Hirdetés

40 játékot ad ki a Capcom egy év alatt

|

A Capcom ma reggel adta ki a harmadik pénzügyi negyedévre vonatkozó jelentését, melyből igen érdekes dolgokat tudhattunk meg.

Hirdetés

Jól megy a szekér a Capcomnak. A legfrissebb pénzügyi jelentés szerint az eladások tavaly április és december között 72,69 milliárd yen nettó nyereséget hoztak, ami 44 százalékkal több a tavalyi évhez képest.

A Capcom ,,Digitális tartalmak" részlege, ami a PC-s, digitális konzolos és mobilos eladásokkal foglalkozik, szintén sikeresnek könyvelheti el az elmúlt három negyedévet. Az összbevételük 35,73 milliárd yen volt, 39,2 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt. Ezt többek között a Smurf's Village, illetve a Street Fighter sorozat mobilos címeinek köszönhetik.

Ugyanakkor hivatalosan is elismerték, hogy a Resident Evil 6 csúfosan megbukott annak ellenére, hogy 4.8 millió példányt vittek haza belőle. A Dragon's Dogma és Monster Hunter 3 Ultimate ugyanakkor meglepően sikeres lett. A Capcom a közösségi platformokon is jelen van, alkalmazásaik csak Japánban 7.2 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedhetnek, de a jelentésben az is szerepel, hogy van még hely a terjeszkedésre. A Resident Evil: Outbreak Survive 2 millió regisztrált felhasználója biztos bázist alkot.

A hivatalos üzleti információk után jöjjenek az átlagfelhasználók számára is érdekes adatok. A Capcom a VG247-nek küldött levelében megerősítette, hogy a 2013-as pénzügyi negyedév végéig (tehát szeptember harmincadikáig) összesen 40 új játékot kíván kiadni. Ezek egy része már megjelent (Resident Evil 6, DmC), mások később érkeznek (Remember Me,  Lost Planet 3, Resident Evil: Revelations), és mint azt láthatjátok, jórészüket még be sem jelentették. A Capcom reményei szerint ebből a 40 címből összesen 14 millió példányt adnak el, ami 1.7 millióval kevesebb, mint a 2012-es pénzügyi évben remélt. Tavaly 69 címet adtak ki, így érthető, hogy az elvárások is ennek megfelelően igazodtak.

Érdekesség, hogy a kiadó máig legnépszerűbb címe az 1992-es Street Fighter II, amiből összesen 6.3 milliót adtak el. A Resident Evil franchise darabjai közül az ötödik rész a legnépszerűbb a maga 6 millió eladott példányával, ezt a 4.96 milliós Resident Evil 2 és a 4.8 milliós Resident Evil 6 követi. Ennek fényében a Resi 6 eladásai már nem is tűnnek olyan rossznak. A cég ötödik legjobban fogyó játéka a csak Japánban forgalmazott, PSP exkluzív cím, a Monster Hunter Freedom 3, amiből 4.7 millió talált gazdára. A DmC: Devil May Cry pontos eladási adatairól még semmi hír.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)