Hirdetés

2024 végéig öt A Gyűrűk Ura játékot is kapunk, ha nem többet

|

Az Embracer Group elárulta, hogy mennyi játék készül jelenleg náluk.

Hirdetés

Amikor az Embracer Group sorra vásárolta fel a kisebb IP-ket és fejlesztőcsapatokat, könnyű volt legyinteni, és lerendezni annyival a dolgot, hogy hadd gyűjtögessenek csak kedvükre, aztán vagy lesz belőlük valami, vagy nem. Az igazság viszont az, hogy a vállalat azóta szintet lépett: náluk vannak olyan cégek, mint a THQ Nordic, a Gearbox, a Dark Horse és a Koch Media, de olyan ismert franchise-ok jogai is, mint a Tomb Raider, a Deus Ex, a Metro és A Gyűrűk Ura. Sőt, a magyar DIGIC is köreikbe tartozik. 

Ebből már érzékelhető, hogy az Embracer Group komoly terveket dédelget, és a legutóbbi pénzügyi jelentésének köszönhetően számszerűsítve is tudjuk, hogy mennyi mindenre számíthatunk tőlük. 

Hirdetés

A vállalat felügyelete alatt jelenleg 31 AAA-kategóriájú projekt formálódik, amelyet a 2027-es/2028-as pénzügyi év végéig tervez kiadni, azaz 2028. március 31-ig bezárólag. Ezek közül ötön a Crystal Dynamics és az Eidos Montréal, haton a Plaion (korábban Koch Media), nyolcon a Gearbox Entertainment, egyen a THQ Nordic, tizenegyen pedig a Saber Interactive dolgozik. Persze ez csak a nagy költségvetésű címekre vonatkozik, ha belevesszük az AA-típusúakat, az indie-ket, a remastereket és portokat is, akkor összesen 224 projekt van tervben az említett időszakra. 

A legérdekesebb része viszont az a jelentésnek, hogy ezek közül öt A Gyűrűk Ura univerzumban játszódik, ezek megjelenését pedig a következő két évben tervezik, és a szöveg szerint külsős partnereknél készülnek. Ezekről az  alkotásokról keveset tudni, de az egyik valószínűleg a The Lord of the Rings: Gollum, amelyért a Daedalic Entertainment felel. Bár a kiadás jogát a Nacon szerezte meg, az IP maradt az Embracer Groupé, szóval jogdíjat kapnak belőle, így valószínűleg beleszámít az ötbe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)