Hirdetés

32 éves mélyponton a Sony részvények árfolyama

|

A valaha szebb napokat látott japán óriás részvényei igencsak visszaestek a tegnapi nap folyamán.

Hirdetés

Az esés annak volt köszönhető, hogy közzé tették az elmúlt év eredményit, s azok meglehetősen siralmasak voltak. Rekordösszegű veszteséget volt kénytelen a cég elszenvedni, mely főként annak tudható be, hogy igencsak visszaesett a Sony hardverek és televíziók iránti kereslet. Gondolom a hackerbotrány sem tett jó a cég hírnevének.

A Sony játékrészlege viszont a körülményekhez képest egészen jól szerepel, Eladtak 13.9 millió PS3-ast (az előző évben 14.3 millió ment el). Szoftverből kicsit jobb a helyzet, a pénzügyi évben elment 156.6 millió (tavaly 147.9 millió eladás volt). PS Vita-ból elment 1.8 millió darab, ami azért nem rossz szám, már csak a húzócímek hiányoznak róla.

A vezetők azonban bizakodóak, erre az évre 376.5 millió dollár profitot vizionálnak. Nekik legyen igazuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)