Hirdetés

A 007-es életpályája - Őfelsége titkosszolgálatában III. rész ismertető

|

Kevesebb keménység, mint Connery-nél, kevesebb cinikusság mint Moore-nál, de több érzelem, mint akármelyik elődjénél. A nézők pont emiatt szavaztak rövid ideig bizalmat Timothy Dalton-nak.

Hirdetés

Mindössze két rész erejéig bújt a 007-es szmokingjába, és elődjeivel ellentétben megpróbálta megmutatni a kém emberibb oldalát. Akkor nem járt sikerrel, de azóta sokak kedvence lett a rókaképű Timothy Dalton. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az Alvilági játékokban Josh Hartnett és Lucy Liu a legjobb Bond-ot alakító színészről vitáznak, és mindketten Dalton nevét mondják. De vajon tényleg megújította a franchise-t, vagy csak egy (újabb) melléfogás volt?

A wales-i Shakespeare-színész már 69’-ben a producerek látómezejébe került, amikor Connery elhagyta a fedélzetet, de Dalton elutasította Harry Saltzman és Albert R. Broccoli kérését, mondván „túl fiatal a szerephez, Connery pedig túl jó”. A 80’-as évek elején, amikor Roger Moore látványosan kezdett kiöregedni a szerepből ismét megkeresték, de Connrey ismét közbe szólt a nem hivatalos James Bond filmjével, a Soha ne mondd, hogy sohával, amivel az egy időben bemutatott Polipka készítői inkább a bejáratott Moore-t részesítették előnyben (és nekik lett igazuk). A 85’-ös Halálvágta után Moore nem akart több Bond-girl „apukája” lenni, ezért újabb színész kellett a sorozat élére. A szerepre esélyes volt Sam Neill és Pierce Brosnan is, utóbbi azonban a nálunk is futó Remington Steele sorozat miatt nem tudta elvállalni a felkérést, így végül Daltonnál landolt a szerep, aki ekkor már rábólintott a felkérésre, többek között azért, mert olvasmányai alapján Bond-ot kb. 35-40 évesnek képzelte.

A részletes és kimerítő ismertető a CineStar honlapján olvasható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)