabb készleteket is kimeríteni. Emellett akad néhány olyan játék, ami konzolok közül csak a Sonyéra jelenik meg. Ezeket gyűjtöttük most össze; ha kíváncsiak vagytok arra, mit kínál a konkurencia, a 2021 legjobban várt Xbox játékairól szóló cikket ajánljuk, a multiplatform listával pedig később jelentkezünk.

Hirdetés

2021 PlayStation játék megjelenései

Deathloop

Fejlesztő: Arkane Studios
Platform: PC, PlayStation 5
Megjelenés: 2021. május 21.

Ha egy kicsivel korábban vásárolja fel a Zenimax Mediát és ezzel együtt a Bethesdát a Microsoft, lehet, hogy nem kellene egy évet várnia az Xbox-tulajoknak arra, hogy a Deathloop hozzájuk is eljusson, de a játék kiadója szerződést kötött a Sonyval, ezért a Dishonored szériáról ismert Arkane Studios újdonsága csak PC-re és PlayStation 5-re jelenik meg idén. Főszereplője Colt lesz, egy bérgyilkos, aki egy időhurokban ragad egy olyan szigeten, ahol korábban bizarr kísérleteket folytattak. Mindenki féktelenül bulizik, mert tudják, hogy másnap úgyis emlékek nélkül kelnek fel.

Colt viszont mindenre emlékszik; feladata nyolc célpont kiiktatása lopakodva, futkározva, különleges képességeket használva, és ha csak egyet is életben hagy, minden kezdődik elölről. Ezt nehezíti, hogy egy másik ügynök, Julianna is vadászik rá, akit, ha engedélyezzük, egy másik, random játékos irányíthat, de egyébként a gép vezérli.

Destruction AllStars

Fejlesztő: Lucid Games
Platform: PlayStation 5
Megjelenés: 2021. február (csak PS Plus előfizetőknek, de nekik ingyen)

Az eredeti tervek szerint a PlayStation 5 megjelenésével egy időben, teljes árú, 30 ezer forintos játékként adta volna ki a Sony a Destruction AllStarst, de be kellett látnia, hogy ez így valószínűleg nem lesz túl sikeres. A tervek úgy változtak, hogy 2021 februárjában jelenik majd meg a játék, és 2 hónapig csak a PlayStation Plus előfizetők játszhatják majd, de semmit nem kell fizetniük érte, és aki behúzza, megtarthatja későbbre is. Hogy utána mi lesz, az még a jövő kérdése.

Egyébként a játékmenet úgy épül fel, hogy 16 karakter valamelyikével szállhatunk harcba mások ellen. Mindenki autója másra képes, de a cél ugyanaz: elpusztítani mindenki mást, és ha esetleg áldozattá válnánk, gyalogosan kerülgetni a minket elgázolni kívánó ellenfeleinket. A koncepció, bár lényegében a derbire épül, mégis egyedi és érdekes, egy próbát megér.

Ghostwire: Tokyo

Fejlesztő: Tango Gameworks
Platform: PC, PlayStation 5
Megjelenés: 2021.

A Deathloophoz hasonlóan a Ghostwire: Tokyo is a Bethesda terméke, és ez is leghamarabb 2022-ben jelenhet meg Xboxokra. Az a Tango Gameworks fejleszti, aminek a The Evil Withineket is köszönhetjük, de játékmenete és témája is eltér a horrorjátékokétól. Belső nézetből játszhatjuk, és látnoki, valamint paranormális képességeket használva, kezeinket megfelelően mozgatva kell megszabadítanunk Tokió városát a különféle szellemektől és sötét lelkektől.

God of War: Ragnarok (God of War 2)

Fejlesztő: Sony Santa Monica
Platform: PlayStation 5
Megjelenés: 2021

Már a 2018-as God of War befejezése után biztosra vehettük, hogy lesz folytatás, de valószínűleg az óriási siker is segített, hogy a Sony zöld utat adjon a projektnek. A játékról még semmit nem tudunk, és bár God of War: Ragnarok néven szokás emlegetni, azt sem vehetjük biztosra, hogy ez lesz a címe. Egyedül egy a megszokott piros helyett kékre színezett logót láttunk eddig, a "Ragnarök is Coming" szlogent, meg a 2021-es dátumot. Mindenesetre várjuk szeretettel.

Gran Turismo 7

Fejlesztő: Polyphony Digital
Platform: PlayStation 5
Megjelenés: 2021

A Polyphony Digital a multiplayer- és e-sport-fókuszú Gran Turismo Sporttal nem nyűgözte le a sorozat rajongóit (bár frissítésekkel sokat javított rajta), ezért visszakanyarodik a fő szálhoz, és PlayStation 5-re egy újabb számozott részt készít. A Gran Turismo 7-ben lesz GT Simulation Mode (egyjátékos kampány), visszatérnek hagyományos versenypályák és járművek, számos mód, de azért a GT Sport módot, a Brand Centralt és a Discover funkciót sem hagyják el. A játék kihasználja majd a DualSense lehetőségeit, valamint a PS5 által engedélyezett extra funkciókat, és 4K-ban is 60 fps-sel fog futni. 2021-re ígérik, de a Polyphony hajlamos halogatni.

Horizon Forbidden West

Fejlesztő: Guerrilla Games
Platform: PlayStation 4, PlayStation 5
Megjelenés: 2021 második fele

Az is borítékolható volt, hogy a Guerrilla Games eddigi egyik, ha nem a legjobb játéka, a 2017-ben megjelent Horizon Zero Dawn folytatódik idővel. A Forbidden Westben Aloy új tájakra, egész pontosan az egykori Kalifornia, Utah és Nevada területére utazik, hogy megtalálja egy rejtélyes, gyilkos fertőzés forrását. Ellenséges, viharok dúlta területeken kel át, ahol veszélyes gépek élnek, de gyönyörű völgyeket, száraz sivatagokat, havas hegycsúcsokat, trópusi tengerpartokat és elpusztított városokat is felfedezhet, víz felett és víz alatt egyaránt. PS5 mellett PS4-re is megjelenik, ez lesz talán a Sony utolsó nagy cross-gen játéka.

Kena: Bridge of Spirits

Fejlesztő: Ember Labs
Platform: PC, PlayStation 4, PlayStation 5
Megjelenés: 2021

Júniusi bemutatója óta bele vagyunk szerelmesedve a Kena: Bridge of Spiritsbe, melyben egy fiatal lány és aranyos kísérője kalandoznak. Pörgős harcot és hatalmas, felfedezhető területet ígérnek az indie fejlesztők, valamint azt, hogy bájos társakat toborozhatunk növekvő csapatunkba, akik lehetőséget adnak arra, hogy környezetünket manipuláljuk. A sztori szintén központi szerepet kap, már csak emiatt is kiemelten érdemes figyelni rá.

Ratchet & Clank Rift Apart

Fejlesztő: Insomniac Games
Platform: PlayStation 5
Megjelenés: 2021 első fele

Kiváló lett az Insomniac Games 2016-os Ratchet & Clank remake-je, így nem csoda, hogy a csapat egy teljes értékű folytatás fejlesztésébe kezdett. A Rift Apartban hasadékokon fogunk átkelni, hogy világok között utazgassunk, és ez állítólag a PlayStation 5 egyedi SSD-je nélkül nem lenne megvalósítható, de a hardver más előnyeit is ki fogja használni, hogy a lehető legszebb látványt és legjobb élményt nyújtsa. A történet az Into the Nexus után játszódik, de az sem probléma, ha valaki most kapcsolódik be a szériába. 

Returnal

Fejlesztő: Housemarque
Platform: PlayStation 5
Megjelenés: 2021. március 19.

A Housemarque korábban főleg bullet hellekkel foglalkozott (a Resogun, az Alienation és a Matterfall is nekik köszönhető), most azonban szintet akartak lépni, ezért több TPS fejlesztésébe is belefogtak. A Stormdiverst egyelőre jegelték a Returnal kedvéért, mely egy sci-fi pszicho-horror shooter lesz, amiben Selene, egy high-tech öltözékkel és fegyverekkel felszerelt űrpilóta szerepében randalírozhatunk egy idegen bolygón, miközben megpróbálunk kiszakadni egy időhurokból.

Ti melyiket írtátok fel a listátokra? Melyiket várjátok a legjobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)