Hirdetés

5+4 kooperatív játék, ami tökéletes valentin-napi programnak

|

Ajánlunk néhány játékot gamer és nem gamer pároknak, akik az estét (vagy legalább egy részét) a kanapén játékkal szeretnék tölteni.

Hirdetés

Bármelyik nap alkalmas lehet arra, hogy a szerelmesek összebújjanak a kanapén, kontrollert ragadjanak, majd gyertya- és tévéfénynél üldögélve próbáljanak leküzdeni valami olyan kihívást, amiben mindkét fél fontos szerepet játszik. Az alábbi játékok alkalmasak arra is, hogy a videojátékokat csak felületesen vagy hírből ismerők elkezdjenek elmélyedni a virtuális szórakoztatásban, úgy válogattuk össze őket, hogy ne kelljen bonyolult gombkombinációkat tanulni - szerencsére a fejlesztők is szem előtt tartották ezt.

Ha van még bármi, amivel bővítenétek a listát, ne fogjátok vissza magatokat.

Hirdetés

It Takes Two

Platformok: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Nyilvánvaló volt, hogy egy ilyen listáról nem maradhat le a tavalyi év egyik legjobb játéka, a kooperatív élményekben erős Hazelight készítette It Takes Two. A csak párban játszható alkotásban a játékosok egy válni készülő házaspár egy-egy tagját irányítják, akiket kislányuk egy mágikus könyv (aki egyben egy pszichológus) segítségével figurákká változtatott, nekik pedig együttes erővel kell megoldaniuk az eléjük gördülő akadályokat, miközben sokat tanulhatnak arról, hogyan próbálhatják meg rendezni személyes problémáikat. Az egész élmény varázslatos, nem csak mondanivalója és hangulata, de játékmenete miatt is, végigjátszás után pedig a minijátékokban mehet a versengés.

Lovers in a Dangerous Spacetime

Platformok: PC, Mac, Linux PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

A Lovers in a Dangerous Spacetime, avagy a Szeretők egy veszélyes tér-időben játszható egyedül (egy gép által irányított háziállat közreműködésével) vagy négyesben is, mégis párban a legizgalmasabb. A játékosok feladata egy űrhajó irányítása, azonban a mozgást, a pajzsot, a fegyvereket más-más egységek vezérlik, így folyamatosan rohangálni, kommunikálni kell a siker érdekében. Négy kampányt kínál, mindegyikben található egy bossharc is, a pályákon pedig különböző, fogságba esett állatokat kell kimentenünk.

Unravel Two

Platformok: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Iszonyú bájos volt az Unravel, de abban Yarny még csak egyedül indult kalandra. Folytatása, az Unravel Two azonban adott neki egy társat (egy másik yarnyt), akiknek közösen kell barangolniuk a világban, áthidalniuk az akadályokat, melyek útjukat állják. A két fonalfigura nagyon aranyos, a környezet gyönyörű és hangulatos, ráadásul ha az egyik játékos nehézségekbe ütközik, a másik a hátára kaphatja és továbbcipelheti.

Snipperclips Plus

Platformok: Switch

Ha van egy Switch a háznál, gyakorlatilag bármely olyan Nintendo játék szóba jöhet, amiben lehet párban kalandozni, de a Snipperclips Plus az egyik legbájosabb. Egyszerű kis figuráink kihívások egész sorával nézhetnek szembe, de csak úgy oldhatják meg ezeket, ha kivágnak egymásból darabokat. Testük forgatható és mozgatható, a kreativitásunkon múlik, hogyan teljesítünk, de mindkét játékos hozzájárulása kell a sikerhez.

Overcooked: All You Can Eat

Platformok: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Az Overcooked játékok nem arról ismertek, hogy egy békés, meghitt környezet teremtését segítik elő, és valóban lehet veszekedés a vége, ha elfogynak a tiszta tányérok, nincs elég saláta szeletelve, vagy valaki a poroltóval rohangál ahelyett, hogy rizst főzne, de attól még az egyik legjobb kooperatív élményt adják.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A játékosok feladata, hogy különböző, egyre bonyolultabb ételeket készítsenek és szolgáljanak fel, nem a kényelmet előtérbe helyezve megépített konyhákban. Egyik nagy előnye, hogy egy kontrollert két játékos is használhat, egymáshoz simulva a legjobb az élmény. Az All You Can Eat csomag mindkét játékot és az összes DLC-t tartalmazza, de elég az egyikkel kezdeni.

+4 A Supermassive sztoriközpontú játékai

Platformok: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S (az Until Dawn PlayStation-exkluzív)

Azoknak a pároknak, akiknek épp a rettegés okoz örömöt, szívből ajánljuk az Until Dawnt és a The Dark Pictures Anthology játékait. Ugyan nem lehet őket a kanapén ülve több kontrollerrel kooperatívan játszani (csak online), de az interaktív filmekben a Movie Night móddal, egy kontrollert passzolgatva a döntéseket közösen hozhatjuk meg, együtt izgulhatjuk végig, hogy hova fut ki a fordulatos történet, mely karaktereink élik túl, és melyek hullanak el. A Dark Pictures sorozat jelenleg három részből áll (Man of Medan, Little Hope, House of Ashes), de számos további készül, úgyhogy akár minden évben lehet majd maratont tartani.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)