Hirdetés

Miért jó választás a 4K felbontás?

|

Új tévét szeretnél venni, de nem tudod, milyet válassz? Ha hosszú élettartamú készülékre vágysz, a nagy felbontású készülékeket érdemes figyelembe venni. Ne gondolkodj, válaszd a 4K felbontást!

Hirdetés

A 4K-s televíziózás lassan megszokottá válik, mivel ezen készülékek ára folyamatosan csökken. Ma már nem csak a TV csatornák nézésére vásárolunk egy tévét, hanem filmek vagy sorozatok megtekintésére is, olyan különböző felületeken mint a Netflix, HBO GO stb., ezért számos szempontot figyelembe kell vennünk egy TV vásárlásakor. Ahhoz képest, hogy egy olyan technológiáról van szó, amely a képtisztaságról és az élességről szól, maga a téma igencsak ködös és zavaros tud lenni.

Hirdetés

Íme néhány ok, hogy miért jó ötlet 4K-s tévét választani:

A kép minősége

A 4K-s képminőség gyönyörűsége vitathatatlan; valójában 3840 x 2160 pixel felbontású képernyőt jelent. Az ilyen típusú készülékek az első HDR funkcióval rendelkező tévék. Egy kép dinamikatartománya (HDR) határozza meg, hogy mennyire lehetnek világosak a világos részek, illetve sötétek a sötét részek, anélkül, hogy információ veszne el. A HDR fokozza a világos és sötét színek intenzitását. 

Egy másik technológia, amely 4K-s tévék esetében gyakran előkerül, az OLED. Alapvetően egy 4K-s TV egy fénykibocsátó diódát használ a képek létrehozásához. Mivel az OLED televíziók saját színszűrőket tartalmaznak, intenzívebb feketét és szélesebb színskálát eredményeznek, és a kép ugyanolyan minőségű lesz, akármilyen látószögből nézzük. Továbbá jó tudni, hogy az ilyen típusú technológiának sokkal kevesebb energiára van szüksége a működéshez.

A filmnézés- és videojáték fejlődése

Amikor a 4K-s tévék megjelentek, még nem voltak olyan tartalmak, amelyeket meg lehetett nézni ebbe a felbontásban. Ma már nem kérdés az ilyesmi. Azok a felületek, amelyeket film- és sorozatnézésre használunk a smart tévéken, ma már szinte kivétel nélkül rendelkeznek 4K-s felbontással, és ami a legfontosabb, hogy már a vállalatok is ebbe az irányba fejlődnek. Továbbá a TV csatornák is lépéseket tesznek annak érdekében, hogy a nézők kedvenc műsoraikat 4K felbontásban élvezhessék.

konzolok
konzolok

Azt is figyelembe kell venni, hogy a legtöbb játékkonzol már támogatja a 4K-s felbontást. Számos olyan vállalat, amely ezeket a konzolokat gyártja, új verziókat hozott piacra, hogy a legjobb játékélményt a 4K-s felbontással biztosítsa. A PS4 Pro és az Xbox One X is alkalmas 3840 x 2160-as felbontáson futtatni a játékokat, továbbá sokszor ilyen felbontásban jelenítik meg azokat egy 4K televízión, még akkor is, ha a játék alacsonyabb felbontáson fut. 

Az ár

Nagyon sokan a 4K-s tévét drága készüléknek tartják. Természetesen lehet nagyon drága 4K-s televíziót is vásárolni, azonban nem muszáj feltétlenül mélyen a zsebünkbe nyúlni. Emellett, ahogy már feljebb említettük, 2014 óta az árak csökkenő tendenciát mutatnak. Ezzel szemben a 4K-s felbontást biztosító gyártók száma növekedett, így rengeteg új modell kerül a piacra.

Az 1080p felbontású tévéket az utóbbi időben nagy kedvezményekkel értékesítik, visszautasíthatatlan árakkal, azonban a 4K felbontású tévék nem a múlt darabjai. Négyszer annyi pixellel, mint az 1080p, a 4K eddig soha nem látott részleteket hoz elő. Ezek a készülékek a jövőt képviselik, sok előnyük van, így ez lehet a legjobb választás. Igényeidtől függően megtalálhatod a számodra megfelelő 4K-s tévét, amely belefér a költségvetésedbe, de ha mégis túllépnéd, csalódni biztosan nem fogsz.

A 4K már most is széles spektrumon van jelen, és pár év múlva ez lehet a sztenderd. Jelenleg ott tartunk, hogy a televíziók ára már megfizethető, és a tartalom eléggé elterjedt ahhoz, hogy a 4K átvétele tényleg beindulhasson.

Reméljük, segítettünk tisztábban látni a 4K felbontás és készülékek előnyeit. Ha továbbra is érdekelnek ezek a termékek, nézz körül az eMAG.hu ajánlatai között és vásárolj egy 4K-s tévé készüléket. Hidd el, megéri!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)