Hirdetés

25 év után kap audio-támogatást egy MMORPG

|

Korrekt tálalásban szólal meg a negyedszázada néma játék.

Hirdetés

Habár az MMORPG-k műfaja az online természeténél fogva nem tartozik a legnagyobb múltra visszatekintő zsánerek közé, azért itt is akad néhány egészen régen futó móka, amelyek mellett még a 2004-ben elindult World of Warcraft is zsengének tűnhet.

Ilyen például a 2001-es Runescape, az 1999-es EverQuest vagy az 1997-es Ultima Online, de még őket is lepipálja a német fejlesztésű Tibia, amely 1995-ben született meg egy egyetemi projektként, 1997 óta pedig a nagyközönség is tolhatja. A napjainkban több mint 500 ezer főt számláló Tibia-közösség most egy nagyon fontos frissítésnek örvendhet: végre megérkeznek a hangok a játékba.

Hirdetés

Az audio-támogatást elhozó frissítés szeptember 27-én élesedik, de az MMO-t gondozó CipSoft már most megmutatott néhány effektet (ezekhez 5:38-hoz kell tekerni az alábbi videót). A fejlesztők mindazonáltal tisztában vannak vele, hogy sokaknak drasztikus lehet ez az éles váltás, így korrekt módon megadják a lehetőséget, hogy a játékosok maguk engedélyezhessék az egyes hanghatásokat. A közösség tagjai így teljes mértékben a saját ízlésükre szabhatják a játék hangzásvilágát, legalábbis a rendelkezésre álló repertoáron belül.

A történelmi update előtt a CipSoft egy átfogó blogposztot is publikál, amelyben részletes bepillantást enged majd a hangokkal kapcsolatos, 1 éves (!) munkafolyamatba. Ezzel azonban még nincs vége, szeptember 26-án, este 8 órakor ugyanis leleplezik a 25 éves Tibia hivatalos himnuszát is, amit ezen a közvetítésen követhetnek nyomon az érdeklődők.

Ti próbáltátok már a Tibiát?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)