Hirdetés

Hatalmas elbocsátások a The Bureau: XCOM Declassified fejlesztőjénél

|

Jónéhány alkalmazottjától búcsút vett a 2K Marin, míg másokat más stúdióba helyezett át a vezetőség.

Hirdetés

Régóta sejteni lehetett, hogy a BioShock játékok fejlesztésénél aktívan közreműködő 2K Marin létszáma megcsappan, és most bekövetkezett, amitől mindenki tartott.

Valószínűleg a The Bureau: XCOM Declassified méltatlanul gyenge fogadtatása is közrejátszott abban, hogy a tegnapi nappal „jelentős mennyiségű” dolgozó maradt munka nélkül. Egy bizonyos forrás a Polygonnak azt nyilatkozta, hogy a csapat „nagy részét” szélnek eresztették, csupán azok maradtak meg, akik a 2K Bay Areai stúdiójába kerültek át, amit a Gears of War egykori vezető producere és a BioShock Infinite producere, Rod Fergusson vezet. Ebből viszonylag rövid úton kikövetkeztethető, hogy a 2K Marin tulajdonképpen megszűnt, de a hivatalos közleményben csak leépítésekről olvasni. Hogy mi lesz a stúdió sorsa és pontosan mennyi embert küldtek el, egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de várható, hogy ez az egész ügy nem marad ennyiben. Az elbocsátott dolgozók közül többen is szomorú hangvételű üzeneteket tettek közzé Twitteren, Ryan Mattsont például pont csatlakozásának ötödik évfordulóján rúgták ki.

Reméljük, hogy a tehetséges fejlesztők megtalálják a helyüket, több stúdió is jelezte, hogy tárt karokkal várja őket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)