Hirdetés

5 új játék, ami már kiszivárgott az E3 előtt, és 5 cím, amire egyáltalán nem számítottunk

|

Beigazolódott pár hitelesnek tűnő pletyka, de azért meglepetésekből sem volt hiány eddig a 2021-es E3-on.

Hirdetés

Rendhagyó E3 az idei olyan szempontból, hogy nagy élő bulik helyett előre rögzített trailercsokrokat kapunk csupán, de így legalább kevesebb teret lehet engedni a teljesen felesleges süketelésnek. Túl vagyunk pár virtuális konferencián (élőben közvetítettük például a Ubisoft, az Xbox és a Square Enix saját műsorát), ezek alapján pedig kijelenthető, elég sok korábbi pletyka nyert bizonyítást, ugyanakkor a stúdióknak sikerült pár valódi meglepetést is okozniuk.

Az alábbi rövidke listában most ebből a két halmazból szedtünk össze öt-öt címet, következzék tehát öt olyan videojáték, melynek felbukkanására erősen számítottunk a 2021-es E3-on, és öt olyan játék is, ami alaposan meglepett bennünket.

Hirdetés

Játékok, amiket lehetett előre sejteni

Avatar: Frontiers of Pandora

Az Avatar: Frontiers of Pandorát, avagy korábbi nevén Avatar Projectet még 2017-ben jelentették be a GDC-n, ennyi év után pedig elvárható volt, hogy a Ubisoft valamit már meg is mutat belőle. Főleg úgy, hogy teljesen bizonyos, a stúdió többi belengetett, nagy 2021 utáni játéka még nincs olyan állapotban, hogy prezentálni lehessen őket bármilyen formában. Nem is kellett csalódnunk. Az Avatar: Frontiers of Pandora nagyon jól néz ki, és bár magáról a játékmenetről szinte semmit sem árult el az első kedvcsináló, az azért kijelenthető, hogy utoljára 2009-ben lelkesedtünk ennyire a kék idegenekért, akkor, mikor mozikba került az első Avatar film.

Marvel's Guardians of the Galaxy

Május végén futottak be a pletykák arról, hogy egy Guardians of the Galaxy videojátékon dolgozhat a Square Enix. A Marvel's Avengers kvázi bukása után ez az ötlet nem tűnt életbiztosításnak, de így sem döbbentünk meg, mikor kiderült, tényleg készül egy új, az MCU-s filmektől és a Marvel Comics képregényeitől független Guardians of the Galaxy játék, melyen egy valódi képregényes legenda, Dan Abnett is dolgozik - neki egyébként egy halom remek Warhammer 40,000 regényt is köszönhettünk. Az viszont már nagyon izgalmas meglepetést jelentett, hogy egy újabb live service vagy multiplayer őrület helyett egy dedikáltan sztoriközpontú, single player játékot kapunk, ami ráadásul már 2021. október 26-án megjelenik, sőt egy elég hosszú gameplay videót is megnézhettünk belőle.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Első hallásra nagyon furának tűnt az a pletyka, miszerint soulslike Final Fantasy érkezhet PS5-re a Nioh fejlesztőitől. A Square Enix bemutatóján azonban kiderült, hogy igazak voltak a májusi híresztelések, tényleg jön a Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin, ami a Team Ninja műhelyében készül. Egyedül a PS5-exkluzivitásban tévedtek a szivárogtatók, a játék ugyanis PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re is érkezik valamikor 2022-ben. Elvileg már a demóját is ki kellene tudnunk próbálni PS5-ön, de egyelőre szomorú hibaüzenet fogad mindenkit az indítás után. Reméljük, hogy ez hamarosan megváltozik.

Forza Horizon 5

Áprilisban megbízható forrásokra hivatkozva írta a Windows Central azt, hogy a Forza Horizon 5 Mexikóban fog játszódni. Nos, igazuk is lett, egyedül abban tévedtek, hogy ők még 2022-es megjelenés vizionáltak, most viszont kiderült, hogy már 2021. november 9-én a volán mögé ülhetünk, hogy kipróbáljuk az ígéretek szerint eddigi legnagyobb, legszebb és legváltozatosabb Horizon játékot. Számítottunk rá, de így is boldogok vagyunk. 

Mario + Rabbids Sparks of Hope

A 2017-es Mario + Rabbids Kingdom Battle-t sokan szerették, de arra azért nem számítottunk, hogy a Nintendo is annyira elégedett ezzel a vonallal, hogy ad neki egy spin-off epizódot. Legalábbis addig nem, míg már bőven a Ubisoft saját konferenciája előtt ki nem szivárgott a játék címe és annak képei, így az élő műsort nézve már mindenki pontosan tudhatta, hogy előbb vagy utóbb fel fognak bukkanni a nyulak. Fel is bukkantak, jön a Mario + Rabbids Sparks of Hope.

Játékok, amiket nem vártunk

Somerville

Az Inside fejlesztőjének új játékát még 2017-ben leplezték le, azóta viszont nem sokat hallottunk róla. Most azonban megtörték a csendet, és egy új előzetessel adták a tudtunkra: elvileg 2022-ben fog megjelenni a Somerville, amiről talán sokan már el is feledkeztek. A Jumpship Studio játékáról még mindig elég keveset tudni, de nagyon örülünk annak, hogy újra láthattuk, és elvileg nem is olyan vészesen sokára már ki is próbálhatjuk. 

Redfall

Vámpírokra vadászhatunk majd a Dishonored fejlesztőinek új játékában, amit a semmiből dobtak be nekünk az Xbox és a Bethesda közös show-jának végén. Az Arkane Studiosnál ugyebár a Deathloop is még javában készül, de a csapat egy másik projekten is ügyködik, ez lesz a Redfall. A cím egy fura város nevére utal, melyet egy egész seregnyi vámpír vett ostrom alá. Mi a túlélőket irányítva vehetjük fel a harcot a rondaságokkal. A játék 2022 nyarán érkezik meg PC-n és Xbox Series konzolokon, ha minden jól megy.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

The Outer Worlds 2

Titkon talán vannak, akik reménykedtek benne, de azt azért kevesen gondolták volna, hogy az immár Xbox égisze alá tartozó Obsidian Entertainment már most bedobja a The Outer Worlds folyatását, hiszen az első rész csak 2019 októberében jelent meg. Szerencsére mégis pontosan ez történt, ráadásul az Obsidian srácai a lehető legfrappánsabb módon tudatták a nagyvilággal, hogy a címen kívül még gyakorlatilag semmi sincs kész a játékukból: az első teaser trailerben egészen konkrétan kimondták ezt, a narrátor pedig szisztematikusan forgatta ki és tette nevetségessé a legtöbb AAA-cím sablonos előzeteseit. Így kell ezt csinálni, minket már most megvettek.

A Plague Tale: Requiem

Az A Plague Tale: Innocence folytatása tényleg az idei E3 egyik legnagyobb meglepetése, semmiféle előzetes szivárgás vagy híresztelés nem érkezett korábban arról, hogy a  Focus Home Interactive gondozásában 2019-ben megjelent, kivételesen jó kalandjáték második résszel bővül. Mi különösen örülünk ennek a fejleménynek, mert a Plague Tale szinte kivétel nélkül minden munkatársunkat elvarázsolta, nagyon szerettük az Asobo Studio játékát. Csak remélni tudjuk, hogy az A Plague Tale: Requiem is képes lesz majd felérni az első részhez.

Rocksmith+

A 2011-es Rocksmith egy remek(nek tűnő) próbálkozás volt, ami elvileg tényleg meg akarta tanítani gitározni a Guitar Hero műanyag hangszerein edződött virtuális zenészeket, de sajnos messze nem tudott akkorát ütni, mint amit a Ubisoft remélt. ennek fényében pedig nagyon megsüvegelendő az, hogy a francia kiadó ismét beállt a koncepció mögé, jön az új Rocksmith, avagy a Rocksmith+. Olyan új funkciókkal bővül a játék, mint a Riff Repeater, ami lehetővé teszi a dal sebességének befolyásolását, hogy a saját tempónkban gyakorolhassunk, sőt még akár saját mobiltelefonunkkal is helyettesíthetjük a mikrofont. Mindez pedig természetesen csak úgy lesz teljes, ha egy halom dalt a nyakunkba zúdítanak, az ígéretet erre is megkaptuk.

Mi ezt az öt már előre is várt és öt minket alaposan meglepő címet választottuk ki az E3 eddigi kínálatából, de titeket is arra szeretnénk biztatni, hogy bátran bővítsétek ki ezt a teljesen szubjektív listát, lent a kommentek között várjuk saját meglátásaitokat!

Címkék: #e3 2021 #e3
Platformok: PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)