Hirdetés

A 30 legjobban várt játék 2016-ban

|

Az elmúlt napokban sorra vettük, melyek az egyes platformok legígéretesebb, 2016-ban megjelenő exkluzívjai, és most a multiplatform játékokon a sor.

Hirdetés

2016 is egy erős év lesz a játékvilágban. Egyelőre nem merjük azt állítani, hogy 2015-nél erősebb, de ha megnézitek a PC, Xbox, PlayStation és Nintendo játékokat gyűjtő, valamint az alábbi listát, láthatjátok, hogy rengeteg ígéretes címet várhatunk jövőre is. Várhatóan ismét az őszi szezon lesz az erősebb, de aki nagyon unatkozik, már február-március környékén is találhat magának elfoglaltságot. A lista az abszolút legjobban várt játékokat szerepelteti, ezért vannak rajta olyanok is, amiket egy korábbi cikkünkben már láthattatok. A sorrend nem rangsor, hanem a megjelenés dátuma szerint lett felállítva, azokat a címeket pedig, amiknél még nincs fix intervallum vagy időpont, betűrendbe szedtük. Ha valami szerintetek kimaradt, tegyétek hozzá kommentben.

XCOM 2 - megjelenés: február 5.

Kiadó: 2K Games
Fejlesztő: Firaxis
Műfaj: akció
Platformok: PC, Mac, Linux

Az év első és egyben egyik legfontosabb PC-exkluzívja az XCOM: Enemy Unknown folytatása, az XCOM 2, melyben a már idegenek által uralt Földön harcolhatunk az emberek szabadságáért. A Firaxis egyelőre a PC-s változatot szeretné tökéletesíteni, konzolos megjelenésről csak a későbbiekben lehet szó.

Unravel - megjelenés: február 9.

Kiadó: Electronic Arts
Fejlesztő: Coldwood Interactive
Műfaj: platformer
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

Az Unravel egy olyan projekt, amin az első pillanattól fogva érezni, hogy szívből készül. Az egész rettentő aranyos, a megvalósítás az eddig látottak alapján lenyűgöző és egyedi, és emiatt jó eséllyel pályázik az év legjobb indie játékának címére.

Street Fighter V - megjelenés: február 16.

Kiadó: Capcom
Fejlesztő: Capcom, Dimps
Műfaj: verekedős
Platformok: PC, Linux (SteamOS), PlayStation 4

Míg idén a Mortal Kombat sorozat új része szolgálta ki a verekedős játékok kedvelőit, jövőre a Street Fighter (és kis szerencsével a Tekken) a soros. A Street Fighter V-től nagyjából azt kapjuk, amit a korábbi részektől, csak kicsit többet, kicsit szebben, kicsit jobban. A játék különlegessége, hogy a PC-s, linuxos és PlayStation 4-es játékosok egymás ellen is játszhatanak.

Far Cry Primal - megjelenés: február 23. (PS4, Xbox One), március 1. (PC)

Kiadó: Ubisoft
Fejlesztő: Ubisoft Montreal
Műfaj: akció-kaland
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

A Far Cry 5-re még legalább egy évet várni kell (ha lesz egyáltalán, de elnézve a sorozat sikereit, a bejelentést követően nem esnénk hanyatt meglepődöttségünkben), addig viszont a Far Cry Primal című spin-offal üthetjük el az időt, ami a kőkorszakba visz minket vissza. Egy vadászt irányítva, mammutokkal, kardfogú tigrisekkel és borzokkal küzdve vagy azokat megszelidítve, kizárólag közelharci vagy rövid hatótávolságú fegyverek (íjak, dárdák) használatával válhatunk a falka vezetőjévé.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 - megjelenés: február 23.

Kiadó: Electronic Arts
Fejlesztő: PopCap Games
Műfaj: TPS, tower defense
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

Az első rész sikerén felbuzdulva a PopCap Games egy sokkal tartalmasabb, teljes árú folytatást készít a Plants vs. Zombies: Garden Warfare-hez. A Garden Warfare 2-ben új zombik és növények, új egyjátékos, kooperatív és többjátékos játékmódok várnak ránk. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy felül tudja-e múlni elődjét népszerűségben.

Tom Clancy's The Division - megjelenés: március 8.

Kiadó: Ubisoft
Fejlesztő: Ubisoft Reflections, Ubisoft Massive, Ubisoft Annecy, Red Storm Entertainment
Műfaj: akció-TPS
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

Az év egyik legfontosabb játéka a The Division, amit még 2013-ban jelentett be a Ubisoft, de be kellett látnia, hogy egy éven belül nem képes megvalósítani azt, amit eltervezett. A játék azóta sokat alakult, de alapjaiban ugyanaz maradt: egy egyedül és csapatban is játszható, nyílt világú akciójáték, kidolgozott fejlődési rendszerrel.

Hitman - megjelenés: március 11.

Kiadó: Square Enix
Fejlesztő: IO Interactive
Műfaj: lopakodós TPS
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

A 47-es ügynök picit még pihen, mielőtt újra bevetésre indulna, de csak márciusig. Az új Hitman játék a korábbi ígéretek szerint több részre bontva jelenik meg, de az első, három helyszínt (Párizs, Sapienza és Marrakesh), hat küldetést, és 800 különböző lehetséges célpontot tartalmazó csomagot pár héten belül megkapjuk, melyhez az év folyamán fokozatosan csatlakoznak további tartalmak, teljesen ingyen.

Quantum Break - megjelenés: április 5.

Kiadó: Microsoft Studios
Fejlesztő: Remedy Entertainment
Műfaj: akció-kaland
Platform: Xbox One

A legjobban várt Xbox One-exkluzívok közül az Alan Wake-eket és Max Payne-eket is fejlesztő Remedy újdonsága, a Quantum Break a top 3-ban szerepel. A játékra két dolog miatt érdemes különösen figyelni: az egyik az időmanipulálás lehetősége, ami egyedivé teheti a játékmenetet, a másik pedig a vele szorosan összekapcsolódó élőszereplős sorozat, melynek négy epizódját a lemezen találjuk, és a "gonoszok" bemutatásával segítenek még jobban elmélyülni a történetben, összerakni a képet.

Dark Souls III - megjelenés: április 12.

Kiadó: Namco Bandai
Fejlesztő: FromSoftware
Műfaj: akció
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

A Bloodborne után a FromSoftware visszatér ahhoz a sorozathoz, ami széles körben ismertté tette őket. A Dark Souls III ugyanolyan fájdalmakat ígér, mint elődei, és játékmenet tekintetében is csak viszonylag apró eltérésekre számíthatunk. 

Uncharted 4: A Thief's End - megjelenés: április 27.

Kiadó: Sony Computer Entertainment
Fejlesztő: Naughty Dog
Műfaj: akció-kaland
Platform: PlayStation 4

Az Uncharted sorozat még nem ér véget, de az eddigi főszereplőtől, Nathan Drake-től a negyedik résszel búcsúzunk (állítólag). A széria korábbi epizódjai a legjobb PlayStation 3-as játékok közé tartoznak, és tudjuk, hogy a Naughty Dog játékai mindig páratlan élményt kínálnak, így nem félünk attól, hogy ebből nem lesz klasszikus, és nem teszi magasabbra a lécet minden más játék számára. Ha valami, ez minden akciójáték (vagy akciófilm-) kedvelő PlayStation tulajnak kötelező.

Total War: Warhammer - megjelenés: április 28.

Kiadó: SEGA
Fejlesztő: Creative Assembly
Műfaj: valós idejű stratégia (RTS)
Platformok: PC, Mac, Linux

Jövőre már a tizedik Total War játék jelenik meg, de ez az első olyan, ami nem valós történelmi eseményeket dolgoz fel. Sok más fejlesztő mellett a Creative Assembly is megállapodott a Warhammer jogokat birtokló Games Workshoppal, így hamarosan, a Total War: Warhammerben már a Warhammer univerzum frakciót is gigantikus csatákban ereszthetjük egymásnak.

Battleborn - megjelenés: május 3.

Kiadó: 2K Games
Fejlesztő: Gearbox Software
Műfaj: FPS-MOBA
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

A Gearbox Software az elmúlt években leginkább a Borderlands sorozattal foglalkozott, de most úgy gondolta, a fejlesztés során szerzett tapasztalatokat egy kicsit hasonló, de kicsit mégis másmilyen játéknál is tudja kamatoztatni. A Battleborn elsősorban egy többjátékos FPS, másodsorban pedig MOBA, amiben egy 25 különböző karakterből álló felhozatalból választhatjuk ki a számunkra legszimpatikusabbat, hogy a csapat többi tagjával együttműködve győzedelmeskedjünk az ellenfél csapat felett. A kompetitív mód mellett lesz egy kampánymód is, amit kooperatívan vagy akár egyedül is játszhatunk.

Mirror's Edge: Catalyst - megjelenés: május 24.

Kiadó: Electronic Arts
Fejlesztő: DICE
Műfaj: akció-kaland
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

Jövőre új esélyt kap a Mirror's Edge sorozat. A DICE átgondolta, mit kellett volna másképp csinálnia az első alkalommal, és minden visszajelzést megfontolva rakta össze a Mirror's Edge Catalystot. A játék sokkal inkább Faith-re, a korábban is látott főhősnőre koncentrál, illetve arra, hogyan lett belőle futár. Glass városát szabadon bejárhatjuk, a fő missziók mellett mellékküldetéseket teljesíthetünk, gyűjtögetnivalókat hajkurászhatunk, de nagyobb szerepet kap a sztori is. Reméljük, ezúttal sikerül befutnia.

Dishonored 2 - megjelenés: 2016. tavasz

Kiadó: Bethesda Softworks
Fejlesztő: Arkane Studios
Műfaj: lopakodós FPS
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

Váratlanul nagy siker lett az első Dishonored, és ezt látva egyértelmű volt, hogy előbb-utóbb készül a folytatás. A Dishonored 2-ben 15 évvel az előző rész eseményei után egy túlvilági veszély fenyegeti a birodalmat, amit ezúttal nem csak Corvo, de a korábban hercegnőként megismert Emily szerepében is visszaverhetünk. Mi döntjük el, kivel játszunk, és azt is, hogy lopakodva, vagy őrülten mészárolva teljesítjük-e az előttünk álló feladatokat.

DOOM - megjelenés: 2016. tavasz

Kiadó: Bethesda Softworks
Fejlesztő: id Software
Műfaj: FPS, arena shooter
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

Több mint tíz év szünet után a DOOM is visszatér, és nagyon brutális lesz. Kiszakítható és leszakadó végtagok, mindenféle hörgő, erőszakos szörnyek várnak minket az egyjátékos kampányban, míg a multiban akár mi is ilyen szörnnyé válhatunk. Nem gyenge idegzetűeknek való, de akit nem zavar a túl sok vér, nagyon jól elszórakozhat vele. 

Homefront: The Revolution - megjelenés: 2016. tavasz

Kiadó: Deep Silver
Fejlesztő: Deep Silver Dambuster
Műfaj: nyitott világú FPS
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

Nem haladt simán a Homefront: The Revolution fejlesztése, de most úgy tűnik, a Deep Silvernek köszönhetően minden probléma elhárult. A Mirror's Edge-hez hasonlóan ez is egy átgondolt koncepció eredménye, amiben a koreai megszállás utáni Philadelphiát próbálhatjuk meg felszabadítani. Mivel a lázadóknak nincs támogatása, a fegyverek közel sem modernek, és ugyan fejleszthetjük őket, de csak az "utcán talált" eszközökkel. Képzeljetek el egy utópisztikus jövőbe ültetett Far Cry-t, valami olyasmit fogunk kapni.

No Man's Sky - megjelenés: június

Kiadó: Sony Computer Entertainment, Hello Games
Fejlesztő: Hello Games
Műfaj: felfedezős, nyílt világú akció-kaland
Platformok: PC, PlayStation 4

A Joe Danger játékokat fejlesztő Hello Games projektjét, a No Man's Sky-t nagyobb várakozás övezi, mint azt a csapat valaha gondolta volna. A cél valami olyasmi lesz, hogy űrhajónkkal bolygókat fedezzünk fel, gyűjtögessünk, harcoljunk, fejlődjünk, és fokozatosan haladjunk az elképesztő méretű univerzum közepe felé. Érdemes azért az elvárásokat óvatosan belőni, mert akármilyen nagy és ígéretes projektnek is tűnik, a fejlesztést egy 12 főből álló indie stúdió végzi. 

Deus Ex: Mankind Divided - megjelenés: augusztus 23.

Kiadó: Square Enix
Fejlesztő: Eidos Montréal
Műfaj: lopakodós FPS
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

Két évvel a Human Revolution eseményeit követően folytatódik Adam Jensen kalandozása. A Deus Ex: Mankind Dividedban az úriember új bővítményeket és eszközöket kapott, így még változatosabban tudja elintézni a különböző terroristacsoportok tagjait.

Overwatch - megjelenés: 2016. nyár

Kiadó: Activision-Blizzard
Fejlesztő: Blizzard
Műfaj: arena shooter
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

A Blizzard próbálja mindenhol megvetni a lábát, a MOBA-színtérre betörés után most az arena shooterek műfaja következik. Az Overwatch a csapat hosszú idők óta első teljesen új IP-je, amiben két, különböző tulajdonságú hősökből álló csapat esik egymásnak. A korábbi tippekkel ellentétben végül teljes árú szoftverként jelenik meg, de mivel Blizzard játékról van szó, ez valószínűleg nem befolyásolja a sikerét. Meglátjuk.

Gears of War 4 - megjelenés: 2016 vége

Kiadó: Microsoft Studios
Fejlesztő: The Coalition
Műfaj: fedezék alapú TPS
Platform: Xbox One

Nathan Drake sztorija idén zárul, de Marcus Fenixéket már korábban el kellett engednünk. A Gears of War 4 a harmadik rész eseményei után játszódik, de új karaktereket ismerhetünk meg. Az új csapat újra félelmetessé szeretné tenni a támadó lényeket, így a játékidő nagy részét sötétben töltjük. A sztori során négy helyett egyszerre csak két karaktert irányíthatunk kooperatívan. További részleteket csak később tudhatunk meg.

Mass Effect: Andromeda - megjelenés 2016 vége

Kiadó: Electronic Arts
Fejlesztő: BioWare
Műfaj: sci-fi szerepjáték
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

Elvileg már egy év sincs hátra a megjelenésig, de a BioWare rettentő titokzatos a Mass Effect folytatásával kapcsolatban. Annyi biztos, hogy Shepard nem lesz, és várhatóan más visszatérő karakterekkel sem találkozunk. Nagyon sok év eltelt a korábbi részek óta, ráadásul nem a Tejúton, hanem az Andromeda galaxisban játszódik, úgyhogy a Mass Effect: Andromeda eseményei során teljesen más szögből ismerjük majd meg az univerzumot.

Detroit: Become Human - megjelenés: 2016

Kiadó: Sony Computer Entertainment
Fejlesztő: Quantic Dream
Műfaj: kaland
Platform: PlayStation 4

A Quantic Dream 2012-ben bemutatott Kara demójából nem terveztek játékot csinálni, de a csapat végül úgy látta, a techdemóban használt ötletből többet is ki tud hozni. A Detroit: Become Humanben egy öntudatra ébredt androidot, Karát irányíthatjuk, aki a jövőbeli Detroitot felfedezve próbálja megtalálni a helyét. Az alap koncepció is érdekes, de ha figyelembe vesszük, mit hoztak össze a srácok a Heavy Rain és a Beyond: Two Souls esetében, okkal bízunk abban, hogy ez is lesz legalább annyira jó.

Fable Legends - megjelenés: 2016

Kiadó: Microsoft Studios
Fejlesztő: Lionhead Studios
Műfaj: akció-szerepjáték
Platformok: PC, Xbox One

A Fable Legends más, mint amit eddig a sorozatban láttunk, kezdve azzal, hogy egy free-to-play, aszimmetrikus többjátékos módra épülő, de egyedül is játszható játék. Négy játékos hősők, egy pedig a gonosz szerepét veszi fel, és míg előbbieket közvetlenül irányítjuk, utóbbi egységeinek adhat parancsot. A PC-sek és One-osok együtt is játszhatnak.

For Honor - megjelenés: 2016

Kiadó: Ubisoft
Fejlesztő: Ubisoft Montréal
Műfaj: hack and slash
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

Ha valamit nem vártunk a Ubisofttól, az a For Honor. A játék a középkorba repít minket, ahol három frakció valamelyikéhez (lovagok, szamurájok, vikingek) csatlakozva harcolhatunk egymással. A kompetitív módokban egyszerre nyolcan is részt vehetünk, a cél pedig nem más, mint az ellenfél csapat likvidálása. Várhatóan az év végén jön, addigra valószínűleg több részletet fogunk tudni.

Gran Turismo Sport - megjelenés: 2016

Kiadó: Sony Computer Entertainment
Fejlesztő: Polyphony Digital
Műfaj: verseny
Platform: PlayStation 4

Hosszú idő után hallatott magáról a Gran Turismo sorozat, de a hetedik rész előtt még kapunk egy játékot, ami valahol félúton van egy teljes értékű folytatás és egy Prologue között. Azt egyelőre nem részletezték, hogy pontosan mit kínál a Sport, de annyi biztos, hogy egy egyjátékos kampány mellett online is játszhatunk, például az FIA bajnokságaiban.

Horizon: Zero Dawn - megjelenés: 2016

Kiadó: Sony Computer Entertainment
Fejlesztő: Guerrilla Games
Műfaj: akció-szerepjáték
Platform: PlayStation 4

A Killzone után valami egészen mással próbálkozik a Guerrilla Games. A Horizon: Zero Dawn a nagyon távoli jövőben játszódik, ahol az emberiség már rég elhagyta a Földet, az uralmat pedig robotikus lények vették át. Aloyt, egy vadászlányt irányítva küzdhetünk a túlélésért, válogatott fegyverekkel teríthetjük le a robotdinoszauruszokat, hogy elegendő elektromossághoz és fémhez jussunk.

Mafia III - megjelenés: 2016

Kiadó: 2K Games
Fejlesztő: Hangar 13, 2K Czech
Műfaj: nyitott világú akciójáték
Platformok: PC, Mac, PlayStation 4, Xbox One

Kétségtelenül az év egyik legjobban várt játéka a Mafia sorozat folytatása. Ugrunk egy kicsit az időben: a Mafia III története 1968-ban, New Orleansben folytatódik, ahol egy a vietnami háborút megjárt veteránt, Lincoln Clayt irányítva állunk bosszút a helyi bandák által meggyilkolt barátain. Lincoln vérszomjasságát jól mutatja, hogy míg a korábbi játékokban ha nem lőttünk, leginkább ájulttá vertük ellenfeleinket, most szinte kivétel nélkül előkerül egy kés, és akivel szembekerülünk, nem ússza meg élve. Lincolnt hárman is segítik: Cassandra, Burke, és a Mafia 2-ből jól ismert, azóta kissé megváltozott, de még mindig jóképű Vito Scaletta. Nagyon szeretnénk, hogy jól sikerüljön. Légyszi.

The Last Guardian - megjelenés: 2016

Kiadó: Sony Computer Entertainment
Fejlesztő: genDESIGN, SCE Japan Studio
Műfaj: akció-kaland
Platform: PlayStation 4

Valószínűleg nem lesz az év legsikeresebb játéka, de az ICO-t és Shadow of the Colossust is kedvelő rajongók már nagyon, nagyon hosszú ideje várnak rá. Szinte hihetetlen, de jelenleg úgy állunk, hogy a The Last Guardian jövőre tényleg megjelenik. Ismerve Fumito Uedát és csapatát, azért szkeptikusak vagyunk ezzel kapcsolatban, de bízzunk a legjobbakban.

South Park: The Fractured But Whole - megjelenés: 2016

Kiadó: Ubisoft
Fejlesztő: Ubisoft San Francisco
Műfaj: szerepjáték
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

Még a The Stick of Truth sikere után sem volt biztos, hogy lesz folytatása a játéknak, de a South Park készítői, Matt Stone és Trey Parker kaphatóak voltak egy újabb videojátékra. Az Obsidian helyett fejlesztést a South Park: The Fractured But Whole esetében a Ubisoft San Francisco végzi, South Park gyerekei pedig nem fantasy szerepjátékosat, hanem szuperhősöset játszanak, Eric Cartman, avagy a félig ember, félig mosómedve The Coon vezetésével.

Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands - megjelenés: 2016

Kiadó: Ubisoft
Fejlesztő: Ubisoft Paris
Műfaj: taktikai TPS
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

Nem a The Division lesz az egyetlen Tom Clancy univerzumában játszódó játék jövőre, hiszen készül a Ghost Recon Wildlands is, ami egy kicsit eltér az utóbbi epizódoktól (szerencsére). A jövőből a jelenbe térünk vissza, egész pontosan Bolíviába, ami a világ legnagyobb drogellátója. Az Egyesült Államok kormánya megbízásából csapatunkkal le kell igáznunk a Santa Blanca kartelt. A sorozat történetében először egy teljesen nyitott világot járhatunk be, ahol a fő küldetések mellett mellékküldetések is elérhetők. Alapvetően négy játékosra tervezik, de ha egyedül akarunk játszani, három társunkat a mesterséges intelligencia irányítja.

Ez tehát az a 30 játék, amit a legjobban várunk jövőre. Persze lehetnek még új bejelentések, csúszások is, de jelen pillanatban így áll össze a mi top 30-as listánk. Ezekről és további 81 jövőre megjelenő játékról a GameStar magazin 2016/01-es számában olvashattok majd bővebben.

Nos, ti melyiket fogjátok biztosan kipróbálni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)