Hirdetés

A 007-es életpályája - Őfelsége titkosszolgálatában II. rész ismertető

|

Egyszer se kért vodka martinit se rázva, se keverve, a cigarettát szivarra cserélte, és több humorbonbont sütött el, mint amennyi rosszfiút elintézett. Az illető természetesen nem más, mint Moore. Roger Moore.

Hirdetés

Most, hogy Mr. Bond hivatalosan is betöltötte az ötödik x-et, folytatódik a franchise-ra való visszaemlékezésünk, méghozzá a „humoros Bond-al”, Roger Moore-al. Az egykori Simon Templar (vagy Lord Brett Sinclair, kinek mi tetszik) távolodott el a leginkább Fleming hősétől, épp ezért szeretik sokan, mert sajátos humort kölcsönzött a 007-esnek. Moore elmondása szerint nem vehető komolyan egy olyan figura, akiről mindenki tudja, hogy kém, ezért a humornak a karakter szerves részének kell lennie. Sokan viszont ezt a flemingi stílustól való eltávolodást, valamint a sokszor már vígjátéki kategóriában utazó filmjeit róják fel neki. Lássuk, melyik félnek van igaza.

Gyakorlatilag Connery utolsó (hivatalos) Bond filmje, a Gyémántok az örökkévalóságnak előrevetítette a Moore-korszakot, de a stílus előbbinek nem feltétlenül állt jól, utóbbi filmjei viszont elképzelhetetlenek nélküle. Viszont a pocakos, őszülő skótot le kellett cserélni, egy fiatalabbra, a dolog érdekessége csupán az, hogy az ízig-vérig angol Moore 3 évvel idősebb Connerynél, aki miután véget ért a Minden lépen két kanál, lefogyott, megnyiratkozott, hogy utána világszerte csábíthassa el a nők fejét – persze csak a nagyvásznon.

A terjedelmes és élvezetes ismertetőt a CineStar honlapján olvashatjátok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)