Hirdetés

5 dolog, amit megtudtunk a Grand Theft Auto VI kiszivárgott videóiból

|

Bár a felvételek még a játék kezdetleges változatát mutatták, azért néhány fontos dolog így is kiderülhetett.

Hirdetés

A hétvége során ellepték a netet a Grand Theft Auto VI kezdetleges, fejlesztés alatt álló változatát mutató videók, amik messze nem tükrözik azt, hogy milyen lesz a végleges játék, de feltűntek benne olyan elemek, amikről okkal gondolhatjuk, hogy megmaradnak a teljes változatra is. Egyelőre nem tudni azt sem, hogy mikoriak a felvételek, bármi változhatott ezek rögzítése óta, és bármi változhat még a továbbiakban, a játék megjelenéséig is, pláne a szivárgás hatására.

Ugyanakkor ha a Rockstar nem dönt úgy, hogy lesöpör mindent az asztalról, az alábbi öt dolgot biztosnak vehetjük a GTA VI kapcsán.

Hirdetés

Két főszereplő lesz, és a nevüket is tudjuk

Ahogy azt a korábbi pletykákból is hallottuk, a sorozat történetében először bukkan fel olyan női főszereplő, akit a sztorimódban irányíthatunk. Az ő neve Lucia, társa, a játék másik irányítható karaktere pedig Jason lesz. Úgy látszik, stimmel az is, hogy egy Bonnie-hoz és Clyde-hoz hasonló párost alkotnak, de még korai lenne párhuzamot vonni, túl keveset tudunk ehhez. Kíváncsian várjuk, kettejükből mit hoz majd ki a Rockstar.

Visszatérünk Vice City-be

A videókban egyértelműen látszott, hogy a játék helyszíne Vice City és környéke lesz - erről egy épület felirata, a rendőrautók, a tömegközlekedési járművek is tanúskodtak, de még erősebb bizonyítéknak számít az egyik épület, aminek eredetije Miamiban található. Ha nem tiltotta volna le mindenhonnan a vonatkozó képeket és a videókat a Take Two, megmutatnánk (aki megtalálja, dobja be kommentbe).

Azzal ugyanakkor érdemes számolni, hogy nem kapjuk majd pont ugyanazt az élményt és hangulatot, amit a GTA: Vice City adott, már csak a korszakváltás miatt sem. Bár a neonfényes tengerparti sétányt biztosan visszahozzák, sok minden változni fog, és több időt tölthetünk vidéken.

A Grand Theft Auto V eseményei után járunk

Nem nagy meglepetés, de ezt is egyértelművé tette egy párbeszéd. Az egyik videóban egy konteóhívő karakter úgy említi Jay Norrist, a LifeInvader ügyvezetőjét, mintha ő még élne ("Jay Norris letöltheti a kib*szott agyadat és eladhatja a kínaiaknak"), majd beszélgetőtársa kijavítja, hogy Norris már halott, amiben ő erősen kételkedik ("Halott, mi? Pont ahogy létezik egy ország, amit Finnországnak hívnak.").

A GTA V egyik emlékezetes küldetésében Michael és Lester ügyeskedésének hála a cég új telefonjának bemutatóján lerobbant a feje. Lehet, hogy igazából túlélte a támadást, de így vagy úgy, a GTA VI eseményei nagy eséllyel a GTA V után zajlanak majd.

Megörököl egy rakás dolgot a Red Dead Redemption 2-től

Ahogy az várható volt, a Rockstar North jelenleg legfrissebb játéka szolgál majd a GTA VI alapjául, az ahhoz lefejlesztett újításokat használni fogják, de még újabb dolgok is kísérik ezeket. Elképzelhető, hogy lehetőség lesz túszok megkötözésére (gyorskötözővel, nem lasszóval), a karakterek két nagy és két kézi fegyvert viselhetnek maguknál, és a lovaglás beépítésére utaló nyomok is láthatók, de lehet, hogy ez csak az RDR2 maradéka. Használhatunk olyan dolgokat, mint a cigaretta, a gyógyszer, és az elsősegélykészlet, és ezeket a fegyvertárcsáról érhetjük el, nem egy külön menüből. Lehet, hogy kapunk egy táskát is, amibe további dolgokat pakolhatunk.

Emellett lesznek új mozdulatok is, mint a kúszás, a vízben lövöldözés, a túszok pajzsként való használata, a gyors fegyverváltás, a nagy fegyverek használata autóból kihajolva, a fegyverfelvételhez való lehajolás, és természetesen mindegyikhez még részletesebb animációk társulnak.

Részletesebb lesz az autók testreszabása

Minden eddiginél részletesebben ízlésünkre formálhatjuk majd a kocsikat, állíthatjuk az ülésmagasságot és a háttámlát, lehajthatjuk a napellenzőt, finomhangolhatjuk a felfüggesztést, a tükröket (juhú, működő tükrök!), a kartámlát, és valamit babrálhatunk a fékkel, a kuplunggal, a gázzal és a kanyarodással is.

Emellett a rendőrök látszólag emlékezni fognak nem csak az autónkra, de a rendszámtáblára is, úgyhogy nehezebb lehet majd lerázni őket.

Minden fent leírt dolog változhat, kikerülhet vagy átalakulhat, mire a Grand Theft Auto VI megjelenik, de egyelőre ezekkel számolhatunk, aztán majd ha időszerűnek érzi, a Rockstar úgyis elmond mindent, amit tudni érdemes.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)