Hirdetés

5 hasznos tipp a Red Dead Redemption 2-höz

|

Unod a lovaglást, ráadásul csóró is vagy? Mutatunk pár trükköt, amivel te lehetsz a Vadnyugat legkeményebb banditája.

Hirdetés

A Red Dead Redemption 2 egy elképesztően összetett játék, ahol a legapróbb dolgok is komoly hatással lehetnek ránk és a környezetünkre. Ezekre nem is mindig hívja fel a figyelmet a Rockstar, vagy ha igen, akkor általában egy fontos beszélgetés közben pörgetik le a tutorial szöveget a bal felső sarokban, hogy esélyed se legyen elolvasni. Mi most összegyűjtöttünk néhány olyan hasznos tudnivalót, amire minden valamire való cowboynak szüksége lesz. Ettől persze még bőven marad felfedeznivaló a játékban, csak kapargatjuk a felszínt, de ha belevágsz az egyáltalán nem könnyű kalandba, akkor talán kicsit könnyebb lesz a túlélés.

Hirdetés

1. Így szerezz gyorsan pénzt

Dutch bandájának tagjaként értelemszerűen rengeteg módja van annak, hogy némi zsebpénzre tegyünk szert: kirabolhatunk üzleteket, elköthetünk postakocsikat, kizsebelhetünk embereket, de van egy ennél egyszerűbb és jogilag kevésbé kifogásolható módja is a meggazdagodásnak. Egyszerűen látogassatok el a Limpany nevű kiégett városba, és a Sheriff egykori irodájában keressétek meg kasszát (segítünk: balra lesz).

Ebben található egy aranyrúd, amit aztán 500 dollárért leadhattok az Emerald Ranchon, de csak akkor, ha már teljesítettétek a The Spines of America küldetést. Az aranyrúd mindig itt lesz, bármikor visszajöhettek érte.

2. Így oldhatod fel a gyorsutazást

A lovaglás szerves része a játéknak, és bőven várják meglepetések az embert a prérin, de abszolút érhető, ha valaki nem akar hosszú percekig baktatni. Szerencsére van a játékban gyorsutazás, azonban nem kapjuk meg automatikusan, nekünk kell feloldanunk. Ehhez a bázisunkon meg kell vennünk Dutch sátrát, majd fejleszteni a sajátunkat. Ha ezzel megvagyunk, akkor innen bármelyik településre elugorhatunk. Fontos, hogy a gyorsutazás csak innen működik, tehát városok között, vagy a bázisra vissza nem ugorhatunk.

3. Légy te a legnagyobb vadász

A vadászat és halászat is fontos szerepet kap a játékban, így nem árt, ha időben elsajátítjátok az alapokat. A tetemek például idővel elkezdenek rothadni és odavonzzák a dögevőket. Ez igaz akkor is, ha napokig lovagolunk egy döglött állattal magunk mögött. Magukat az állatokat érdemes íjjal lekapni, mert a puskával szitává lőtt bundákért közel sem kapunk majd annyi pénzt.

Maga a vadászat egyébként növeli a Dead Eye szintünket, amit használhatunk arra is, megnézzük a saját szagunkat (igen, ez már áthajlik egy kicsit szinesztéziába), amit az állatok is megéreznek, ha feléjük fúj a szél. Ennek elkerülése érdekében vásárolhatunk olyan kölniket, amik elfedik a szagunkat, ezzel segítenek beolvadni az erdőben.

4. A ló az ember legjobb barátja

Bár a GTA-hoz hasonlóan itt is elköthetjük gyakorlatilag bármelyik lovat, sokkal fontosabbak lesznek a saját hátasaink, akikre folyamatosan oda kell figyelni, mert ha összeszedik az út porát, lassabbak lesznek. Ilyenkor jöhet egy jó csutakolás (a lustábbaknak elég átgázolni egy folyón), és már csillog is a paripa, mint új korában.

Az sem mindegy, hogy milyen kapcsolatot ápolunk a lovunkkal, hiszen ennek hatására lesz egyre kezesebb, így tanul meg trükköket. Amíg nem bízik meg bennünk az állat, addig például ne nagyon sétálgassunk mögötte, hacsak nem épp azt akarjuk, hogy lerúgjon. Főleg igaz ez akkor, ha valaki más nyeregtáskáját akarjuk átkutatni.

Ha a lovunkat lelövik (vagy épp leugrunk vele egy szakadék szélén), akkor könnyes búcsút is vehetünk tőle, nem lehet feltámasztani. Éppen ezért célszerű egy kibontakozó balhé előtt jó messzire elküldeni a pacit, nehogy baja essen (ezt az interakciós menüben találjátok).

5. Csalj, ha máshogy nem megy

Valószínűleg senkit nem lep meg, hogy egy Rockstar játék tele van cheatekkel, amiket beírva extra képességekhez vagy tárgyakhoz juthatunk. Ha egyet bepötyögtünk, megjelenik egy cheat menü, amiben aztán ki-be kapcsolgathatjuk az adott csalást. Érdemes előtte menteni egyet, mert ha bekapcsoltunk egy csalást a játék már nem enged majd menteni.

Bizonyos cheateket nem tudunk csak úgy aktiválni, szükség lesz hozzájuk egy adott újságra, amit a játékban rikkancsoktól vásárolhatunk meg. A cheateket helyesen kell bepötyögni, de a kis- és nagybetűk nem számítanak.

Cheat kód: You Long for Sight but See Nothing
Effekt: Felfedi az egész térképet
Előfeltétel: A 3. fejezet  Blood Feuds, Ancient and Modern küldetése után megvásárolható újság

Cheat kód: I seek and I find
Effekt: Maximális szintű Dead Eye
Előfeltétel: Nincs

Cheat kód: You flourish before you die
Effekt: Feltölti az összes attribútumot
Előfeltétel: Nincs

Cheat kód: Abundance is the dullest desire
Effekt: Végtelen lőszer
Előfeltétel: New Hanover Gazette No. 27, megvásárolható Valentine-ban az első fejezetben.

Cheat kód: Better than my dog
Effekt: Bárhonnan hívhatod a lovat
Előfeltétel: Nincs

Cheat kód: You are a beast built for war
Effekt: Leidéz egy csatalovat
Előfeltétel: Az epilógus után megvásárolható újság

Cheat kód: Run! Run! Run
Effekt: Megidéz egy versenylovat
Előfeltétel: Nincs 

Cheat kód: Virtue Unearned is not virtue
Effekt: Növeli a honor szintet
Előfeltétel: A 4. fejezet Urban Pleasure küldetése után megvásárolható újság

Van egy tuti tippetek, amit megosztanátok a többiekkel? Írjátok meg nekünk kommentben, segítsétek a vadnyugati gonosztevők életét ebben a kutya világban!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)