Hirdetés

2021 legjobban várt Xbox játékai

|

Nem csak a Halo Infinite-tel készül az Xbox 2021-re - összegyűjtöttük azokat a játékokat, amiket kizárólag a PC-sek és xboxosok kapnak meg.

Hirdetés

A Microsoft sem úgy tervezte, hogy saját kiadású új játékok nélkül engedi szabadjára az Xbox Series X-et és Series S-t, de miután a Halo Infinite játékmenetét bemutató videóra egészen vegyes visszajelzések érkeztek, jobbnak látta visszatartani a játékot, mely jelen állás szerint leghamarabb 2021 őszén jelenhet meg.

A külsős fejlesztők alkotásai mellett így leginkább korábban megjelent játékok felújított változataival tesztelgethettük a konzol képességeit, és egyelőre nem vagyunk nagyon elájulva, de már 2021 is hozhat olyan alkotásokat, amik tényleg meghajtják az új vasakat. Szokás szerint most is összegyűjtjük a jövő évi megjelenéseket, és külön listára tesszük a multiplatform újdonságokat, alább csak azok a játékok szerepelnek, amiket csupán az xboxosok és PC-sek élvezhetnek.

Továbbá nem írtuk fel azokat, amiknél szinte esélytelen a 2021-es megjelenés, ezért maradt le a State of Decay 3, a Forza Motorsport, az Avowed, a Fable és a S.T.A.L.K.E.R. 2.

Hirdetés

2021 Xbox játék megjelenései

As Dusk Falls

Fejlesztő: INTERIOR/NIGHT
Platform: PC, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021 (Game Pass)

Az INTERIOR/NIGHT fejlesztőcsapat első játéka egy interaktív dráma lesz, amiben két arizonai család összefonódó életét ismerhetjük meg. A történet egy félresikerült rablással indul 1999-ben. Fontos döntéseket hozhatunk, melyek komoly hatással lesznek karaktereink sorsának alakulására. Egyedi látványvilága miatt önmagában érdekes.

Bright Memory Infinite

Fejlesztő: FYQD Studio
Platform: PC, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021

Az új Xboxokkal együtt debütált Bright Memory 1.0 nem pont azt az élményt nyújtotta, amit a Bright Memory: Infinite trailere ígért, de érdemes ettől elvonatkoztatni. Az Infinite egy pörgős akciójáték, mely 2036-ban játszódik, középpontjában pedig egy rejtélyes esemény áll, melynek vizsgálatára a természetfeletti jelenségeket kutató szervezet ügynököket küld. Hamar kiderül, hogy valami ősi rejtély van a háttérben, mi pedig úgy járhatunk ennek utána, hogy karddal és gépfegyverrel kaszabolunk le mindenkit, aki utunkat kívánja állni. 

Crossfire X

Fejlesztő: Smilegate Entertainment, Remedy Entertainment
Platform: Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021

A dél-koreai Smilegate már évek óta sikerrel üzemelteti a CrossFire-t keleten, most azonban összeállt az Alan Wake-ről és Controlról ismert Remedy Entertainmenttel, hogy míg előbbi a többjátékos szegmensen dolgozik, utóbbi készítsen egy épkézláb egyjátékos kampányt. A multi free-to-play lesz, és két csapat harcolhat különböző játékmódokban: az egyikben bombát kell telepíteni vagy ezt megakadályozni, egy másikban az egyik csapat tagjai csak kést használhatnak, viszont láthatatlanok maradnak, ha nem mozognak, és lesz egy területfoglalós mód is. Az egyjátékos kampányért fizetni kell, epizódokra bontott bevetésekre indulhatunk, melyekből a megjelenéskor kettő lesz elérhető.

Everwild

Fejlesztő: Rare
Platform: PC, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021 (Game Pass)

Még nem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy 2021-ben megjelenik az Everwild, de mivel a 2019-es X019-en leplezték le, látunk rá némi esélyt. A Rare vadonatúj játéka lesz ez, amiről egyelőre annyit tudni, hogy egy varázslatos világban kalandozhatunk, és "egyedi, feledhetetlen" élményekben lesz részünk a természetben járva.

Halo Infinite

Fejlesztő: 343 Industries
Platform: PC, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021 második fele (Game Pass)

Craig arca örökre a retinánkba égett, de erre a 343 Industries annyira nem büszke, úgyhogy dolgozik még egy kicsit a játékon, és 2021 őszén fogja kiadni a jelenlegi tervek szerint, teljesen átdolgozva, jelentősen feljavítva a látványt. A sztoriról egyébként sokat még nem tudni, csak az biztos, hogy a fejlesztők nagyobb szerepet szánnak Master Chiefnek, ez lesz a katona "eddigi legnagyobb kalandja", és a Halo Wars 2-ből ismert Banished frakció is szerephez jut.

Microsoft Flight Simulator

Fejlesztő: Asobo Studio
Platform: Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021. nyár (Game Pass)

Több mint 2 millió játékos próbálta ki augusztusi megjelenése óta a Microsoft Flight Simulator sorozat 2020-as részét, ami egyébként az Xbox Game Pass PC-s változatának legjobban startoló játéka lett. A konzolos változatot gyúrja még egy kicsit a csapat, de 2021 nyarán megjelenik Xbox Series X-re és Series S-re - a Cyberpunk 2077 botránya után nem meglepő, hogy az Xbox One-t inkább elengedték.

 

Psychonauts 2

Fejlesztő:  Double Fine Productions
Platform: PC, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021 (Game Pass)

A Psychonauts 2 helyzete azért különleges, mert amikor elkezdődött a fejlesztés és lezajlott a közönségi finanszírozási kampány, a Double Fine még nem volt az Xbox Game Studios része, de a cég 2019-ben csatlakozott a családhoz, így a játékot a Microsoft fogja kiadni, saját platformjai mellett PlayStation 4-re is, hogy a támogatókkal ne szúrjanak ki. A nagyobb fókuszt azért az xboxos és PC-s változatok élvezik, amik a megjelenés napjától korlátlanul elérhetők lesznek a Game Pass előfizetői számára. Egyébként egy platformer lesz, amiben Raz szerepében kell megakadályoznunk a Psychonauts ügynökségbe épült tégla gonosz tervét: az ördögi Maligula újraélesztését.

Senua's Saga: Hellblade II

Fejlesztő: Ninja Theory
Platform: PC, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021 (Game Pass)

A szintén az Xbox Game Studios kötelékébe tartozó Ninja Theory következő játéka az első pillanattól fogva kimondottan Xbox Series X-re (és Series S-re) készül. Izlandon fog játszódni, ismét központi szerepet kapnak Senua mentális problémái, de már megerősödött hadvezérként kalandozik. Azt nem tudjuk, milyen játékmenetbeli és egyéb újításokra számíthatunk, de reméljük, hamarosan hallunk majd róla.

Scorn

Fejlesztő: Ebb Software
Platform: PC, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021 (Game Pass)

Az igen bizarr, rémálomszerű környezetben játszódó Scorn egy horrorjáték lesz, amit H.R. Giger és Zdzisław Beksiński munkássága ihletett. Egy fura lényekkel teli világban mászkálhatunk válaszokat keresve, és többféle, organikus fegyverrel darálhatjuk ellenfeleinket. Gusztustalan, de a maga módján mégis szép.

The Ascent

Fejlesztő: Neon Giant
Platform: PC, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021 (Game Pass)

A The Ascent egy kooperatívan vagy egyedül is játszható akció-szerepjáték lesz. Mivel a cyberpunk az alaptéma, természetesen egy mindenkit uralma alá hajtó megavállalat áll a középpontjában, mely épp összeomlik, ami káoszt és zavart okoz. A mi feladatunk lesz a bandákat és az ellenséges vállalatokat megállítani, hogy ne vehessék át a hatalmat.

The Medium

Fejlesztő: Bloober Team
Platform: PC, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021. január 28. (Game Pass)

A Layers of Fear sorozatot, valamint a Blair Witchet is készítő Bloober Team új pszicho-horrorjátékában külső nézetből látjuk majd a főszereplő médiumot, Marianne-t, aki képes egy alternatív létsíkra utazni. Ezt, valamint különböző képességeket kihasználva kell majd fejtörőket megoldanunk, és megküzdenünk az ellenséges erőkkel. A zenéért részben Akira Yamaoka, a Silent Hill zeneszerzője felel, Troy Baker pedig a főellenség hangját adja. Egyébként eredetileg 2012-ben jelentették be, de az akkori konzolok nem voltak elegendőek a fejlesztők álmainak megvalósításához.

The Gunk

Fejlesztő: Image & Form Games
Platform: PC, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021. ősz (Game Pass)

A SteamWorld játékok készítőinek újdonsága egy külső nézetes akció-kalandjáték, amiben két felfedező egy veszélyes bolygóra téved, amit egy trutymó tart uralma alatt. Ezt kell felfedeznünk, majd gyűjtögetnünk, craftolnunk és a túlélésért harcolnunk folyamatos bizonytalanságban, de szerencsére speciális kesztyűnkkel felszívhatjuk és kilőhetjük majd a fura anyagot.

Warhammer 40,000: Darktide

Fejlesztő: Fatshark
Platform: PC, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2021

Miután a két Vermintide játék kiváló lett, a rajongók kérlelték a Fatsharkot, hogy a Warhammer 40,000 univerzumra is építsen egy hasonló kooperatív FPS-t. A fejlesztők is úgy látták, hogy ez jó ötlet, ezért megszülethet a Darktide, amiben a közelharc és a lövöldözés egyforma mértékben jut szerephez. Bár egyedül is lehet majd játszani, igazán akkor lesz élvezetes, amikor összehívjuk a haverokat. Egyékbént elvileg csak ideiglenesen lesz exkluzív, később PS5-re is megjelenhet.

Ti mit vártok a legjobban ezek közül?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)