Hirdetés

A 2012-es Cannes-i Filmfesztivál összefoglalója

|

A hétvégén, vasárnap este befejeződött az év legkiemelkedőbb fesztiválja a cannes-i filmfesztivál. Íme egy rövid beszámoló a díjakról, valamint a filmek fogadtatásáról.

Hirdetés

Vasárnap este végre döntött a cannes-i zsűri, és átadták a díjaikat a fesztivál legjobbjainak. Kezdjük rögtön a legfontosabbal. A fesztivál fődíját, az Arany Pálmát, Michael Haneke francia rendező „Amour” című filmje nyerte, ami egy idős házaspár történetét meséli el, rendkívül megrendítően.

Sokan kiemelték a filmet a mezőnyből, és senki nem lepődött meg igazán, amikor a film megkapta a fődíjat, annak ellenére, hogy Haneke 2009-ben is megkapta a fődíjat és ilyen sűrűn nem szokás egy személyt egymás után díjazni. A zsűri nagydíját, Matteo Garrone, olasz rendező „Reality” című műve kapta, nem véletlenül, hiszen Garrone-nak sem ez volt az első díja a fesztivál történetében, ugyanezt a díjat kapta meg ugyanis 2008-ban, Gomorra című művéért. A

legjobb női színésznek járó elismerést megosztva kapta a Cristian Mungiu által rendezett, „Dupa Bealuri” című román alkotás két főszereplőnője, Cosmina Stratan és Cristina Flutur. Nem mellesleg Mungiunak sem ez volt az első jelenése Cannes-ban, ő 2007-ben nyert Arany Pálmát a „4 hónap, 3 hét, 2 nap” című filmért. A legjobb férfi színész díját Mads Mikkelsen vehette át, a „Jagten” cím filmben nyújtott remek alakításáért. Alakítása azért volt különösen jó, mert magát a filmet senki nem imádta igazán, de Mikkelsen játékát mindenki kiemelkedőnek tartotta.

Az összefoglaló folytatását a CineStar honlapján követhetitek figyelemmel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)