Hirdetés

25 millió zene-játék player egy hónapban

|

A zenélés egyidős az emberiséggel - ennek ellenére a zenei játékprogramokat még ma is nehezen fogadják az igazi gamerek. Pedig az áttörés megtörtént...

Hirdetés

Az Interpret nevű piackutató cég felmérte, áprilisban mennyi amerikai játszott zenei játékokkal (Singstar, Guitar Hero stb...)

Az eredmény elég érdekes, ugyanis a statisztikai elemzés 25 millió embert hozott ki (összehasonlításképp ez kb olyan, mintha itthon 800-900 ezer ember játszana ilyen játékokkal egy hónap alatt).

A felmérés még további érdekes eredményeket hozott:

Aki zenei játékokkal játszik 67 százalékkal több zenei CD-t vásárol a boltokban.

Kétszer akkora az ilyen játékosokban a hajlandóság legális zenei letöltésekre.

A zenei játékosok majdnem kétszer annyi zenei videót néznek online, mint az átlagemberek (29% vs 15%)

Ugyanígy a játékosok jóval nagyobb arányban hallgatnak zenét közösségi hálózatokon keresztül (45% vs 32%)

Tehát itt a recept a zeneipar megmentésére - aki zenei játékokkal játszik, jobban szereti a zenét, mint azok, akik nem.

PC gamereknek külön érdekesség, hogy a felmérés szerint a játékosok 23 százaléka úgy gondolja, hogy a PC a legjobb játékplatform, ez adja a legteljesebb játékélményt, amely sokkal teljesebb, mint a konzoloké - legfőképp az egér és a billentyűzet adta kommunikációs lehetőségek miatt.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)