Hirdetés

38 játék már kifogástalanul fut, 24 pedig működik a Steam Decken, 5 viszont játszhatatlan a konzollal

|

A Valve elkezdte jelölgetni a Steam Deck-kompatibilis játékokat.

Hirdetés

Bár az lenne a cél, hogy a Steamen elérhető összes játék működjön a Valve idén debütáló kézikonzolján, lehetnek kivételek, amikről sajnos le kell mondani a felhasználóknak - hacsak nem telepítenek egy Windowst a Linux-alapú SteamOS mellé, ami a Proton segítségével teszi futtathatóvá a Microsoft operációs rendszeréhez írt programokat.

Aki nem akarja kijátszani a rendszert, már a SteamDB oldalán is tájékozódhat arról, mely játékok támogatják maximálisan a Steam Decket, melyek azok, amik működnek, de nem használják ki a gép képességeit, és melyekről kell teljesen lemondani.

Hirdetés

Valószínűleg maga a Valve is feltűnteti majd a játékok adatlapján, hogy érdemes-e egyáltalán próbálkozni, addig viszont jó tudni, hogy a nem támogatott játékok listáján 4 VR-játék mellett a Persona 4 Golden is szerepel. Aki ezt menet közben akarná játszani, várhat egy switches verzióra, vagy szerezhet egy PlayStation Vitát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Várhatóan akkora lesz a támogatott játékok listája, hogy a nem működőkről könnyen lemondhatunk majd. A Steam Deck februárban érkezhet meg a korai előrendelőkhöz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)