Hirdetés

23 év után bezárt a Blitz Games Studios

|

A nagy múlttal rendelkező brit fejlesztőstúdió a mai nappal beszüntette működését, így 175 dolgozó maradt munka nélkül.

Hirdetés

Ha álmomból felébresztve kellene felsorolnom tíz játékfejlesztő stúdiót, nem biztos, hogy a Blitz Games Studios is köztük lenne, pedig a céget 1990-ben hozta létre Andrew és Philip Olivier, akiket leginkább a Dizzy sorozatról ismerhetünk.

Ugyancsak a Blitz berkein belül készült el a Yoostar 2, valamint a Reservoir Dogs játékváltozata is. A főleg casual, kinectes, vetélkedők (Are You Smarter Than a 5th Grader?, The Biggest Loser), filmek (az előbb említett Reservoir Dogs vagy a Puss In Boots), rajzfilmsorozatok (Spongyabob, Taz: Wanted) alapján készült játékok fejlesztésére szakosodott csapatban 175-en dolgoztak, egy részüknek a Rebellion ajánlott állást, továbbá két projektet még végig bírnak vinni, ezek egy új cégben fognak valóra válni 50 dolgozó tevékenykedésével. A Blitz Games megszűnésében a kliensekkel való egyet nem értések, a gazdasági válság és az átlagnál több balszerencse is közrejátszott.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)